Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Дякую. Я трохи повивчав тему wifi. Там є проблеми.
Просте рішення на сьогодні це купити інвертор з вбудованим вайфаєм. Такі інвертори вміють віддавати інфу одначасно і по портах, і по вайфаю без конфліктів. В мене з таких Esudom VM-4 Twin 4K. Це клон Voltronic Axpert. Це так звані "батіскафи", вони продаются під багатьма брендами - Sunon, Axioma і т.д. Є і інші моделі з вбудованим вайфаєм. Так от, такий інвертор вміє віддавати інфу по трьох портах одночасно. Я пробував підключати до нього по RS232 Вампіра, по USB - MultiSIBControl, і по вайфаю хмару. Воно так без проблем працювало кілька діб.
Купувати новий інвертор, щоб зекономини пару грн з вампіром. Якось воно не дуже виправдано. Для цього потрібно продати старий. Зараз на інвертори попит суттево впав. Як вже писав раніше, краще зроблю нагрів бойлера за допомогою нічного тарифу і таймера.
До речі, як на мене, SRNE трохи переоцінені
Якщо порівновати з Мастом, якй у мене був раніше, SRNE набагато краще.

Може, якщо ви маєте ці інвертори з вбудованим вайфаєм і добре знаєтесь на електроніці, розібрати і подивитись схематику як вони паралелять виходи?

Останнє редагування:
А можна просто ще один датчик струму повісити на вхід електрощитка? Далі Вампір-E буде поступово підіймати споживання бойлера, поки не побачить, що датчик струму сигналізує про наявність споживання, тоді плавно знижувати видачу на бойлер. Можна ще ПІД-регулятор реалізувати з трьома параметрами налаштування.
З плюсів: вільні порти інверторів, повна незалежність від моделі інвертора, можливість швидкої реакції на зміни споживання. У варіанті Pro додати Tuya модуль.

Добрый день разработчикам и участникам форума. Идея такова через rj 45 разветвитель запаралелить даталоггер и вампир и подключить к инвертор у. При этом чтобы не было конфликта канал передачи запроса от даталоггера (rx) подключить на контакт реле которое будет замыкается на 1 секунду с периодом 300 секунд (5 минут). На каком-то условном реле времени. Извините если это моя бредовая идея я дилетант в данном вопросе. Буду рад ответам или разъяснениям.
Так не буде працювати. Треба знати коли саме той даталогер шле свої запити. А вони в нього ідуть досить "розмазано" в часі і кількома пакетами.

Купувати новий інвертор, щоб зекономини пару грн з вампіром. Якось воно не дуже виправдано. Для цього потрібно продати старий. Зараз на інвертори попит суттево впав. Як вже писав раніше, краще зроблю нагрів бойлера за допомогою нічного тарифу і таймера.

Якщо порівновати з Мастом, якй у мене був раніше, SRNE набагато краще.

Може, якщо ви маєте ці інвертори з вбудованим вайфаєм і добре знаєтесь на електроніці, розібрати і подивитись схематику як вони паралелять виходи?

Ні, я не пропоную продавати інвертори. Вже чого накупилися, тепер з тим і живемо. Сам такий :) Просто може хтось ще обирає що купити, то я підказав.

Розкажіть чим саме кращий для Вас SRNE. Я тестував його зовсім недовго. З того що сподобалася - кнопки вгору-вниз працюють по людськи, а не навпаки. Що не сподобалось - вимірювач струма в нього бреше так само як і в різних дешевих Повмрів.

В тих інверторах з вбудованим вайфаєм порти не паралеляться тому, що то різні порти на платі керування.

А можна просто ще один датчик струму повісити на вхід електрощитка? Далі Вампір-E буде поступово підіймати споживання бойлера, поки не побачить, що датчик струму сигналізує про наявність споживання, тоді плавно знижувати видачу на бойлер. Можна ще ПІД-регулятор реалізувати з трьома параметрами налаштування.
З плюсів: вільні порти інверторів, повна незалежність від моделі інвертора, можливість швидкої реакції на зміни споживання. У варіанті Pro додати Tuya модуль.
То якось працюватиме тільки для SUB режиму і там є купа підводних каменів.

Так не буде працювати. Треба знати коли саме той даталогер шле свої запити. А вони в нього ідуть досить "розмазано" в часі і кількома пакетами.
Дякую за вiдповiдь та розьяснення

То якось працюватиме тільки для SUB режиму і там є купа підводних каменів.
То в мене Deye, який навіть не оперує поняттями SUB, SBU і таке інше. В нього є Zero export to CT і одночасно Solar sell, що ніби суперечить одне другому.

Яка купа каменів? Є споживання від стовпа, є споживання бойлера. Регулюємо подачу на бойлер. Єдиний камінь - не отримати самозбудження через наявність зворотного зв'язку. Все.

То в мене Deye, який навіть не оперує поняттями SUB, SBU і таке інше. В нього є Zero export to CT і одночасно Solar sell, що ніби суперечить одне другому.

Яка купа каменів? Є споживання від стовпа, є споживання бойлера. Регулюємо подачу на бойлер. Єдиний камінь - не отримати самозбудження через наявність зворотного зв'язку. Все.
Вампір задумувався як бюджетний пристрій для бюджетних інверторів. Бо у всяких Дей взагалі є режим SmartLoad для скидання зайвої енергії.
Але, як не дивно, пішли запити і від власників Дей. Виявляється щось їх не влаштовує в тому СмартЛоад. Тому Дея теж в планах. Але руки поки не дійшли, треба ще з деякими бюджетними закінчити. Щодо Деї. Це дорогий інвертор. Тому там може взагалі не бути ніяких проблем ні з портами, ні з суміщенням. Подивимось.
Щодо каменів. Найпростіший випадок - просто відключення городської мережі. І ніякий струм нікуди не потече. Друге - інвертор може бути налаштований не брати зайвого з мережі, тому братиме з акумулятора. Ну і багато ще інших дрібниць, нема часу пояснювати всі.

пішли запити і від власників Дей. Виявляється щось їх не влаштовує в тому СмартЛоад. Тому Дея теж в планах.
В LuxPower теж є смартлоад. Але він має примітивну логіку, якщо на PV потужність більша від заданої в налаштуваннях, то подаю живлення на вихід смартлоад. І нема мови про те щоб можна було регульованою нагрузкою витягнути максимум з панелей як це робить Вампір. Припускаю що в Деї така сама логіка. Тому Вамір зі своєю логікою стоїть на рівень вище.

В LuxPower теж є смартлоад. Але він має примітивну логіку, якщо на PV потужність більша від заданої в налаштуваннях, то подаю живлення на вихід смартлоад. І нема мови про те щоб можна було регульованою нагрузкою витягнути максимум з панелей як це робить Вампір. Припускаю що в Деї така сама логіка. Тому Вамір зі своєю логікою стоїть на рівень вище.
Lux теж в планах. А Дея наче працює через акумулятор. Розряджає його в заданих межах на баластне навантаження при надлишкі сонця, потім тут же дозаряджає. Тобто перекачує той надлишок через акумулятор порціями .

Вампір задумувався як бюджетний пристрій для бюджетних інверторів. Бо у всяких Дей взагалі є режим SmartLoad для скидання зайвої енергії.
Але, як не дивно, пішли запити і від власників Дей. Виявляється щось їх не влаштовує в тому СмартЛоад. Тому Дея теж в планах.
У Deye режим скидання надлишків енергії працює з використанням батареї. Наприклад, так:
1) галка "не брати з розетки";
2) при 100% заряду батареї почати скидати енергію в бойлер;
3) при 90% заряду припинити скидати.

То в мене кожень день батарея буде розряджатися і заряджатися туди-сюди. А я не хочу такого.

PS: Щодо мого сценарію використання, то в мене батарея лише для гарантованого живлення при відсутності зовнішньої мережі. Якщо при відключеннях світла не буде скидання в бойлер, то це просто мінус запропонованої мною схеми... або доведеться ще струм від батареї міряти.

PS: Щодо мого сценарію використання, то в мене батарея лише для гарантованого живлення при відсутності зовнішньої мережі. Якщо при відключеннях світла не буде скидання в бойлер, то це просто мінус запропонованої мною схеми... або доведеться ще струм від батареї міряти.
В тому і річ, що в кожного свій сценарій, важко всім догодити. Залежить від конкретної системи.
Але ваш мені в любому випадку не дуже подобається. Що ту батарею берегти, якщо її на 10-20 років вистачить.
Хай себе відбиває. Взимку заряджати по нічному тарифу, з весни по осінь - від сонця...
Я роблю так. А в бойлер то вже надлишки.

Розряджає його в заданих межах на баластне навантаження при надлишкі сонця, потім тут же дозаряджає. Тобто перекачує той надлишок через акумулятор порціями .
Все одно фігня, бо фактично так можна зняти до 50% надлишку, бо половину часу заряджаєш, другу половину розряджаєш і pv надлишок у цей час втрачаєш.

Що ту батарею берегти, якщо її на 10-20 років вистачить.
Більше того календарна деградація залежить в тому числі і від середнього SOC в якому перебуває батарея. Тому ті хто постійно тримають батарею повністю зарядженою мають усвідомити, що таким чином деградаціїя пришвидшується.

Трохи оновили сайт Вампіра.

Назад
Угорі