Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Такої реалізації не буде. Потрібно локально налаштовувати - використовуйте блютуз доступ.
Дякую за відповідь, через блютуз доступ я так розумію що увімкнути VaMPPT Use можливості не буде

Дякую за відповідь, через блютуз доступ я так розумію що увімкнути VaMPPT Use можливості не буде
ні. через блютуз - керування саме Вампіром. ESP32 виступає лише як блютуз адептер.
Додаткові алгоритми живуть в ESP32 та керуються через WEB. Тобто є два окремих мікропроцессора, які виконують різні функції, хоч web сторінка налаштувань загальна та змішана.

ні. через блютуз - керування саме Вампіром. ESP32 виступає лише як блютуз адептер.
Додаткові алгоритми живуть в ESP32 та керуються через WEB. Тобто є два окремих мікропроцессора, які виконують різні функції, хоч web сторінка налаштувань загальна та змішана.
Дякую, а через MQTT я теж зможу тільки збирати інформацію, керувати вампіром чи інвертором також не передбачено

Дякую, а через MQTT я теж зможу тільки збирати інформацію, керувати вампіром чи інвертором також не передбачено
да.
Стосовно mqtt, тут довго розбиралися... Потрібно оновити ESP32, 20250814_0 або свіжіша. Інакше буде працювати лише з mosquitto версій 1.х.
Топік tele/VAMPIRE/SV-xxxxxxxx/STATE де xxxxxxxx - номер Вампіра. Статистика 1 раз в хвилину.
Параметри в json:
PV1 - вольтаж mppt1
CPV1 - розрахунковий вольтаж mppt1 (VaMPPT)
SPV1 - встановлений targetPV1 (VaMPPT)
PC1 - струм мппт1, float
PW1 - потужність mppt1 (розрахункова,PV1*PC1)
PV2 - вольтаж mppt2
-- CPV2 - поки нема
-- SPV2 - поки нема
PC2 - струм mppt2, float
PW2 - потужність mppt2 (розрахункова,PV2*PC2)
BAT - вольтаж батки, float
SOC - процент заряду
CHR - струм заряду
DSC - струм розряду
LOAD - потужність навантаження
OUT - процент Вампіра
Собі локально малюю графікі типу таких:

1755264222319.png

Всі, хто використовує WiFi з інвертором на протоколі PowMr Modbus, оновіть прошивку до 2.41. Бо ще одну невеличку помилку знайшли.
Також в цій версії додав індикацію струму PV1 на екран LCD. Хтось колись просив про таке. Місця там майже не залишилось, знаходиться під коефіцієнтами.

Всі, хто використовує WiFi з інвертором на протоколі PowMr Modbus, оновіть прошивку до 2.41. Бо ще одну невеличку помилку знайшли.
Також в цій версії додав індикацію струму PV1 на екран LCD. Хтось колись просив про таке. Місця там майже не залишилось, знаходиться під коефіцієнтами.
Firmware update mode. Connection lost! Що робити? не встановлюється

Доброй день, придбав теж вампіра але після першого включення в налаштуваннях дімера наче проходило регулювання від меньшого до більшого, через хвилин пять перестав регулювати, дає постійне 100 відсоткове навантаження, це що згоріло реле? На виході вампіра регулювання іде збільшується вольт та зменьшується. Реле на 40 ампер.

Останнє редагування:
Доброй день, придбав теж вампіра але після першого включення в налаштуваннях дімера наче проходило регулювання від меньшого до більшого, через хвилин пять перестав регулювати, дає постійне 100 відсоткове навантаження, це що згоріло реле? На виході вампіра регулювання іде збільшується вольт та зменьшується. Реле на 40 ампер.

Схоже що сгоріло. Якого виробника реле? Яке навантаження було?

через esp32. довго стоъть на Firmware update mode а потім рветься.
Ну не знаю. Я зараз пішов обидва своїх інвертори оновив без проблем. Правда на одному кнопку на есп натискав, бо смартфон щось не бачив того блютуза.
Ви не забули WEB access на цей час вимкнути?

PS.На крайняк поставте назад ВТ платку та оновіть.

через esp32. довго стоъть на Firmware update mode а потім рветься.
то щось пішло не так. ребутніть есп та почніть наново.
Одразу за "Firmware update mode activated" повинно отписати
"Current firmware version ..."
"Serial number...."
"Update in progress..."
От тут вже треба чекати.

Тік шо теж оновився. Ьез ребуту есп не пішло, але я ще сходив до списку блютуз та перевірив підключення. Що з цього допомогло - не скажу.

Схоже що сгоріло. Якого виробника реле? Яке навантаження було?
Навантаження було 4 кіловати. Тут брав
Я только что нашел это на AliExpress:
грн.199.90 | SSR-10LA SSR-25LA SSR-40LA SSR-50LA SSR-60LA SSR-80LA Модуль твердотельного реле управления 4–20 мА до AC90-250 В переменного тока
Навантаження буде 4 кіловат на 25 ампер вистачить чи брати на 40 знову?

Ну не знаю. Я зараз пішов обидва своїх інвертори оновив без проблем. Правда на одному кнопку на есп натискав, бо смартфон щось не бачив того блютуза.
Ви не забули WEB access на цей час вимкнути?

PS.На крайняк поставте назад ВТ платку та оновіть.
Поставив платку bt, те саме Firmware update mode activated і все

добрий день. чи можна підключити паралельно три твердотілих реле, для регулювання трьома тенами одночасно, щоб не було перекосу(в бойлері три тена по 2.2кВт)? інвертор дея 12 кВТ 3 фази підтримується? якщо ні то чи є в планах? дякую.

Як зайти в ці налаштування? Або як їх налаштувати?
1755423396611.png

Розібрався

Останнє редагування:
добрий день. чи можна підключити паралельно три твердотілих реле, для регулювання трьома тенами одночасно, щоб не було перекосу(в бойлері три тена по 2.2кВт)? інвертор дея 12 кВТ 3 фази підтримується? якщо ні то чи є в планах? дякую.
Так, до Вампіра можна підключити три реле з характеристикою керування 0-10В. Вони мають досить великий вхідний опір і Вампір потягне три штуки одночасно. Ось тут є реле з такою характеристикою: https://s.click.aliexpress.com/e/_EuGqEgi
Також існують трифазні реле 4-20мА або 0-10В, але вони досить дорогі:
https://s.click.aliexpress.com/e/_omifPS1

Протокол З фазної Дея вже є в прошивці, але робота з цим інвертором ще не тестувалася, бо більшість власників таких інверторів сидять на зеленому тарифі і скидують надлишки в мережу.

Тільки що придбав модуль SV701 :)
Прочитав усю цю гілку і вважаю що мій малесенький досвід може комусь допомогти об'єднати розумний будинок та соняшну енергетику. Це не реклама, я лише кажу чим і як користуюсь я.
Маю гібридний інвертор Daxtromn 6.2kW pro _ стару модель де є лише RS232 у форматі RJ45. Панелей маю 7х580 Longi, та LTO акумулятор зроблений (на зараз) із послідовно з'єднаних 24 осередок 10А/Г кожна. Керує їм (стара версія) ANT BMS 300А. Цей сетап я маю на зараз.
Мені дуже допомогає у керуванні приладами додаток 1M Smartphone Українського походження. Бачу що тут у гілці SV701 вже почали використовувати esp32, так от цей додаток працюює із esp8266 і має дуже багато налаштувань та напрямків використання. Вважаю що, кого додаток зацікаве, то зможуть знайти його на інтернет просторі.
Як я хотів дешево зробить щось схоже на вампіра (щє коли не чув про вампіра). Тобто коли є сонце використовувати його по максимуму, коли нема, то по мінімуму Я взяв дімер АС із літерами LA і керуванням 4-20ма. У розрив ланцюга потужності вмикав бойлер, а на контакти керування підібрав маленьку соняшну панель 18в 100ма. Панель наліпив на скло кухні і все. Сонце вийшло і бойлер приймав 1750Вт потужності, сонце сховалося за хмару , потужність впала і не жере від аккума. Якось так. Також один із прикладів як застосовую 1M Smartphone... Наніч повністю вимикаю інвертор і споживаю від міста. Приблизно у 7:00 вмикаю його. Він живить будинок і починає заряджати аккум. 230в від міста повністю вимикаю. (Роблю так тому що інвертор жере багато грошей на місяц). У 9:30 коли сонце гарне, додаток 1М дозволяє бойлеру вімкнутися, але якщо дім разом із бойлером споживає більш ніж 4500Вт на протязі 30сек, 1М вимикає бойлер поки навантаження не спаде. У 17:30 1М перемикає бойлер у режим очикування 9:30 ранку і не споживає електроенергію даже якщо температура води нижще встановленної норми.
Зараз очикую на доставку SV701 і буду внідряти його у сістему. Дуже гарний пристрій. Дякую за це його татові )

Останнє редагування:
Навантаження було 4 кіловати. Тут брав
Я только что нашел это на AliExpress:
грн.199.90 | SSR-10LA SSR-25LA SSR-40LA SSR-50LA SSR-60LA SSR-80LA Модуль твердотельного реле управления 4–20 мА до AC90-250 В переменного тока
Навантаження буде 4 кіловат на 25 ампер вистачить чи брати на 40 знову?

Нажаль ці китайці халтурять :( Я розібрав реле Fotek на 25А та на 50А. Всередені досить пристойна схемотехніка. Масивна латунна підложка. Навіть симістор брендовий стоїть. Але в обох реле він на 12А! Вони відрізняються тільки наклейкою.
Тобто такі реле працюватимуть лише до 2.5кВт.
Зараз напишу про це на сайті.

Тому краще купіть реле за другим посиланням https://s.click.aliexpress.com/e/_EuGqEgi Я розібрав таке реле на 25А і там дійсно стоїть симістор на 25А. Правда не брендовий, а китайський.

Назад
Угорі