Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Не дуже розумію яким боком тут Грід. В мене наприклад він повністю з квітня відключений. Інвертор без гріда сам буде в першу чергу живити свої навантаження, залишками буде заряджати акумулятор. А от вже те, що залишилося, піде через Вампіра на бойлер.

У мене стояло TargetPV = 320, коли була сонячна погода все пряцювало добре, витягнуло в бойрер по макс. Ось тут видно, зеленим то солнце, і синім віддача з інвертору.

1754137329072.png

В мене з 8 ранку і до 18 інвертор перемикається на SBU, щоб не використовувати Grid зовсім. Та в похмуру погоду воно не завджи вистачає, якщо дати навантаження 5-6кВт, напруга на аккумуляторі просідає і інвертор переходить на Grid.
Вчора було похмуро, сонця майже не було. Я так поняв, що коли похмуро то TargetPV вже не актуальний.
Близько 10ї інвертор перейшов на Grid, а близько 11ої вампір відкрив реле на максимум, тому що при TargetPV = 320 воно видавало 700-800Вт, і в нього жоден ліміт не спрацював. І виходить що вампір тянув 2кВт із гріда. Коли я побачив то вже тоді поставив TargetPV = 350 і все стало норм, він відключився.
1754137778675.png

Сьогодні знов сонячно і при TargetPV = 350 вампір видає 1-1.1кВт замість 2.
І як бути в цій ситуації?

У мене стояло TargetPV = 320, коли була сонячна погода все пряцювало добре, витягнуло в бойрер по макс. Ось тут видно, зеленим то солнце, і синім віддача з інвертору.

Переглянути вкладення 8247

В мене з 8 ранку і до 18 інвертор перемикається на SBU, щоб не використовувати Grid зовсім. Та в похмуру погоду воно не завджи вистачає, якщо дати навантаження 5-6кВт, напруга на аккумуляторі просідає і інвертор переходить на Grid.
Вчора було похмуро, сонця майже не було. Я так поняв, що коли похмуро то TargetPV вже не актуальний.
Близько 10ї інвертор перейшов на Grid, а близько 11ої вампір відкрив реле на максимум, тому що при TargetPV = 320 воно видавало 700-800Вт, і в нього жоден ліміт не спрацював. І виходить що вампір тянув 2кВт із гріда. Коли я побачив то вже тоді поставив TargetPV = 350 і все стало норм, він відключився.
Переглянути вкладення 8248

Сьогодні знов сонячно і при TargetPV = 350 вампір видає 1-1.1кВт замість 2.
І як бути в цій ситуації?

Це така картина через сильний перегрів панелей у спеку. В інші пору року її практично нема.
Зараз realrabbit написав программу під ESP32 для автоматичного відслідковування напруги PV для Вампіра. На Деї в нього працює відмінно. На Вольтроніках трохи гірше. Але процес удосконалення триває.

Назад
Угорі