Бажано прочитати документацію і знайти пускові струми. Або заміряти. Від цього відштохуватись.
1. Сторона АС
Пусковий струм асинхронного двигуна може миттєвим сплеском сягати значень навіть 5-7 кратного значення від номінального. Ви правильно зазначили, краще знайти в документації. А от заміряти може бути не завжди просто. Бо неспеціалізовані вимірювальні прилади можуть просто не встигнути побачити сплеск в повній мірі. Як варіант - осцилограф, але, не теж не в кожній хаті знайдеться.
Скачав його техпаспорт задля цікавості, але не знайшов там даних про пусковий струм, тільки номінальний 5.5 А.
Якщо теоретично порахувати, то пусковий струм ~38А. Відповідно, потужність пікова і до 8-9 кВт може стрибнути. Виходить, тоді треба розглядати інвертор з піковим навантаженням не менш ніж 10-11 кВт. Пікова зазвичай вдвічі більша за номінальну.
Та це тільки моє припущення, сподіваюся хтось компетентний виправить за потреби.
На практиці коли я запускав холодильник номінальною потужністю 200-220Вт, то мій ваттметр(недорогий цифровий) фіксував стрибок потужності до 1.5-1.6 кВт і потім спад до номінальної через 1-2 секунди, що підтверджує моє теоретичне припущення.
Також ще важливий момент, що такі двигуни можуть живитися виключно від правильної синусоїди. З глибинними насосами я справу не мав, але впевнений, що маю рацію. Тож, треба обирати інвертор з чистим синусом, якщо плануєте живити щось, що має асинхронний двигун в своєму складі, наприклад, котел з насосом циркуляційним, холодильник.
2. Сторона DC
Якщо насос номінально споживає 1300 ВА (Вт), то 12В АКБ повинна забезпечувати струм розряду на рівні
P / V = 1300 ВА / 12 В = 110 А.
Якщо АКБ не літієва, а на сірчаній основі(SLA, AGM, GEL тощо), то безболісним робочим струмом розрядки вважається 0.1-0.2С, де С - ємність АКБ виражена в Ампер*годинах.
Тобто, ємність батареї має бути мінімум 110 / 0.2 = 550 А*год.
Сумнівно, що згадані два акуми пана evgen3525 мають таку сумарну ємність. Навіть якщо вони тракторні по 100А*год кожен, то швидкість розряду втричі більша за нормальну!
Сподіваюсь, приведена схема розрахунку інвертора/АКБ комусь стане в нагоді аби краще розумітися в питанні вибору компонентів. Особливо в час, коли клята русня змушує багатьох із нас шукати варіанти резервного автономного енергозабезпечення.
А власникам СЕС може допомогти краще розуміти що потрібно від акумуляторів в разі коли розглядаєте питання резервного автономного питання, як я зараз придивляюся до акумів типу LiFePo4 та автономного інвертора з Китаю