Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Переглянути вкладення 8209

Всім доброго дня, @Karl маю такий графік по роботі PV1 стрінга, данні беруться з інвертора. Червоний - Вольти, Синій - кВт, Зелені точки - Ампери. Червона лінія - розрахунова Target PV Voltage по характеристикам панелів. Розрахункова 341В, а як бачимо з графіка, коли нема навантаження то Вольтаж 360-370В. Який краще Target PV Voltage поставити для вампіра, щоб не було ось цього: "Однак сильно наближати ці значення також небажано, оскільки пристрій SV701 може почати конкурувати з інвертором у пошуку максимальної потужності точки."

Зараз поставив Target PV = 350В, відключення навантаження при < 300В.

Дякую.
Зараз в спеку напругу можна поставити вольт на 20-30 нижче розрахункової, бо вона на сонці сильно просідає. Щоб зрозуміти яка зараз напруга МППТ, треба добряче навантажити інвертор і подивитися яку виставить інвертор. А Вампіру Таргет поставити трохи вищий.
В цьому плані чим і цікавий варіант з ESP32, бо вона виставляє Вампіру Таргет автоматично.

Так, він справно працює, прошивку замінив на 2.33
Ось зараз, в реальному часі
У Вас в підпису вказаний інвертор Маст, а тут стоїть протокол Вольтронік. Це вже якийсь інший інвертор?

Так.
Треба змінити в профілі

Вкладення

• Screenshot_2025-07-28-15-38-02-616_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2025-07-28-15-38-02-616_com.tuya.smart.jpg
    476,8 Кб · Перегляди: 9
Маст має один глюк, може хтось і підскаже, при вімкнені конденсаторної нагрузки, навіть зарядки від ноутбука, вирубається з перезагрузкою, причини неможу знайти, потрібно розбирать, і тестувать, це може трапитися 3-4 рази на день, і місяць не повторюватися.
Попався недорого босс, порекомендували що добра збірка, ось і купив, і дійсно поки наяких заувижень.

Так.
Треба змінити в профілі

Ну дивіться, прямо зараз поставив систему на чисту ЕСПшку. Підключив до Вампіра по схемі з малюнка. Вампір підключений до PowMr, протокол Вольтронік. Дивлюсь... - і так само як і у Вас кіна нема. Вирішив перевірити чи працює ВТ в ЕСПшці. Смартфон його побачив. Застосунок Вампіра побачив і дає керувати в перші секунди, але обміну нема. Перемкнув Вампіра через застосунок в дімер і назад. І сталося диво - після цього обмін пішов і в ВТ, і в вайфай. Після цього затер ЕСПшку, поставив систему з нуля - тепер повторити цей ефект не можу, працює відразу.
Зараз спробую ще на одній нулячій ЕСПшці.

Маст має один глюк, може хтось і підскаже, при вімкнені конденсаторної нагрузки, навіть зарядки від ноутбука, вирубається з перезагрузкою, причини неможу знайти, потрібно розбирать, і тестувать, це може трапитися 3-4 рази на день, і місяць не повторюватися.
Попався недорого босс, порекомендували що добра збірка, ось і купив, і дійсно поки наяких заувижень.
З містами працюю давно, у мене були два трьох кіловатні в паралель, зараз два п'яти кіловатні, живлять весь будинок з усім електричним що в ньому є, ставив людям різні моделі від кіловатних до п'ятірок ніхто на таке не жалівся. Але все можливо в кожному окремому пристрої.

Доброго дня, маю два Easan SMG-II-6.2kp підключених в паралель, кожен з окремим полем на південь. Пробую підключити вампіра, не виходить. Пише Данные не получены! Проверьте кабель передачи данных или измените тип инвертора. Кабель робив згідно схеми на сайті. Хто що порадить?

Доброго дня, маю два Easan SMG-II-6.2kp підключених в паралель, кожен з окремим полем на південь. Пробую підключити вампіра, не виходить. Пише Данные не получены! Проверьте кабель передачи данных или измените тип инвертора. Кабель робив згідно схеми на сайті. Хто що порадить?
З паралельними інверторами можуть бути нюанси. Вони зазвичай сидять на одній інформаційній шині під різними адресами. І їх опитує один даталогер. І вони з Вампіром заважатимуть один одному. У Вас є даталогер на інверторах?

З паралельними інверторами можуть бути нюанси. Вони зазвичай сидять на одній інформаційній шині під різними адресами. І їх опитує один даталогер. І вони з Вампіром заважатимуть один одному. У Вас є даталогер на інверторах?
Даталогер стоїть, але тільки на другорядному, на головному інверторі я його не підключав, він читає дані тільки одного інвертора. Вампіра я хочу підключити до головного

Даталогер стоїть, але тільки на другорядному, на головному інверторі я його не підключав, він читає дані тільки одного інвертора. Вампіра я хочу підключити до головного
Він то стоїть на другорядному, але між ними є інформаційні кабеля. І в цьому може бути проблема для Вампіра. Спробуйте тимчасово відключити логер.

Він то стоїть на другорядному, але між ними є інформаційні кабеля. І в цьому може бути проблема для Вампіра. Спробуйте тимчасово відключити логер.
Дякую, завтра спробую, напишу. Який протокол використовувати? Чи пробувати всі підряд?

Дякую, завтра спробую, напишу. Який протокол використовувати? Чи пробувати всі підряд?
Спробуйте всі. Але є підозра, що паралельні інвертори можуть працювати на якомусь своєму невідомому протоколі. Зараз почали розбиратись з такими паралельними PowMr.

Вітаю.
При всій повазі до розробника, хочу щоби він виправив помилку, що зображена на вкладенні.
Дякую за Вашу працю !

Вкладення

• IMG_20250728_223145.jpg
    IMG_20250728_223145.jpg
    438,3 Кб · Перегляди: 16
) нестандартна версія, нестандартна дата.

Дякую, виправив :)

Назад
Угорі