Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Так, до Вампіра можна підключити три реле з характеристикою керування 0-10В. Вони мають досить великий вхідний опір і Вампір потягне три штуки одночасно. Ось тут є реле з такою характеристикою: https://s.click.aliexpress.com/e/_EuGqEgi
Також існують трифазні реле 4-20мА або 0-10В, але вони досить дорогі:
https://s.click.aliexpress.com/e/_omifPS1

Протокол З фазної Дея вже є в прошивці, але робота з цим інвертором ще не тестувалася, бо більшість власників таких інверторів сидять на зеленому тарифі і скидують надлишки в мережу.
дякую. буду пробувати зібрати.

Нажаль ці китайці халтурять :( Я розібрав реле Fotek на 25А та на 50А. Всередені досить пристойна схемотехніка. Масивна латунна підложка. Навіть симістор брендовий стоїть. Але в обох реле він на 12А! Вони відрізняються тільки наклейкою.
Тобто такі реле працюватимуть лише до 2.5кВт.
Зараз напишу про це на сайті.

Тому краще купіть реле за другим посиланням https://s.click.aliexpress.com/e/_EuGqEgi Я розібрав таке реле на 25А і там дійсно стоїть симістор на 25А. Правда не брендовий, а китайський.
А для 4 кіловат навантаження достатньо буде на 25 ампер чи брати на 40? І яке брати LA 4-20ma?

Останнє редагування:
Нова версія esp32. Додано локальне налаштування періода відправки статистики для MQTT в секундах.

Круто! Нажаль брокер mqtt ХА, не дозволяє менше 15 с. Але вже чітко видно швидкість, з однією хвилиною пропускав багато, дякую!

Підкажіть що може бути що після підключення ВТ не оприділяє у списку доступних пристроїв вампіра. Що порадите робити. Підключено все згідно схеми.

Вкладення

• IMG_20250821_204007.jpg
    IMG_20250821_204007.jpg
    1,8 Mб · Перегляди: 18
  • Screenshot_2025-08-21-20-54-08-215_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-08-21-20-54-08-215_com.android.settings.jpg
    270,5 Кб · Перегляди: 18
Підкажіть що може бути що після підключення ВТ не оприділяє у списку доступних пристроїв вампіра. Що порадите робити. Підключено все згідно схеми.
Пробували вимикати-вмикати Вампіра? У тих BT платок JDY-31 зрідка бувають незрозумілі закідони. Якщо не з'явиться у списку після вимикання-вмикання, то зробіть таку процедуру. Зніміть кришку, потім зніміть платку ВТ. Далі ввімкніть Вампіра без неї і акуратно вставте ВТ платку на працюючого Вампіра. Після такої дивної процедури проблемна платка просинається і далі працює нормально. Потім потрібно вимкнути-вмикнути Вампіра з платкою для правильної активації. Якщо не допоможе, то зверніться в магазин, де купляли Вампіра. Вам там поміняють платку по гарантії.

• Like
Реакції: 3008
Придбав пристрій YR-8103 та зєднав по схемі, не хочете працювати і вампір і вай фай. Інвертор powMr, 6.2, що це може бути? Лампочки блимають і на платах і на вампірі і на на файлах інвертора.

Останнє редагування:
Вчора вийшло з ладу реле - згорів симистор. Запаяв новий.

IMG_20250821_205806.jpg
IMG_20250821_205651.jpg

IMG_20250821_211653.jpg

Реле с симистором на 40а не витримало навантаження 3кВт, купував тут: https://www.aliexpress.com/item/100...order_list.order_list_main.122.6d041802EmYX4t

Від сьогодні перевіряю з новим симистором ВТА41-600, купленим в Україні.
Інформація для роздумів - чи кітайський симистор не якісний (не витримує 3кВт), чи може взагалі якась підробка.
Реле стоїть на радіаторі, температура радіатора не більше 50 градусів. З новим симистором ще не перевіряв в роботі. Якщо цікаво - відпишусь.

P.S.: питання до Karl. Ви пишите , що можна використовувати реле з характеристикою VD 0-10В. В мене при 100% на виході вампіра 5 вольт, то може взяти реле з характеристикою VD 0-5В?

Останнє редагування:
Придбав пристрій YR-8103 та зєднав по схемі, не хочете працювати і вампір і вай фай. Інвертор powMr, 6.2, що це може бути? Лампочки блимають і на платах і на вампірі і на на файлах інвертора.
Який протокол зараз в інвертора? Якщо Voltronic&Clones, поміняйте на PowMr Modbus

Від сьогодні перевіряю з новим симистором ВТА41-600, купленим в Україні.
Інформація для роздумів - чи кітайський симистор не якісний (не витримує 3кВт), чи може взагалі якась підробка.
Реле стоїть на радіаторі, температура радіатора не більше 50 градусів. З новим симистором ще не перевіряв в роботі. Якщо цікаво - відпишусь.
Цікаво, відпишіться. EARU наче нормальний бренд. Може і підробка. Симістор якийсь китайський підозрілий.
Фотек хоч слаботочні брендові ставить...

P.S.: питання до Karl. Ви пишите , що можна використовувати реле з характеристикою VD 0-10В. В мене при 100% на виході вампіра 5 вольт, то може взяти реле з характеристикою VD 0-5В?
Беріть на 0-10В, бо то напругу саме реле 4-20мА просаджує. В них опір досить низький. Якщо Вампіра на холостому ході поганяти, то він десь до 11В напругу дає.

Який протокол зараз в інвертора? Якщо Voltronic&Clones, поміняйте на PowMr Modbus
Перевіряв як на Voltronic&Clonesе так і на PowMr Modbus. При підключені не робе рідний вай фай хоча на ньому горять всі чотири зелених діоди.

Останнє редагування:
А Ви швидкість 8103 налаштували? Для вашого інвертора потрібно 2400.

Останнє редагування:
Беріть з запасом на 40А краще з характеристикою VD 0-10В, бо LA у цього виробника я не розбирав і не тестував.
Имею уже один печальный опыт реле FOTEK на 25А, благополучно пробилось.... что внутри не смотрел, купил другого производителя и, не стал рисковать, сразу на 40А. С большим запасом, так как в бойлер тэн всего 1,5 квт. Я знал, что FOTEK кавно, но что наскреблось по быстрячку по сусекам, то и поставил. Проработало оно наверное месяца два. Так что тем, кто ваяет всё с нуля не советую связываться вообще с FOTEK. Уберите изначально это слабое звено. И помните, скупой платит дважды.

:(
Имею уже один печальный опыт реле FOTEK на 25А, благополучно пробилось.... что внутри не смотрел, купил другого производителя и, не стал рисковать, сразу на 40А. С большим запасом, так как в бойлер тэн всего 1,5 квт. Я знал, что FOTEK кавно, но что наскреблось по быстрячку по сусекам, то и поставил. Проработало оно наверное месяца два. Так что тем, кто ваяет всё с нуля не советую связываться вообще с FOTEK. Уберите изначально это слабое звено. И помните, скупой платит дважды.
В мене стосовно цих Фотеків подвійне враження. В них масивна латунна підложка. В більш дорогих реле вона чомусь алюмінієва. Також в них досить пристойна схемотехніка. Симістор брендовий від ST. Але все псує брехня стосовно струму. В моделях 25А та 50А стоїть симістор на 12А.
Хоча може у Вас і на менший струм там симістор був, якщо сгоріло при 1.5кВт. В мене вже майже рік працює на бойлер 1.7кВт. Якщо не викинули, розберіть і подивіться на свій симістор для статистики.
Нижче фотки Фотека і LCSSR. Обидва робочі, просто розібрав для вивчення. В принципі подібні реле можна ремонтувати заміной симістора. Це дешевше, ніж купляти нове реле.

Вкладення

• ssr3.jpg
    ssr3.jpg
    226,6 Кб · Перегляди: 22
:(
В мене стосовно цих Фотеків подвійне враження. В них масивна латунна підложка. В більш дорогих реле вона чомусь алюмінієва. Також в них досить пристойна схемотехніка. Симістор брендовий від ST. Але все псує брехня стосовно струму. В моделях 25А та 50А стоїть симістор на 12А.
Хоча може у Вас і на менший струм там симістор був, якщо сгоріло при 1.5кВт. В мене вже майже рік працює на бойлер 1.7кВт. Якщо не викинули, розберіть і подивіться на свій симістор для статистики.
Нижче фотки Фотека і LCSSR. Обидва робочі, просто розібрав для вивчення. В принципі подібні реле можна ремонтувати заміной симістора. Це дешевше, ніж купляти нове реле.
Нажаль нема.... Подложка не критична, так как прикручен вентилятор, обороты которого управляются в зависимости от температуры радиатора. И тем не менее фотек здох. Да! И еще одно реле этой же фирмы здохло у меня в домашней пивоварне, а вот это было очень критично! Там в процессе важна точная температура, а у меня реле напрямую херячит до кипятка... в общем варка в 60 литров, коту под хвост. А тут ну сработала термопара в бойлере и все проблемы.

Останнє редагування:
Не знайшов через пошук, може обговорювалось, у мене анерн3200, рс232 протокол, хотілось би не втратити моніторинг. Придбано згідно схеми підключення і модем і перетворювачі. Суть питання, яку швидкість потрібно встановити на портах модему? Коли підключаю просто пачкордом напряму до соларвампіра, всі данні бачу, якщо через схему з модемом - солар запити дає, інвертор не відповідає.

Назад
Угорі