Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Зрозуміло. Схоже ваш інвертор дає сильні перешкоди при зарядці акумулятора. Давайте спробуємо з цим боротися. Питання - ваш інвертор заземлений? Ще така пропозиція - спробуйте поміняти режим між smart mode 1 та smart mode 3. В нових прошивках Вампір вміє працювати з PowMr в обох режимах. Напишіть в якому режимі глюки менші.

Стособно режиму sub. Теоретично тут не має бути питань. Якщо інвертору не вистачає сонця для навантаження, він має тримати PV вхід в точці МРРТ. Тобто вижимати досуха залишки сонця. А решту брати з мережі в SUB або з батареї в SBU.
Інша справа, що Вампір при звичайній роботі підлаштовує відбір плавно. Тому, якщо набігла хмара, то напруга PV впаде і Вампір почне потроху сбавляти навантаження. Швидкість залежить від коефіцієнтів, але все одно це буде плавно.
Для таких випадків термінового скидання навантаження в нього і існує система "запобіжників". Оті шість параметрів с галочками. поставте там напругу PV біля напруги МРРТ, галочку навпроти і Вампір швидко скидатиме баластне навантаження.
Инвертор не заземлён.
Когда подключал вампир переставлял перемычку в smart mode 3, но он показывал PV 700в. Поэтому вернул в первое положение, там отображается всё правильно. А в новой прошивке данные отображаются одинаково как в первом, так и в третьем положении. Но глючило также.
И ещё в новой прошивке выбирая инвертор, этот выбор не сохраняется при выходе. Когда заходишь по новой в приложение нужно снова делать выбор.

Smart Mode 1 то не Модбас. Я починав з нього. Історично в тому протоколі не було CRC. Але потім вони його додали в нових версіях. В мене ніколи сбоїв не було, то перевірку поки вирішив не робити. Але бачу що схоже недарма вони його туди додали. Прийдеться і мені додавати ту перевірку в нових прошивках...
Как часто вы планируете обновлять прошивки. И как быть в курсе выхода новой прошивки, чтобы не пропустить. Спасибо.

Как часто вы планируете обновлять прошивки. И как быть в курсе выхода новой прошивки, чтобы не пропустить. Спасибо.
В приложении обновления прошивки все видно, дата выхода, номер прошивки, что добавлено/исправлено

Як життя заставляє, так і оновлюю :) Наприклад як от зараз подрібно додати обробку CRC. Вже займаюсь.
Зовсім не обов'язково качати всі нові прошивки, бо оновлення може не стосуватися вашого інвертора.
Дивіться так. Якщо все влаштовує то хай собі працює. Якщо виникли проблеми - спочатку на сайт подивитися чи є нові прошивки. Якщо прошивок нема, або є, але вона не вирішує проблему, то тоді пишіть сюди або в support на сайт і будемо вирішувати.

Як життя заставляє, так і оновлюю :) Наприклад як от зараз подрібно додати обробку CRC. Вже займаюсь.
Зовсім не обов'язково качати всі нові прошивки, бо оновлення може не стосуватися вашого інвертора.
Дивіться так. Якщо все влаштовує то хай собі працює. Якщо виникли проблеми - спочатку на сайт подивитися чи є нові прошивки. Якщо прошивок нема, або є, але вона не вирішує проблему, то тоді пишіть сюди або в support на сайт і будемо вирішувати.
Понял. Спасибо.
А по поводу моей утренней проблеме что-то подскажите?

Smart Mode 1 то не Модбас. Я починав з нього. Історично в тому протоколі не було CRC. Але потім вони його додали в нових версіях. В мене ніколи сбоїв не було, то перевірку поки вирішив не робити. Але бачу що схоже недарма вони його туди додали. Прийдеться і мені додавати ту перевірку в нових прошивках...
that's why we all use CRC check always))))
саме для того він і потрібен.
І китайці теж його прикрутили зовсім не просто так)))

В мене був випадок - колупав програму термометрії - захист від
можливої пожежі на банках на елеваторах.
Тобто - розумієте рівень відповідальності? Зерно в банках може загорітися аж бігом
А обʼєми банок - огого!

Так от - використовувалась програма моніторингу виробника заліза.
А залізо там гарне. Італійське.
А от ПЗ - сами написали)))). Ітвлійці - виробники заліза.
Все як треба - модбас, модифікований хз нашо)))
Можливо щоб просто освоїти гроші.
І от як модбас - CRC там теж було. Своє)))
А програма його просто НЕ перевіряла!
і якщо сипався мусор в шину (а на елеваторах таке може бути - лінії можуть бути дуже
довгі - показники датчиків - чорті шо. І на цих показах - програма вмикала сирену.
Так от - написав я про це все замовнику. А він обіцяв передати розробникам.
ну і як думаєте - передав?
А прога досі так все і рахує.
А я після цього CRC перевіряю ЗАВЖДИ!

Понял. Спасибо.
А по поводу моей утренней проблеме что-то подскажите?

Це як раз по вашій проблемі :)
День-два і буде нова прошивка.
Будемо різати ваші биті пакети. Можливо вони у Вас лізуть через те, що інвертор незаземлений...

Похвалю.
Додам ідей:
1) блютус в девайсі вже е - ставимо ще один BT модуль за 1$ на RG45/RS232 інвертора: економимо на роз'емах, патчкорді, можемо віднести девайс від інвертора подалі, не треба тягнути кабель. Та ще й нема проблеми з завадами на кабель.
2) два релейних вихіди, один з контролем навантаження. Бойлер наївся - вмикаємо тепловентилятор, щоб було тепло, щоб кудись скидати, та щоб ніколи панелі не давали холосту напругу бо можна зайти за 500В взимку.
3) бойлери бувають з 2 тенами (а ще можна поставити декілька бойлерів), тобто без можна димерування отримати кероване навантаження декількох рівней.
4) до бездротовості можна прийти з іншої сторони - через Tuya керувати розумними розетками та зарядними електромобілів.

Похвалю.
Додам ідей:
1) блютус в девайсі вже е - ставимо ще один BT модуль за 1$ на RG45/RS232 інвертора: економимо на роз'емах, патчкорді, можемо віднести девайс від інвертора подалі, не треба тягнути кабель. Та ще й нема проблеми з завадами на кабель.
2) два релейних вихіди, один з контролем навантаження. Бойлер наївся - вмикаємо тепловентилятор, щоб було тепло, щоб кудись скидати, та щоб ніколи панелі не давали холосту напругу бо можна зайти за 500В взимку.
3) бойлери бувають з 2 тенами (а ще можна поставити декілька бойлерів), тобто без можна димерування отримати кероване навантаження декількох рівней.
4) до бездротовості можна прийти з іншої сторони - через Tuya керувати розумними розетками та зарядними електромобілів.
1 кабель ЗАВЖДИ надійніше безпровідного звʼязку.

• Like
Реакції: Karl
Похвалю.
Додам ідей:
Дякую за компліменти. Щодо бездротового зв'язку повністю згоден з Andy.
Тепер про інше. Щоб ефективно відбирати зайву сонячну потужність регулювання має бути саме плавним. В мене до речі два бойлери. По воді вони під'єднані послідовно. Вода зі скважини, там завжди температура +11C. По електриці я експериментував по різному. Спочатку перший грівся тільки від сонця(є сонце добре, нема то й нема), а другий вночі по таймеру. Потім зробив так - другий теж догрівається від сонця Вампіром в першу чергу. На цьому другому бойлері є зовнішій китайський термостат з перекидним реле. Як тільки цей бойлер нагрівається майже до відсічки внутрішнього термостату, реле перекидає навантаження Вампіра на перший бойлер. Як другий остине на кілька градусів, знову на нього. В такій схемі другий бойлер завжди нагрітий по максимуму, а першому скільки залишиться. Пізніше дам посилання на той термостат з Алі.

Ось цей термостат https://www.aliexpress.com/item/1005004272576618.html Зручний тим, що він на DIN рейку, в нього два канали і на кожному каналі перекидні реле. З ним можна городити всякі хитрі схеми для перекидання Вампіра на різні навантаження. Єдиний мінус - заявлений струм до 7А. Але всередині там стоять реле на 10А. Тому я включав через нього свій бойлер 1.8кВт напряму без додаткових реле.

Теж проблема, з періодичністю 1-2с значення змінюються. Режим 1, інвертор не заземлений, підключення паралельно з MultiSIBControl/
В режимі 3 значення не відповідають дійсності.

Вкладення

• Screenshot_20250402_095303_BtControl700.jpg
    Screenshot_20250402_095303_BtControl700.jpg
    508 Кб · Перегляди: 10
  • Screenshot_20250402_095304_BtControl700.jpg
    Screenshot_20250402_095304_BtControl700.jpg
    512 Кб · Перегляди: 10
1 кабель ЗАВЖДИ надійніше безпровідного звʼязку.
коли він правильно екранований, заземлений, узгоджений, термінований, а RX та TX компоненти розраховані на нього та потрібну відстань. Також, коли е контроль та виправлення помилок на апаратному та програмному рівнях (що е, авжеж, в WiFi/Bluetooth). Де все це у RS232?
OK, почекаємо рішення:
Будемо різати ваші биті пакети. Можливо вони у Вас лізуть через те, що інвертор незаземлений...

А я після цього CRC перевіряю ЗАВЖДИ!

додаємо ще завад. Так, завдяки CRC помилок нема. Але й линку теж...
Сучасні гигагерцові протоколи надійніше, зручніше та дешевше кабелю. Сигнальний кабель вмер у цьому сторіччі. Все пішло у RF та оптику, а металевим кабелям залишилась тільки роль передавання енергії.
На цьому другому бойлері є зовнішій китайський термостат з перекидним реле. Як тільки цей бойлер нагрівається майже до відсічки внутрішнього термостату, реле перекидає навантаження Вампіра на перший бойлер.
так, це рішення. Ще простіше - реле паралельно термодатчику першого бойлера (а ще одне - на другому, він же тоже може нажертись). Але, якщо е вільні ноги МК, та керуюча оболонка на смартфоні - можна запровадити гнучкий оперативний перерозподіл наявної потужності проміж навантаженнями, видаючи пріоритет, наприклад, зранку електромобілю (котрий скоро поїде), а бойлери на потім.

Сучасні гигагерцові протоколи надійніше, зручніше та дешевше кабелю. Сигнальний кабель вмер у цьому сторіччі. Все пішло у RF та оптику, а металевим кабелям залишилась тільки роль передавання енергії.
оптика - такий же кабель. Але - треба додатковий перетворювач інтерфейсів. А на рахунок вмер - в промисловості- ще дуже довго - ні.

Теж проблема, з періодичністю 1-2с значення змінюються. Режим 1, інвертор не заземлений, підключення паралельно з MultiSIBControl/
В режимі 3 значення не відповідають дійсності.
Режим 3 то тільки для автономної роботи PowMr.

Але, якщо е вільні ноги МК, та керуюча оболонка на смартфоні - можна запровадити гнучкий оперативний перерозподіл наявної потужності проміж навантаженнями, видаючи пріоритет, наприклад, зранку електромобілю (котрий скоро поїде), а бойлери на потім.
Я поки не хочу в це лізти. Зараз я бачу, що більшості юзерів потрібен простий оптимізатор. Вони і з цим не дуже хочуть розбиратись. Хочуть щоб включив і воно саме далі працювало без налаштувань або з мінімумом налаштувань.

Я поки не хочу в це лізти. Зараз я бачу, що більшості юзерів потрібен простий оптимізатор. Вони і з цим не дуже хочуть розбиратись. Хочуть щоб включив і воно саме далі працювало без налаштувань або з мінімумом налаштувань.
З налаштувань потрібна одна кнопка - "Щоб все робило"
:)

Режим 3 то тільки для автономної роботи PowMr.
До речі, передивився відео з проблемою - моя де-що відрізняється. У мене виходить так, що 1с відображаються коректні показники, потім 1с - незрозуміло, що. Потім знову правильні. І так постійно.

Назад
Угорі