Доброго вечора усім!
Чи можна підключати паралельно різнонаправлені стрінги?
Я маю на увазі наступне підключення до гібридного інвертора під власні потреби:
2 панелі підключено послідовно і вони направлені на схід
+ до них паралельно підключено 2 такі самі послідовно з'єднані панелі направлені на захід (таке підключення розрахував через діапазон напруги роботи mppt та напруг панелей)
Чи правильно я розумію роботу такої системи:
1. Схід сонця - на східних панелях росте напруга і при досягненні напруги холостого ходу (наприклад 80В) починає генеруватися струм та напруга панелей просідає до робочої (60В), струм плавно зростає до свого максимального значення (нехай 20А) по мірі збільшення рівня освітленості.
Пара панелей, що розташована на захід поки нічого не виробляє (я так розумію у панелі стоїть діод, який не дає протікати струму через панель у зворотньому напрямку), коли вона нічого не генерує.
2. По мірі зростання освітленості, при досягненні напруги холостого ходу - західні панелі починають виробітку з тою ж самою робочою напругою (60В) та невеликим струмом на початку, нехай 5А.
На контролер при цьому йде 60В та 20+5=25А струм.
У середині дня струм буде максимальний 20+20 = 40А.
А до вечора буде знову падати і панелі поступово припинять виробітку, спочатку східні, а потім західні.
Чи правильно я розумію роботу систему і чи все коректно буде працювати при такій схемі?
Підключення східних і західних панелей в паралель та на один mppt контролер.
Інвертор - Must PV18-3024 VPМ, діапазон напруги mppt 30-120В (макс х.х - 145В), на виході 24В 60А = 1440Вт потужність,
про допустимі струми на вхід ніякої інфи немає, я розумію що це буде струм щоб вийти на макс потужність, при 30В - 48А, при 120 - 12А.
Панелі під таку конфігурацію будь-які підходять з врахуванням температурного коефіцієнту, наприклад ці Trina Solar TSM-DE09R.08 430W.