Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Усім привіт! Довго чекав на свій Аненді 11 КВт отримав. Отримав уже оновлену версію, з вбудованим WIFI та окремим RS485 на корпусі. Зрадів що це потужніша версія інвертора по входу сонячних панелей але те що вбудований WIFI трохи збило з пантелику. Але читаю останні повідомлення на форумі і розумію можливо це і навпаки +. Якщо я правельно зрозумів це можна одночасно намоєму інвертори використовувати WIFI і вампір?
Ну схоже, що тепер підключати буде не так просто. Треба подивитися що там за модуль. Може він на роз'ємі. Для початку відкрутіть оту накладку і сфотографуйте що там всередені. Чи може щось буде видно якщо зняти кришку, що клемники закриває.

Додав підтримку LuxPower SNA3000-6000
Чудово! Тепер залишилося знайти хто допоможе підключити)))...якщо правельно зрозумів,то до "сонячного вампіра" твердотіле реле підбирається по задачах. В моєму випадку буде ТЕН 5кВт. До кого звертатись з питан купівлі і консультацій? Дякую.

Чудово! Тепер залишилося знайти хто допоможе підключити)))...якщо правельно зрозумів,то до "сонячного вампіра" твердотіле реле підбирається по задачах. В моєму випадку буде ТЕН 5кВт. До кого звертатись з питан купівлі і консультацій? Дякую.
Купити Вампіра можете за посиланнями на сайті. За консультаціями звертайтесь до мене :)
Стосовно реле. Так, треба підбирати по задачах. У Вас досить потужне навантаження, тому реле потрібно брати теж потужне. Якщо орієнтуватися на бюджетний Fotek, то мабуть потібно брати саме потужне яке є у них в лінійці (80А). Бо як з'ясувалося, вони завищують показники своєї продукції по струму інколи більше ніж в два рази. Також при такому навантаженні обов'язково буде потрібен радіатор на реле.
Тепер про особливості підключення Люксів. Підключення виконується до порту RS485, через який інвертор спілкується з WiFi даталогером. Сам даталогер підключаеться через роз'єм HDMI. Але сигнали цього порту також виведені і на роз'єм RJ45 (контакти 7,8), який призначений для підключення опційного струмового трансформатору. Підключати Вампіра можна і туди, і туди. Але одночасно з даталогером просто так його вмикати не можна, бо буде конфлікт. Якщо використовується даталогер, то тоді його і Вампіра потрібно буде включити через роутер YR8103. Таке включення зручно робити за допомогою тестових HDMI платок папа-мама. На сайті є посилання де їх купити на Алі. Тобто переходимо з HDMI на дроти, робимо потібні коммутації до YR8103 і Вампіра, далі для порта даталогера знову переходимо на HDMI.

Купити Вампіра можете за посиланнями на сайті. За консультаціями звертайтесь до мене :)
Стосовно реле. Так, треба підбирати по задачах. У Вас досить потужне навантаження, тому реле потрібно брати теж потужне. Якщо орієнтуватися на бюджетний Fotek, то мабуть потібно брати саме потужне яке є у них в лінійці (80А). Бо як з'ясувалося, вони завищують показники своєї продукції по струму інколи більше ніж в два рази. Також при такому навантаженні обов'язково буде потрібен радіатор на реле.
Тепер про особливості підключення Люксів. Підключення виконується до порту RS485, через який інвертор спілкується з WiFi даталогером. Сам даталогер підключаеться через роз'єм HDMI. Але сигнали цього порту також виведені і на роз'єм RJ45 (контакти 7,8), який призначений для підключення опційного струмового трансформатору. Підключати Вампіра можна і туди, і туди. Але одночасно з даталогером просто так його вмикати не можна, бо буде конфлікт. Якщо використовується даталогер, то тоді його і Вампіра потрібно буде включити через роутер YR8103. Таке включення зручно робити за допомогою тестових HDMI платок папа-мама. На сайті є посилання де їх купити на Алі. Тобто переходимо з HDMI на дроти, робимо потібні коммутації до YR8103 і Вампіра, далі для порта даталогера знову переходимо на HDMI.
Дякую за пояснення.Складнувато для мене).В мене є незадіяний люкс5000,можливо знайду хто мені підключить до його,а потім перенесу на працюючий інвертор.Почитаю.Подумаю.Бажаю успіху!

• Like
Реакції: Karl
Вітаю.
Пропоную до придбання нове реле на 80 ампер.

Для мене сьогодні є позитивна інформація. Мій знайомий замовив 3шт. сонячних вампірів,як тільки я йому розповів у минулий четвер))).Сподіваюся,що з підключенням він мені допоможе. Виникло запитання; в мене 3шт.люксів,які заплановані на 3 фази,а на перспективу ще 3 люкса. Тобто 30кВт станція з 6 люксами- скільки потрібно вампірів,щоб забирати всі надлишки? Дякую.

Для мене сьогодні є позитивна інформація. Мій знайомий замовив 3шт. сонячних вампірів,як тільки я йому розповів у минулий четвер))).Сподіваюся,що з підключенням він мені допоможе. Виникло запитання; в мене 3шт.люксів,які заплановані на 3 фази,а на перспективу ще 3 люкса. Тобто 30кВт станція з 6 люксами- скільки потрібно вампірів,щоб забирати всі надлишки? Дякую.
Як у Вас там все серьозно :)
Ну в ідеалі потрібно по одному Вампіру на інвертор. Інша справа куди Ви ті Вампіри підключати будете. Це ж кожному свій ТЕН буде потрібен. І куди потім стільки теплої води дівати...
До речі, я трохи повивчав питання стосовно скидання зайвої енергії не в ТЕН, а в автомобільну зарядку. В принципі там нічого складного нема. Основна проблема в мінімальній потужності. Існуючі зарядки можуть працювати від мінімальної потужності 1.5-2кВт. Тобто меншу потужність в них не запихнути. Для малих домашніх СЕС це забагато, все що менше буде пропадати.

Як у Вас там все серьозно :)
Ну в ідеалі потрібно по одному Вампіру на інвертор. Інша справа куди Ви ті Вампіри підключати будете. Це ж кожному свій ТЕН буде потрібен. І куди потім стільки теплої води дівати...
До речі, я трохи повивчав питання стосовно скидання зайвої енергії не в ТЕН, а в автомобільну зарядку. В принципі там нічого складного нема. Основна проблема в мінімальній потужності. Існуючі зарядки можуть працювати від мінімальної потужності 1.5-2кВт. Тобто меншу потужність в них не запихнути. Для малих домашніх СЕС це забагато, все що менше буде пропадати.
Ну,я поки.що малюю теоретичні сценарії використання для себе))). На працюючу мою СЕС(5кВт) "лишків"навіть малувато. 1м/куб.,води в термосі плю 2,5м/куб дитячий басейн. А з практичної точки зору,мій товариш вже замовив три вампіри і заточує під різні задачі.Він якраз отримав з алі твердотілі і хотів,щось мудрувати сам(він з такими речами на ТИ),а тут я з "вампіром"))) він зацінив і вже втілює. Там куму,там свату))).В більшости прості інвертори,а вампір як знахідка. Доречі мій знайомий керує 12МВт СЕС і має електричку))). Так,що тема електрички важлива. Сподіваюся,що і я доторкнуся до технологій))). Бажаю успіху!!!

• Like
Реакції: Karl
Критикувати\пiдкидати iдеi можна?)

Добрий день. Підключив все за схемою, але напруга на тен не йде, навіть лампочка не світить, хоча сонця зараз переізбиток. Підкажіть в чому може бути причина? Дякую.

Вкладення

• Screenshot_2025-06-05-17-07-52-057_net.solarvampire.btcontrol700.jpg
    Screenshot_2025-06-05-17-07-52-057_net.solarvampire.btcontrol700.jpg
    640 Кб · Перегляди: 7
Посмотрел, почитал, сравнил, замерял.
Идея хорошая, но при текущей реализации - экономия на спичках.

Тот небольшой прирост КПД (условно полезного действия), который мы получаем при использовании этой штуки - нивелируется потерями на преобразование, тем более на больших мощностях. PWM же пагубно влияет на выходной и особенно метрический каскад из-за измерения в большинстве токов не датчиком холла (как правильно), а шунтами и резистивными делителями. Это не то что бы смертельно прямо сейчас, просто ведет к медленному но верному выжиганию беззащитных ОУ на TL-ках (на плате процессора).

Вдобавок ко всему, по вашей схеме, между коммутирующими контактами твердотельного реле и землей, у вас неизбежно есть разность потенциалов выше логических уровней схемы. Я думаю от 15В до 100В. Что тоже не очень полезно для низковольтных плат, учитывая что они заземлены.

Гораздо правильнее на мой взгляд, при появлении свободной мощности на солнечной батарее - пускать ее всю без преобразований в бойлер. Конечно если позволяет вольтаж. Это единственный способ на 100% утилизировать всю мощность солнечной панели (потерями на омический нагрев в проводах PV можно пренебречь).

Поскольку закон Джоуля-Ленца привязывает выделяемую теном теплоту к квадрату силы тока, которая в свою очередь привязана к напряжению и сопротивлению, и не имеет жесткого диапазона в отличие от параметров заряда аккумулятора и работы преобразователей - MPPT такой системе не нужен в принципе - любой доступный I*U будет преобразовываться в теплоту, даже 10В 0.1А от света Луны =)

В течение нескольких дней у меня PV провисело подключенным напрямую в бойлер. Работает. Греет.

Доброго! Вопрос. Вампир от инвертера по rs-232 только получает данные, или ещё что-то и передает? Суть вопроса.. заказал на али платки rs232-RS485 они гоняют данные туда-сюда, одна оказалась не рабочей, можно ли её заменить на однонаправленную, или чем ни будь из того, что можно купить за быстро и не очень дорого в Украине... Платки специализированные и их во всяком случае в интернете в Украине просто нет. А из-за одной штуки устраивать такие танцы с бубном, что то не очень хочется. Али отказывается работать с нашим городом... мол дескать не спокойно у вас там. Через знакомых, через другой город, затем НП уже ко мне. Или же комрады, поделитесь излишками!

Останнє редагування:
Доброго дня.
Вирішив і я зібрати схемку з "Соларвампіром" для паралельної роботи з wifi.
Деталі схеми вже отримав і зібрав. Сам Модуль SV701 завтра приїде.
Таке питання: без SV701 все зібрав, але чомусь при підключенні, Powmr 10.2 випадає в офлайн (живлення на wifi є)
Спробував відключити Пристрій YR-8103 (залишив у схемі послідовні RS232 to RS485 для перевірки)
Так працює. Виходить, що YR-8103 не пропускає сигнал.
Чи обовязково перепрошивати Конвертором USB-RS485 вищезгаданий роутер?

Вкладення

• зображення_viber_2025-06-05_18-20-59-150.jpg
    зображення_viber_2025-06-05_18-20-59-150.jpg
    234,3 Кб · Перегляди: 7
Добрий день. Підключив все за схемою, але напруга на тен не йде, навіть лампочка не світить, хоча сонця зараз переізбиток. Підкажіть в чому може бути причина? Дякую.
Щось не так з реле, або його включенням. Вампір на скріні показує, що він кочегарить його на повну.

Доброго! Вопрос. Вампир от инвертера по rs-232 только получает данные, или ещё что-то и передает? Суть вопроса.. заказал на али платки rs232-RS485 они гоняют данные туда-сюда, одна оказалась не рабочей, можно ли её заменить на однонаправленную, или чем ни будь из того, что можно купить за быстро и не очень дорого в Украине... Платки специализированные и их во всяком случае в интернете в Украине просто нет. А из-за одной штуки устраивать такие танцы с бубном, что то не очень хочется. Али отказывается работать с нашим городом... мол дескать не спокойно у вас там. Через знакомых, через другой город, затем НП уже ко мне. Или же комрады, поделитесь излишками!
Потрібна двостороння передача.
По перше в Україні конвертори rs232-rs485 купити можна. Наприклад ось тут http://www.kosmodrom.com.ua/el.php?name=RS232-RS485-ADAPTER
Це трохи інший пристрій, але це не принципово. Приклад його включення показаний на сайті на схемі для Must.
По-друге, стосовно Алі. Ще з кінця 22 року придумали як обходити те обмеження. Треба правильно писати свою адресу в кабінеті Алі. Коли будете заповнювати поля, то обирайте Kyiv, а в наступному полі, там де зазвичай пишете свою вулицю, пишите свою повну адресу: індекс і далі кирилицею назву свого населеного пункта і вулицю, дім, квартиру. Тобто так ми дуримо китайську систему. А в Україні таку адресу читають правильно. Це перевірений спосіб. Я так вже три роки отримую і Укрпоштою, і Новою поштою, і МістЕкспресом все доходить.

Доброго дня.
Вирішив і я зібрати схемку з "Соларвампіром" для паралельної роботи з wifi.
Деталі схеми вже отримав і зібрав. Сам Модуль SV701 завтра приїде.
Таке питання: без SV701 все зібрав, але чомусь при підключенні, Powmr 10.2 випадає в офлайн (живлення на wifi є)
Спробував відключити Пристрій YR-8103 (залишив у схемі послідовні RS232 to RS485 для перевірки)
Так працює. Виходить, що YR-8103 не пропускає сигнал.
Чи обовязково перепрошивати Конвертором USB-RS485 вищезгаданий роутер?

А світлодіод POWER на YR-8103 блимає?
Стосовно перешивати. Для Вашого інвертора потрібна швидкість 9600. До мене YR8103 приїхав зашитий на таку швидкість. Але я не знаю чи це гарантоване заводське налаштування, чи ні. Тому краще перепровірити.

Потрібна двостороння передача.
По перше в Україні конвертори rs232-rs485 купити можна. Наприклад ось тут http://www.kosmodrom.com.ua/el.php?name=RS232-RS485-ADAPTER
Це трохи інший пристрій, але це не принципово. Приклад його включення показаний на сайті на схемі для Must.
По-друге, стосовно Алі. Ще з кінця 22 року придумали як обходити те обмеження. Треба правильно писати свою адресу в кабінеті Алі. Коли будете заповнювати поля, то обирайте Kyiv, а в наступному полі, там де зазвичай пишете свою вулицю, пишите свою повну адресу: індекс і далі кирилицею назву свого населеного пункта і вулицю, дім, квартиру. Тобто так ми дуримо китайську систему. А в Україні таку адресу читають правильно. Це перевірений спосіб. Я так вже три роки отримую і Укрпоштою, і Новою поштою, і МістЕкспресом все доходить.
Спасибо за развернутый ответ.. Посмотрите пожалуйста такая приблуда пойдет? Вроде бы как в описании.. Перетворювач інтерфейсів STM485S-RS232 to RS485... ссыль https://prom.ua/ua/p2458656135-pere...AEZT9iYxsdRasLExZwkS0aHuLXmwZrc0aAsPkEALw_wcB

А світлодіод POWER на YR-8103 блимає?
Стосовно перешивати. Для Вашого інвертора потрібна швидкість 9600. До мене YR8103 приїхав зашитий на таку швидкість. Але я не знаю чи це гарантоване заводське налаштування, чи ні. Тому краще перепровірити.
світлодіод POWER на YR-8103 блимає
Так. Блимає.
В моменти, коли з телефона даю команди на зміну параметрів інвертора, на обох RS232 to RS485 легенько, леди помітно, разочок блимає діод. На YR-8103 в цей момент теж трішки блимне той порт, котрий задіяний. Система пробує сигнал пропустити

Назад
Угорі