Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Давайте розбиратися. Зробіть фото своєї системи, бо на словах деякі нюанси довго розпитувати.
По фото мабуть нічого не буде зрозуміло, бо я розміщував все копактно.

Вкладення

• IMG_20250524_171547.jpg
    IMG_20250524_171547.jpg
    1,6 Mб · Перегляди: 28
По фото мабуть нічого не буде зрозуміло, бо я розміщував все копактно.
Підключав SA через USB>RS485, який підєднав до платки RS485>RS232, яку підключив до інвертора по RS232. Та ж сама ситуація,світлод на передачу даних до інвертора мигає, на передачу від інвертора мовчить.

Вам великі, а нещодавно мене просили побільше робити бо зір паганий.
Можливо там все простіше. Скоріше за все це у Вас в налаштуваннях системи Андроїд накручене масштабування. Подивіться в налаштуваннях екрана.
Дійсно так, зменшив і все нормально

• Like
Реакції: Karl
Підключав SA через USB>RS485, який підєднав до платки RS485>RS232, яку підключив до інвертора по RS232. Та ж сама ситуація,світлод на передачу даних до інвертора мигає, на передачу від інвертора мовчить.

Ви дроти ТХ та RX на платці з боку інвертора не переплутали? Звертаю Вашу увагу, що вони там під'єднуются навпаки у порівнянні з платкою, яка з боку Вампіра.

Ви дроти ТХ та RX на платці з боку інвертора не переплутали? Звертаю Вашу увагу, що вони там під'єднуются навпаки у порівнянні з платкою, яка з боку Вампіра.
З боку інвертора TX на RX та RX на TX. З боку Вампіра TX на TX та RX на RX. Всі проводи прозвонив ніде обрива немає. Навіть не уявляю в яку сторону думати.

З боку інвертора TX на RX та RX на TX. З боку Вампіра TX на TX та RX на RX. Всі проводи прозвонив ніде обрива немає. Навіть не уявляю в яку сторону думати.
Ну ще може роутер не переналаштувався. Він буде щось пропускати і при невірній швидкості, але то буде біліберда і інвертор її не зрозуміє. Зробіть скріншот з конфігураційної програми.

І ще додам. Кругом треба щоб TX приходив на RX , а RX на TX. Просто в інверторі і Вампірі вони сидять на різних контактах.

Ну ще може роутер не переналаштувався. Він буде щось пропускати і при невірній швидкості, але то буде біліберда і інвертор її не зрозуміє. Зробіть скріншот з конфігураційної програми.
Декілька разів підключав до конфігуратора. Зараз виставлена швидкість 2400.

Вкладення

• IMG_20250524_181710.jpg
    IMG_20250524_181710.jpg
    3,4 Mб · Перегляди: 10
  • VID_20250524_181238.mp4
    14,7 Mб
Так, з конфігурацією все вірно. Значить запити не доходять до інвертора.
Давайте перевіримо наступне.
1.Якщо під'єднати Вампіра до інвертора напряму, він працює? Нічого не попалили часом...
Друге буде після відповіді на перше питання.

На пряму працює.

ОК, тоді давайте шукати де губиться сигнал.
Підключить до роутера і компа конвертор як для конфігурування. Але запускати будемо іншу програму. Скачайте і встановіть собі ось цю термінальну програму https://sites.google.com/site/terminalbpp/
З іншого боку хай працює Вампір.
Проскануйте в термінальній програмі СОМ порти і підключіться до того порта що на конверторі. Виставте швидкість 2400 і галочку біля HEX. В термінал почнуть валитися дані від Вампіра, які пропустив роутер. Зробіть їх копію за секунд 10 і покажіть мені.

ОК, тоді давайте шукати де губиться сигнал.
Підключить до роутера і компа конвертор як для конфігурування. Але запускати будемо іншу програму. Скачайте і встановіть собі ось цю термінальну програму https://sites.google.com/site/terminalbpp/
З іншого боку хай працює Вампір.
Проскануйте в термінальній програмі СОМ порти і підключіться до того порта що на конверторі. Виставте швидкість 2400 і галочку біля HEX. В термінал почнуть валитися дані від Вампіра, які пропустив роутер. Зробіть їх копію за секунд 10 і покажіть мені.

Вкладення

• IMG_20250524_184802.jpg
    IMG_20250524_184802.jpg
    2,6 Mб · Перегляди: 14
Якщо підключити через USB>RS485, який підєднав до платки RS485>RS232, яку підключив до інвертора по RS232 з цією програмою, то ніяких даних на COM порті немає. Якщо додатково підключити паралельно SA по RS232, то з'являється дані обміну між інвертором та SA. Таке враження, що платку RS232>RS485 інвертор не бачить.

Вкладення

• IMG_20250524_185556.jpg
    IMG_20250524_185556.jpg
    1 Mб · Перегляди: 6
Якщо підключити через USB>RS232, який підєднав до платки до інвертора з цією програмою, то ніяких даних на COM порті немає.

Не поспішайте так :)
Так, схоже, що платка 232-485 з боку інвертора неробоча. Помацайте її рукою, може гріються якісь компоненти?

Але я бачу ще одну дивну річ. Там проходить тільки одна команда. А для PowMr 10.2 їх має бути дві. Який Ви протокол ввімкнули на Вампірі? Хоча це може бути заморочка роутера, що він не пропускає другу команду поки не отримає відповідь на першу...

Не поспішайте так :)
Так, схоже, що платка 232-485 з боку інвертора неробоча. Помацайте її рукою, може гріються якісь компоненти?

Але я бачу ще одну дивну річ. Там проходить тільки одна команда. А для PowMr 10.2 їх має бути дві. Який Ви протокол ввімкнули на Вампірі? Хоча це може бути заморочка роутера, що він не пропускає другу команду поки не отримає відповідь на першу...
Так. Ви праві. Плата RS232>RS485 гріється. Я перекинув до інвертора плату яку ставив до Вампіра та підключив SA через USB>RS485 обмін даними запрацював. Тепер доведеться замовляти в Китаї нову плату та чекати. Цілий день вгробив на цю плату. Дякую за допомогу. Без Вас би не розібрався.

Я знаю що гріється, бо в себе таку теж палив, коли по запарці переплутав ТХ з RX при підключенні :)
Там зазвичай горить тільки мікросхема SP3232, це дешевий аналог МАХ3232. Вони в мене є, тому швидко поміняв.
Але в наших умовах дійсно інколи дешевше з Китаю цілу платку заказати ніж доставка Новою Поштою копійчаної мікросхеми з місцевого магазину.

доброго дня всім . хочу купити солар вампіра sv701 . чи буде працювати sv701 з інвертором anern evo4200 . на інверторі встановлено wifi модуль. дякую.

доброго дня всім . хочу купити солар вампіра sv701 . чи буде працювати sv701 з інвертором anern evo4200 . на інверторі встановлено wifi модуль. дякую.
З іншими Anern працює, думаю буде працювати і з цим. Якщо хочете зберегти роботу з wifi модулем, то Вам потрібно буде збирати схему на основі роутера YR8103. Подробиці є на сайті в розділі схем.

Хочу попередити всіх стосовно SSR реле FOTEK. Як з'ясувалося на них вказаний завищений робочий струм. Ми зараз з користувачем Banjo експерементуємо з підключенням до Вампіра нового типу інвертора. Ну і під час експериментів перевантажили це реле від чого воно сгоріло. Розтин показав, що в реле на 25А стоїть симістор на 12А. Цього струму вистачить для більшості побутових бойлерів до 2,5кВт. Але якщо хтось захоче навантажити щось більш потужне, то майте це на увазі, бо тут присутні "китайські ампери". Але взагалі внутрішня конструкція цього реле справляє приємне враження. Ну і відносно хороша новина - таке реле можна бюджетно відремонтувати заміної симістора.

Вкладення

• ssr.jpg
    ssr.jpg
    203 Кб · Перегляди: 25
Назад
Угорі