Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

1. При під'єднані через RJ45 тройник комп та вампір, кабель від інвертора до тройника стандпртний LAN на 8 жил підходить? чи краще по распіновці на 4 жили зробити?

2. Якщо невідомий протокол інвертора, я так розумію перебором перемичек треба знайти працюючий протокол. При таких "єксперементах" шкоду інвертору не нароблю?

3. Є кабель
Конвертер USB - COM Dynamode USB 2.0 A Male - 1*RS-232 кабель 1,5м, чипсет FTDI FT232RL (FTDI-DB9M-02)
Чи підійде замість вказаного перехідника у вас на сайті без кабелю?

(https://www.aliexpress.com/item/100...3368f03425dae0ca1f13a6f8a31&afSmartRedirect=y)

1. Підходить.

2.В новому застосунку 702 і з прошивками 2.хх протокол можна міняти прямо в застосунку. На сайті зараз поки нема посилання на новий застосунок, бо сайт зараз переробляється. Буде після оновлення. Тому даю посилання тут ще раз http://solarvampire.net/FW/BtControl702_4.apk
3.Теоретично підійде любий перехідник якщо не буде проблем з драйверами конкретно на вашому комп'ютері. Цей я не тестував. Мені подобаються перехідники на чипі CH340, бо з ними в мене ніколи не було проблем і Вінда сама находить до них драйвери. Наприклад для чипів CP210x інколи приходиться ставити драйвери вручну.

Кабель usb-rs232.
Драйвер встановив але все одно помилка

1744472156521.png

Вкладення

• ft232r usb driver windows 10.zip
    2 Mб · Перегляди: 0
А який USB порт? Може йому USB 3.0 не подобається? В мене якийсь з подібних девайсів не захотів на 3.0 працювати, а на 2.0 запрацював. Але той був на іншому чипі...

А Ви впевнені що там саме FT чип, що такі драйвери йому ставили?

Спробуйте на іншому компі, якщо є. Якщо й там буде те саме, то робіть рекламацію продавцю.

Спробуйте на іншому компі, якщо є. Якщо й там буде те саме, то робіть рекламацію продавцю.
Я тестував на двух пк, ситуація аналогічна.
Продавець запевняє що продав багато кабелів, і такої проблеми не було

Той моніторинг ніяк не можна сумістити з Вампіром, бо він опитує інвертор дуже рідко, раз в 5-10 хвилин. За такий час сонце може кілька разів за хмари сховатися. А якщо майстром поставити Вампіра, то той логер просто не зможе туди вклинитися зі своїми запитами.
Ноутбук у випадку SRNE не допоможе, бо MultiSIBControl з ними не працює. Хіба може в них якась своя фірмова програма є під це діло.
Теоретично можно сумістити SRNE з опитуванням пристроями Solar Assistant або Номe Assistant. Але там потрібно знати конкретні запити які шлють ті пристрої. Наприклад завдяки пану ТЕХНІК ми вскрили протокол запитів інверторів MUST від Solar Assistant. І тепер Вампір вміє підслуховувати коли вони працюють в парі.
Зрозумів. Проект цікавий, але поки що сирий. Почекаю, може хтось зможе поєднати моніторинг SRNE з Вампіром.

Так, проект цікавий.
Але в моєму випадку не працює з підключеним АКБ . Та й моніторинг віддалено не хочу втрачати, а тримати ще й постійно включений ноутбук тоже не хочу.
Тому на даний момент продаю свій комплект по адекватній ціні + реле та радіатор, кого цікавить пишіть в особисті. За проектом буду слідкувати.

Зрозумів. Проект цікавий, але поки що сирий. Почекаю, може хтось зможе поєднати моніторинг SRNE з Вампіром.
Насправді необхідність робити вибір або Вампір, або статистика виникає в першу чергу тому, що ми маємо справу з бюджетними інверторами. Теоретично можно ускладнити прилад щоб він мав кілька портів, робив арбітраж трафіка і т.д. Але тоді він коштуватиме непропорційно дорого по відношенню до такого інвертора. Тому станом на зараз для деяких інверторів нажаль треба робити вибір - або дивимось статистику, або економимо кілька гривень на електриці. А там подивимось, може щось і придумаємо.
До речі, як на мене, SRNE трохи переоцінені. По параметрах вони такі самі, як і "однокласники", а інколи і програють їм. А коштують помітно дорожче. Ну може вони страшно надійні, подивимось по статистиці у блогерів ремонтників. Періодично з цікавістю переглядаю їх ролики.

Так, проект цікавий.
Але в моєму випадку не працює з підключеним АКБ . Та й моніторинг віддалено не хочу втрачати, а тримати ще й постійно включений ноутбук тоже не хочу.
Тому на даний момент продаю свій комплект по адекватній ціні + реле та радіатор, кого цікавить пишіть в особисті. За проектом буду слідкувати.
Шкода що Ви здалися на цьому етапі. З конфліктом з батареєю було б цікаво розібратися.

Шкода що Ви здалися на цьому етапі. З конфліктом з батареєю було б цікаво розібратися.
Нажаль з вампіром більше питань чим здавалось.
Чекаю на новий кабель rs232 usb.
Поки не продав вампір, з АКБ можна буде ще поекспериментувати.

• Like
Реакції: Karl
На мою думку якось потрібно вампір з блютуз на wifi доробляти, пам'ятаю ви писали це складніше, але це необхідно.
Багатьом потрібно моніторити віддалено свій інвертор, хочя б мінімальні дані бачити.
А тримати вампір і паралельно ноутбук не всі схочуть,і думаю це стримує людей від придбання вампіра.
Бажаю проекту розвитку!!!

На мою думку якось потрібно вампір з блютуз на wifi доробляти, пам'ятаю ви писали це складніше, але це необхідно.
Багатьом потрібно моніторити віддалено свій інвертор, хочя б мінімальні дані бачити.
А тримати вампір і паралельно ноутбук не всі схочуть,і думаю це стримує людей від придбання вампіра.
Бажаю проекту розвитку!!!
Дякую. Я трохи повивчав тему wifi. Там є проблеми.
Річ у тім, що виробники даталогерів для цих бюджетних інверторів ніяк не зацікавлені, щоб хтось чиплявся до тих логерів по wifi окрім них. Тому вони не надають ніякої документації щодо тих протоколів. Тому тільки хакінг, який забирає дуже багато часу. На Гітхабі я бачив проект щодо цього. Автор наче зміг підключитися до якогось Easun через той логер. Але він скаржився що він зміг розкрити не всю інформацію, воно працює нестабільно і конфліктує з хмарним сервісом. Тому цей напрямок поки я вважаю тупіковим. Більш надійне технічне рішення, це зробити арбітраж трафіка з буферізацією саме по дротах. Щоб вони один одного не помічали. Але, як я написав вище, воно економічно не дуже виправдане. Просте рішення на сьогодні це купити інвертор з вбудованим вайфаєм. Такі інвертори вміють віддавати інфу одначасно і по портах, і по вайфаю без конфліктів. В мене з таких Esudom VM-4 Twin 4K. Це клон Voltronic Axpert. Це так звані "батіскафи", вони продаются під багатьма брендами - Sunon, Axioma і т.д. Є і інші моделі з вбудованим вайфаєм. Так от, такий інвертор вміє віддавати інфу по трьох портах одночасно. Я пробував підключати до нього по RS232 Вампіра, по USB - MultiSIBControl, і по вайфаю хмару. Воно так без проблем працювало кілька діб.

Добрый день разработчикам и участникам форума. Идея такова через rj 45 разветвитель запаралелить даталоггер и вампир и подключить к инвертор у. При этом чтобы не было конфликта канал передачи запроса от даталоггера (rx) подключить на контакт реле которое будет замыкается на 1 секунду с периодом 300 секунд (5 минут). На каком-то условном реле времени. Извините если это моя бредовая идея я дилетант в данном вопросе. Буду рад ответам или разъяснениям.

Назад
Угорі