Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

А це що значить?

Та скрін з кнопкою "settings"....
Там є оновлення.
У двохдіапазонному роутері розділив мережі на 2.4 та 5 окремо, підключаюсь суто до 2,4. Протокол Ір6 відкдключив, щоб нічого не заважало і не накладалися зайві протоколи. В меню Setting/Wifi ESP налаштування підключення до домашньої мережі провів (встановив логін/пароль 2,4 мережі).
На скільки розумію, після цього потрібно перепідключитися до локальної мережі WiFi з інтернетом (налаштованої у менею Setting/Wifi) і завантажити через меню Update оновлення для ESP.
Однак, після переходу на домашню мережу WiFi з інтернетом неможливо підключитися до ESP. Додаю скрін із підключення до Wifl SV-XXXXXXXX. Setting/Update. Після переходу на домашню мережу з інтернетом, підключення до ІР 192.168.4.1 не проходить.
Яким чином оновити ПЗ на ESP?.
Може добавте архів із останньою прошивкою до інструкції.

Вкладення

• Screenshot_2025-09-30-19-12-10-374_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-09-30-19-12-10-374_com.android.chrome-edit.jpg
    92 Кб · Перегляди: 7
  • Screenshot_2025-09-30-19-18-56-637_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-09-30-19-18-56-637_com.android.chrome.jpg
    130,2 Кб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
На скільки розумію, після цього потрібно перепідключитися до локальної мережі WiFi з інтернетом (налаштованої у менею Setting/Wifi) і завантажити через меню Update оновлення для ESP.
Esp робить окрему мережу 192.168.4.1. Це перший крок, щоб добратися до самої есп. Коли задається домашня wifi мережа в налаштуваннях, есп в тій домашній мережі має іншу адресу! Її можна побачити в меню налаштувань wifi, якщо оновити сторінку.
Screenshot_20250930_200225_Chrome.jpg
В домашній мережі заходити потрібно за тою адресою.
Але апдейт повинен стартанути й з першої мережі, коли вже налаштована домашня, бо через домашню есп має доступ до інтернет.

Esp робить окрему мережу 192.168.4.1. Це перший крок, щоб добратися до самої есп. Коли задається домашня wifi мережа в налаштуваннях, есп в тій домашній мережі має іншу адресу! Її можна побачити в меню налаштувань wifi, якщо оновити сторінку.
Переглянути вкладення 8695
В домашній мережі заходити потрібно за тою адресою.
Але апдейт повинен стартанути й з першої мережі, коли вже налаштована домашня, бо через домашню есп має доступ до інтернет.
То в чому може бути проблема і як її вирішити?

• Like
Реакції: 3008
Добрий день, я бачу на схемі тут є жовта перемичка, у мене на вампірі її немає, її потрібно поставити?image.png І ще є така пропозиція чи не було б краще щоб ви при виготовленні вампіра інтегрували у виріб есп а не блютул?, тоді є можливість і локально під'єднувати і дистанційно по вайфаю, заходити на вампір можна з любого смартфона не тільки на андроїді, менше потрібно буде користувачу виконувати налаштувань ( прошивка есп, пошук де її придбати , під'єднання до вампіра). Ще було б добре щоб був відео огляд під'єднання та налаштування есп, а то при першому підключенні виникає душе багато питань. Велике дякую realrabbit я зміг налаштувати.

Добрий день, я бачу на схемі тут є жовта перемичка, у мене на вампірі її немає, її потрібно поставити?Переглянути вкладення 8697 І ще є така пропозиція чи не було б краще щоб ви при виготовленні вампіра інтегрували у виріб есп а не блютул?, тоді є можливість і локально під'єднувати і дистанційно по вайфаю, заходити на вампір можна з любого смартфона не тільки на андроїді, менше потрібно буде користувачу виконувати налаштувань ( прошивка есп, пошук де її придбати , під'єднання до вампіра). Ще було б добре щоб був відео огляд під'єднання та налаштування есп, а то при першому підключенні виникає душе багато питань. Велике дякую realrabbit я зміг налаштувати.
Джампер то фото ще для старих версій прошивок. Раніше з його допомогою задавався протокол. З новими прошивками він ні на що не впливає. Стосовно "стартової інтеграції есп" - подивимось, можливо буде і такий варіант з часом. Там має бути нормальний конструктив, а не на дротах...

Зайдіть у налаштування вашого роутера, DHCP, переконайтеся, що ESP отримала IP-адресу.
Підозрюю основною проблемою в моїй ситуації (відсутності з'єднання з роутеррм) сам роутер Xiaomi BE3600, в якого WiFi 6 не хоче конектитись з старішим залізом (в т.ч. і ESP). Тому, що також не вдається по такому ж принципу прив'язати кондиціонер до додатка EWPE SMART.
Якщо комусь вдалося прив'язати ESPшку до Xiaomi BE3600 - напишіть будь ласка яким чином ви це зробили, які налаштування змінювали.

Підозрюю основною проблемою в моїй ситуації (відсутності з'єднання з роутеррм) сам роутер Xiaomi BE3600, в якого WiFi 6 не хоче конектитись з старішим залізом (в т.ч. і ESP). Тому, що також не вдається по такому ж принципу прив'язати кондиціонер до додатка EWPE SMART.
Якщо комусь вдалося прив'язати ESPшку до Xiaomi BE3600 - напишіть будь ласка яким чином ви це зробили, які налаштування змінювали.
Можна спробувати таке рішення. В мене інвертори стоять в підвалі і туди основний роутер погано добиває. Тому я десь посередені поставив приблизно ось такий wifi repeater https://s.click.aliexpress.com/e/_c3gTLLdl
І ЕСПшки працюють не з роутером напряму, а з цим репітером. Правда вони і з моїм роутером Archer C64 конектяться без проблем, якщо близько.

З Xiaomi AX3000T(wifi6) у мене працюе. Причому це mesh мережа з подвійним діапазоном 2.4+5гГц.
Ще раз уважніше. Ось ознаки конекту до вайфай:
1. В меню налаштувань wifi, після підключення до мережі, буде вказана адреса есп32, скріншот я показував.
2. Також на есп32 після конекту до вайфай повинен потухнути світлодіод.
3. Внизу головної сторінки показує загальний час роботи есп32, та час підключення до вайфай (у вас ==:==).
Якщо нема конекту, то потрібно розбиратися зі своїм вайфаєм. Тік 2.4ггц! SSID та пароль без пробелів та спец знаків! Мережа не прихована (лише на момент першого оновлення, далі можна сховати). Можна ще спробувати в есп32 встановити статичну адресу.
Далі колупати налаштування роутера.
Оновити можна й костильно, зробивши вайфай через телефон. Але все одно без підключення до домашнього вайфай толку далі не буде, бо весь функціонал саме через мережу.

Останнє редагування:
Може добавте архів із останньою прошивкою до інструкції.
Якщо скачати з сторінки реєстрації (https://wifi.solarvampire.net/) останню прошивку (download firmware),
тут ремарочка:
версію можна прочитати за посиланням http://wifi.solarvampire.net:7798/esp32upd?esphardware=esp32_vampire_1.0&info=1
а файл скачати за посиланням http://wifi.solarvampire.net:7798/esp32upd?esphardware=esp32_vampire_1.0
відкрити лінк в новому вікні, бо деякі браузери блокують завантаження.
та перейменувати файл в vampire.app.bin,
та скопіювати його в ту архивну папку, з якої йде прошивка по кабелю,
то прош'ється сама остання, свіжа версія.

Доброго дня! Доступний для входу сервер на зараз? Прошита остання версія, попасти на сервер не вдається...SV-38573687

Ще перевірьте живлення. Есп32 достатньо споживає. На слабкому живленні, або без конденсатора по живленню, може працювати лише до момента підключення до домашньої мережі. Потім підвисати, глючити, губити вайфай

Ще перевірьте живлення. Есп32 достатньо споживає. На слабкому живленні, або без конденсатора по живленню, може працювати лише до момента підключення до домашньої мережі. Потім підвисати, глючити, губити вайфай
Доброго дня! Живлення від окремих БЖ, для активної роботи поки що все готується, є багато н'юасів в роботі такого обладнання, тому поки що обкатується просто на столі ( на шнурках). Дякую за роботу в цій сфері непаханого поля...Поки все Ок! Там упало-підняв, у другому місці впало...:oops:

Добрий день мені потрібен набір вампіра для трифазного інвертора.
Гібридний сонячний інвертор (hybrid) Deye SUN-12K-SG04LP3-EU WI-FI (DSN-12K-04-3)
Якісь особливості в вапірі потрібні? Чи купувати стандартний, а потім все настоїти?

Добрий день мені потрібен набір вампіра для трифазного інвертора.
Гібридний сонячний інвертор (hybrid) Deye SUN-12K-SG04LP3-EU WI-FI (DSN-12K-04-3)
Якісь особливості в вапірі потрібні? Чи купувати стандартний, а потім все настоїти?
Саме так. Вампір скрізь однаковий. Для трифазних інверторів тільки знадобиться або одне трифазне реле, або три однофазних.

Можна спробувати таке рішення. В мене інвертори стоять в підвалі і туди основний роутер погано добиває. Тому я десь посередені поставив приблизно ось такий wifi repeater https://s.click.aliexpress.com/e/_c3gTLLdl
І ЕСПшки працюють не з роутером напряму, а з цим репітером. Правда вони і з моїм роутером Archer C64 конектяться без проблем, якщо близько.
Скопіше за все вам така штука потрібна, валить повсюди. Гарантую , сам користуюсь.
Я щойно знайшов це на AliExpress:
грн.2,814.37 | Wavlink High Power 300Mbps Wireless Wifi Repeater Outdoor 2.4G Wireless Wi-Fi Router/Long Range Extender POE High Gain Antennas

Саме так. Вампір скрізь однаковий. Для трифазних інверторів тільки знадобиться або одне трифазне реле, або три однофазних.
В мене ще питання по реле трифазному, там вказується, у китайців в описі, сумарний струм по тр'ом фазам, чи на одну фазу.
От написано, наприклад, 60А, 380V.

Назад
Угорі