Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Доброго дня, цікавить таке питання, чи використовував хтось вампіра для керування компресором на тепловому насосі, як керуючий сигнал для частотного перетворювача? І ще цікавить чи не планується в пристрій додати реле, було не погано перед увімкненням компресора вмикати насоси, клапани або вентилятори.

Не знайшов через пошук, може обговорювалось, у мене анерн3200, рс232 протокол, хотілось би не втратити моніторинг. Придбано згідно схеми підключення і модем і перетворювачі. Суть питання, яку швидкість потрібно встановити на портах модему? Коли підключаю просто пачкордом напряму до соларвампіра, всі данні бачу, якщо через схему з модемом - солар запити дає, інвертор не відповідає.
Швидкість YR8103 треба ставити 2400. Вампіру обрати протокол PowMr Modbus.

Доброго дня, цікавить таке питання, чи використовував хтось вампіра для керування компресором на тепловому насосі, як керуючий сигнал для частотного перетворювача? І ще цікавить чи не планується в пристрій додати реле, було не погано перед увімкненням компресора вмикати насоси, клапани або вентилятори.
А так можна? Крутити двигун компрессора через частотний перетворювач? В яких межах тоді йому можна міняти оберти? І яка там залежність потужності теплового насоса від обертів двигуна?
Теоретично Вампіра до VFD буде не складно прикрутити...

А так можна? Крутити двигун компрессора через частотний перетворювач? В яких межах тоді йому можна міняти оберти? І яка там залежність потужності теплового насоса від обертів двигуна?
чамстотник можно налаштувати, а потужність вже яка вийде така і буде. Якщо охолоджувати воду то треба заморочувптися з трв, щоб температура кипіння була правильною, а якщо повітря, то все одно. Є кондиціонери де стоять вже інверторі компресори, в них компресори вже з вбудованим частотником і крутяться з різною частотою в залежності від потреби.[/QUOTE]

Останнє редагування:
Можно і насос через частотник підключити, якщо потрібен полив коли сонечко світить, або накачка води в емність

Та я в курсі, що оберти можна напругою міняти. В мене так на аматорському CNC оберти шпінделя задаються по входу 0-5В.
VFD налаштований так, що 0В то 8000обертів, а 5В то 24000 обертів. Якщо знаєте які оберти потрібні вашому насосу, то Вампіра можна легко підключити.
І на полив можна підключити. Правда я не знаю в яких межах можна крутити ті центробіжні насоси...

Та я в курсі, що оберти можна напругою міняти. В мене так на аматорському CNC оберти шпінделя задаються по входу 0-5В.
VFD налаштований так, що 0В то 8000обертів, а 5В то 24000 обертів. Якщо знаєте які оберти потрібні вашому насосу, то Вампіра можна легко підключити.
І на полив можна підключити. Правда я не знаю в яких межах можна крутити ті центробіжні насоси...
Насоси заичайні не менше ніж 20гц, а вентилятори 15гц , компресори теж налаштовував на мінімум 20гц, при цьому потужність майже нульва, а от якщо вбудований частотник з заводу в двигуні, то там вже закладено так що просто подаєш сигнал від 0в до10в, чи від 4мА до 20мА ( або інший сигнал) і він сам в своєму діапазоні працює від 0 до 100%. Тут головне щоб він давав якусь корисну роботу. Наприклад при ста процентах потужності буде нагріватися вода з 30до 40 градусів, а при мінімумі з 30до 32, але ж і це вже користь

• Like
Реакції: Karl
Насоси заичайні не менше ніж 20гц, а вентилятори 15гц , компресори теж налаштовував на мінімум 20гц, при цьому потужність майже нульва, а от якщо вбудований частотник з заводу в двигуні, то там вже закладено так що просто подаєш сигнал від 0в до10в, чи від 4мА до 20мА ( або інший сигнал) і він сам в своєму діапазоні працює від 0 до 100%. Тут головне щоб він давав якусь корисну роботу. Наприклад при ста процентах потужності буде нагріватися вода з 30до 40 градусів, а при мінімумі з 30до 32, але ж і це вже користь
Ну тоді взагалі нема проблем, буде працювати.

:(
В мене стосовно цих Фотеків подвійне враження. В них масивна латунна підложка. В більш дорогих реле вона чомусь алюмінієва. Також в них досить пристойна схемотехніка. Симістор брендовий від ST. Але все псує брехня стосовно струму. В моделях 25А та 50А стоїть симістор на 12А.
Хоча може у Вас і на менший струм там симістор був, якщо сгоріло при 1.5кВт. В мене вже майже рік працює на бойлер 1.7кВт. Якщо не викинули, розберіть і подивіться на свій симістор для статистики.
Нижче фотки Фотека і LCSSR. Обидва робочі, просто розібрав для вивчення. В принципі подібні реле можна ремонтувати заміной симістора. Це дешевше, ніж купляти нове реле.
Доброго дня, який семістр порадите на 2 кВт потужності

Втративши 2000+, я так не зміг нічого зробити з паралельним включенням вампіра та логера. Втративши крім грошей, купу свого часу і нервів, я зупинився на тому, що можливо і працює та схема, але купивши перетворювач юсб до модема рс485, я так не зміг з'єднатись з трьох комп'ютерів, завтра спробую з четвертого, все для зміни швидкості, якщо що.
Поки що розчарований.

Добрий вечір. Придбано згідно схеми підключення і модем і перетворювачі. При підключенні даталогер веде статистику , солар запити дає, інвертор не відповідає. Інвектор Аненжі 6,21756055874501.png

Добрий вечір. Придбано згідно схеми підключення і модем і перетворювачі. При підключенні даталогер веде статистику , солар запити дає, інвертор не відповідає. Інвектор Аненжі 6,2Переглянути вкладення 8420
Така сама ситуація, зупинився на тому, що не можу підключитись до модему, не можу змінити швидкість на портах...

Вірніше солар запит дає ,по світодіодах на перетворювачі та модемі видно що інвектор відповідає, але у додатку вампіра немає ніякої статистики пише що несправний кабель або потрібно змінити протокол ,зміна на всі різні протоколи теж непомогло , коли виставляю протокол аненжі 11 кв то пише що підключення ок але всі параметри по нулях, у чому може бути проблема?

У моєму інвекторі швидкість така як і у модемі 9200, замовив на алі перетворювач юсб до модема рс485, користуюс вампіром для підігріва залишками енергії акумуляційної ємності в котельні, а статистику по кіловатах веде смарт автомат.

Це тому що у вас инвектор

Втративши 2000+, я так не зміг нічого зробити з паралельним включенням вампіра та логера. Втративши крім грошей, купу свого часу і нервів, я зупинився на тому, що можливо і працює та схема, але купивши перетворювач юсб до модема рс485, я так не зміг з'єднатись з трьох комп'ютерів, завтра спробую з четвертого, все для зміни швидкості, якщо що.
Поки що розчарований.
Який перетворювач Ви купили?

Назад
Угорі