Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Готовое решение уже появилось? Так шоб вход 220 , выход 220, коннектор в ВиФи и все...
Мне так чтоб бойлер подключить))

Мне такую коробочку с реле на 3-5кВт пожалуста.
Готова коробочка

Реле

Кабель

Поки так.

На айфон додатку нема і поки не планується.
На айфон додатку нема і поки не планується.
Шкода виликий мінус тому що купив і в мене айфон і у жінки тепер виходить щоб користуватись потрібно андроїд

Добрый день. Подскажите хочу использовать данный прибор для подогрева воды в бассейне, тэном 2-2.5 Квт.
Есть инвертор Easun SMGIII 6,2KW с не простым до не давних пор коммуникационным протоколом Modbus.
Порт RS232 занят под подключение программы Solar Assistant на Rassbery Pi.
Интересует получится ли у меня подружить ваш девайс с моим инвертором?
И еще вопрос по принципу работы самого устройства, всё ли верно я понял из описания на сайте производителя.
Условно говоря есть солнечная генерация в объёме 4квт\ч, дом потребляет 2квт, остальные 2квт устройство скидывает на тэн бассейна, если потребление дома вырастает до 3квт то на тэн уже идёт 1квт, а если и вовсе всё потребление идёт на дом то тэн отключается? Я правильно понимаю что устройство может регулировать мощность подаваемую на тэн в зависимости от её количества? Спасибо!

Вкладення

• IMG_20250424_104317.jpg
    IMG_20250424_104317.jpg
    921,8 Кб · Перегляди: 4
Останнє редагування:
Шкода виликий мінус тому що купив і в мене айфон і у жінки тепер виходить щоб користуватись потрібно андроїд
Ну як є. Пристрій розроблявся як бюджетний для бюджетних інверторів. Застосунок має працювати починаючи з Андроїд 7.0. Такі бу смартфони коштують від 200-300грн.

Добрый день. Подскажите хочу использовать данный прибор для подогрева воды в бассейне, тэном 2-2.5 Квт.
Есть инвертор Easun SMGIII 6,2KW с не простым до не давних пор коммуникационным протоколом Modbus.
Порт RS232 занят под подключение программы Solar Assistant на Rassbery Pi.
Интересует получится ли у меня подружить ваш девайс с моим инвертором?
И еще вопрос по принципу работы самого устройства, всё ли верно я понял из описания на сайте производителя.
Условно говоря есть солнечная генерация в объёме 4квт\ч, дом потребляет 2квт, остальные 2квт устройство скидывает на тэн бассейна, если потребление дома вырастает до 3квт то на тэн уже идёт 1квт, а если и вовсе всё потребление идёт на дом то тэн отключается? Я правильно понимаю что устройство может регулировать мощность подаваемую на тэн в зависимости от её количества? Спасибо!
В мене є неперевірена інформація, що такий інвертор працює з протоколом як в молодших Anenji. Отже автономно з Вампіром наче має працювати.
Відносно логіки роботи все вірно - забиратиме тільки зайве.
Щодо Solar Assistant. Теоретично можна спробувати зробити режим підслуховування. Але потрібно знати які саме запити він шле інвертору.
Хоча можливо таки вдасться вирішити проблему паралельної роботи Вампіра та інших пристроїв типу wifi даталогерів іншим чином. Я знайшов на Алі цікавий пристрій під RS485. Він дозволяє двом Майстрам опитувати одного Слейва квазіодночасно. Арбітраж виконуєть за рахунок буферізації трафіка. Замовив. Як приїде, протестую.

В мене є неперевірена інформація, що такий інвертор працює з протоколом як в молодших Anenji. Отже автономно з Вампіром наче має працювати.
Відносно логіки роботи все вірно - забиратиме тільки зайве.
Щодо Solar Assistant. Теоретично можна спробувати зробити режим підслуховування. Але потрібно знати які саме запити він шле інвертору.
Хоча можливо таки вдасться вирішити проблему паралельної роботи Вампіра та інших пристроїв типу wifi даталогерів іншим чином. Я знайшов на Алі цікавий пристрій під RS485. Він дозволяє двом Майстрам опитувати одного Слейва квазіодночасно. Арбітраж виконуєть за рахунок буферізації трафіка. Замовив. Як приїде, протестую.
Будет информация дайте знать. Спасибо!

Будет информация дайте знать. Спасибо!
На Гітхабі написано що протокол такий самий. Підтвердити можуть тільки власники таких інверторів. Також мабуть ще можно перевірити якось на сайті Solar Assistant. Для яких інверторів те ваше налаштування працює.

На Гітхабі написано що протокол такий самий. Підтвердити можуть тільки власники таких інверторів. Також мабуть ще можно перевірити якось на сайті Solar Assistant. Для яких інверторів те ваше налаштування працює.
Я при подключении в Solar Assistant выбрал инвертор Sumry по другим подключаться не хотело

Выходит просто параллельно подключится не получится. Нужен такой девайс. И свободный RS485 использовать не получится.
Я ж написав. Можна і без того девайса зробити підслуховування через сплітер. Але потрібно подивитися що саме шле SA інвертору.

Что для этого необходимо?
Потрібно за допомогою PC та перехідника USB-COM підключитися до магістралі SA-інвертор і підслухати їхній обмін. На компі/ноутбуці запускаємо термінальну програму і там стає видно той трафік. Ті дані потрібно буде надіслати мені. Якщо є бажання цим зайнятися - пишіть мені в приватні повідомлення, я проінструктую.

До речі, по тому трафіку я побачу який там протокол.

Добрий день! Сьогодні спробував запустити паралельно Вампіра та SolarAssistant через сплітер - не працює. З MultisibControl працює. Можу допомогти розібратися, бо тримати ноут з MultisibControl - не варіант.

Добрий день! Сьогодні спробував запустити паралельно Вампіра та SolarAssistant через сплітер - не працює. З MultisibControl працює. Можу допомогти розібратися, бо тримати ноут з MultisibControl - не варіант.

А мав би працювати. Давайте розберемось з якими протоколами працює ваш інвертор. Для підслуховування Вампіру потрібен Voltronic&Clones. Але може так статися, що ваш інвертор також підтримує протокол PowMr Modbus. І може саме по цьому протоколу з ним конектиться SA. Тоді спробуйте переналаштувати SA на інший протокол.

А мав би працювати. Давайте розберемось з якими протоколами працює ваш інвертор. Для підслуховування Вампіру потрібен Voltronic&Clones. Але може так статися, що ваш інвертор також підтримує протокол PowMr Modbus. І може саме по цьому протоколу з ним конектиться SA. Тоді спробуйте переналаштувати SA на інший протокол.
У вампірі стоїть саме Voltronic&Clones, інвертор до SA підключений як Sumry, саме це рекомендували мені у службі підтримки SA. Переключив на Voltronic, підєднався як Axpert VMII-NXPW5KW і Вампір запрацював.

• Like
Реакції: Karl
У вампірі стоїть саме Voltronic&Clones, інвертор до SA підключений як Sumry, саме це рекомендували мені у службі підтримки SA. Переключив на Voltronic, підєднався як Axpert VMII-NXPW5KW і Вампір запрацював.
У меня SA не подключается к инвертору если выбрать Voltronic, только Sumry. Или вы переключили в Вампире и заработало?

Вкладення

• IMG_20250426_084150.jpg
    IMG_20250426_084150.jpg
    4,8 Mб · Перегляди: 8
Є таке питання, чи планується розвиток додатку ?
Наприклад щоб можна було подивитись скільки дає сонце кВт., а також хоча б галочку поставити на регулятор щоб він не скидував в ноль а скидував на стільки скільки йому не хватає ?

Є таке питання, чи планується розвиток додатку ?
Наприклад щоб можна було подивитись скільки дає сонце кВт., а також хоча б галочку поставити на регулятор щоб він не скидував в ноль а скидував на стільки скільки йому не хватає ?
Там щоб щось додатково показувати не тільки додаток треба міняти, а й прошивку, і протокол обміну. А оте додаткове у різних інверторов
"сидить" в різних місцях і його ще треба з інвертора зуміти витягнути. Тому поки збираю інформацію по забаганкам. Щоб якщо надумаю переробляти, робити все одразу.
Стосовно скидування. На те воно і скидування, щоб швидко скидувати, а потім розбиратися. Для здоров'я інвертора це найкращий варіант. Якщо хочете, щоб працювало плавно - вимкніть "запобіжники" і Вампір буде скидувати повільно. Але тоді можливі перевантаження.

Назад
Угорі