Зробив тестову прошивку 2.61 з плавним регулюванням як просили. Працює так. Галочки запобіжників біля струму розряду та гріду тепер працюють інакше. Якщо галочка вимкнута, то запобіжник працюватиме як раніше. Якщо ввімкнута, то працюватиме плавна відмотка. Тобто ці запобіжники зараз завжди включені в тому чи іншому вигляді. Якщо не хочете щоб вони спрацьовували, просто впишіть в відповідне вікно якусь дуже велику цифру. Наприклад 200А та 5000Вт.
З того що я бачу на своїх інверторах. Перевіряв тільки на струмі розряду, бо підміси я не використовую.
На Аненжі мені дуже подобається. Він більш-менш нормально міряє струм. Таргет йому заданий 140В. Поставив запобіжник по струму на 2А. Зараз він плавно відмотує навантаження і напруга PV за рахунок цього тримається на рівні десь 150-155В. Тобто воно саме знайшло правильну точку максимуму на морозі.
На клоні Axpert робота подобається менше, бо він по дурному міряє невеликі струми. Прийшлося виставити йому запобіжник аж на 15А. Але теж працює.
А ще він не вміє міряти грід. Та цифра там вираховується за рахунок балансу інших потужностей. І там можуть проскакувати ліві цифри. Тому по гріду в запобіжник треба вписувати велику цифру.
Майте це на увазі - так працюють всі інвертори за протоколом Voltronic&Clones та PowMr Modbus.
Чекаю на ваші відгуки. Нагадаю, що для цих експериментальних прошивок потрібен застосунок BTControl705 який вміє показувати грід. Качати тут
http://solarvampire.net/FW/BtControl705.apk Або через останню версію ЕСП.