Схема подключения солнечных панелей, расчет стринга солнечных батарей

Так це ж тільки 350в буде, а можна до 500в. Я собі встановив 9 шт - це 450-460в, що в межах норми.
Ну,може людина не хоче переплачувати за панелі, якщо потужності панелей умовно достатньо для будинку. А може нема зайвого простору для монтажу.

Доброго ранку всім!
Маю Інвертор Must PH-5548 pro. Інвертор з аккумулятором вже працюють пару місяців. Все ок. Зараз докупив 10 сонячних панелей Longi LR5-72HTH-580M хочу зібрати послідовно-паралельний стрінг з цих панелей (5+5). Спочатку хотів просто поставити 8 штук, але є місце якраз на 10. Відповідно питання: Якщо 10 в ряд, то буде я так розумію, суттєве перевищення по току холостого ходу. А от 5+5 чи не буде перевищення по max pv current? не написано в менена шильдику це значення... І взагалі чи буде так еффективніше працювати системаІ Форум почитав, і в таких як в мене інверторах воно може бути і 18А і 26-27А... Може хтось має такий самий інвертор с подібною збіркою, або вже встановлені панелі?

Вкладення

• изображение_viber_2024-09-18_09-49-58-352.jpg
    изображение_viber_2024-09-18_09-49-58-352.jpg
    190,3 Кб · Перегляди: 37
  • изображение_viber_2024-09-18_09-49-57-416.jpg
    изображение_viber_2024-09-18_09-49-57-416.jpg
    269,8 Кб · Перегляди: 36
суттєве перевищення по току холостого ходу
Може, по напрузі?
А по суті питання - можете підключати 5S2P, напруга вище 450в не буде, а по струму інвертор візьме скільки йому потрібно.

Доброго ранку всім!
Маю Інвертор Must PH-5548 pro. Інвертор з аккумулятором вже працюють пару місяців. Все ок. Зараз докупив 10 сонячних панелей Longi LR5-72HTH-580M хочу зібрати послідовно-паралельний стрінг з цих панелей (5+5). Спочатку хотів просто поставити 8 штук, але є місце якраз на 10. Відповідно питання: Якщо 10 в ряд, то буде я так розумію, суттєве перевищення по току холостого ходу. А от 5+5 чи не буде перевищення по max pv current? не написано в менена шильдику це значення... І взагалі чи буде так еффективніше працювати системаІ Форум почитав, і в таких як в мене інверторах воно може бути і 18А і 26-27А... Може хтось має такий самий інвертор с подібною збіркою, або вже встановлені панелі?
Можу свій шильдик надати, на червоне не зважайте.

Вкладення

• 20240606_195816.jpg
    20240606_195816.jpg
    355 Кб · Перегляди: 40
Можу свій шильдик надати, на червоне не зважайте.
Дякую. от якраз, коли побачив Ваш шильдик, то і подумав, що в мене мабуть теж 27А Мах. Хоча у Зятя с такими ж самими параметрами остання строчка 18А. Монтувати будемо в понеділок, тому ще думаю... ставити 8 в ряд чи 5+5...

Вітаю!!! Маю інвертор
DEYE 6kW 48V-battery 2 MPPT Wi-Fi 230V 1-ph і 8 панелей по 585 на південь. хочу ще додати по 6 панелей на схід і захід і завести паралельно в 1 трекер. Цікавить питання чи це взагалі можливо і чи не нашкодить інвертору? Можливо хтось так встановлював. панелі
TONGWEI TWMND-72HS585W 585Вт Topcon,N-Type. По розхахунках ніби все має працювати, але може хтось має вже практичний досвід. Дякую!!!!

Доброго дня.в мене deye8 кВт,стоїть 8 панелей на південь і по шість на схід захід ,схід захід в паралелі,панелі лонгі 580 ви.схід захід працює з ранку до вечора.планую ще добавити

Вітаю. Новачок в темі... Якщо МРРТ в DEYE позначені як 1+1 . Це один чи різні входи ? Як для нього рахувати ?

Вітаю. Новачок в темі... Якщо МРРТ в DEYE позначені як 1+1 . Це один чи різні входи ? Як для нього рахувати ?
наскільки я розумію це 1 вхід з паралельним підключенням. Мабудь для зручності підключення

Маю поле на 6 панелей 600w . Є ще 2 панелі. При температурі близько 10°С маю максимум 309В від панелей. Я так розумію 1 панель я ще можу доставити, а як щодо 2? Особливо взимку. Зими в нас бувають до -30°С.
Больше интересует мнение реальных пользователейа не теория.

Вкладення

• 20240606_195816.jpg
    20240606_195816.jpg
    355 Кб · Перегляди: 21
  • Screenshot_20241023-143605_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241023-143605_Samsung Notes.jpg
    642,3 Кб · Перегляди: 21
При температурі близько 10°С маю максимум 309В від панелей
тут температуру панелей треба міряти, я гадаю що коли навколо 10 то вона значно вища коли сонце є
а так - 2 навряд Особливо взимку

Маю поле на 6 панелей 600w . Є ще 2 панелі. При температурі близько 10°С маю максимум 309В від панелей. Я так розумію 1 панель я ще можу доставити, а як щодо 2? Особливо взимку. Зими в нас бувають до -30°С.
Больше интересует мнение реальных пользователейа не теория.
так "це вже ж було"(с) :)
20 відсотків додавати до напруги, яка найвища там у параметрах. Якшо ви центр-північ, схід мешкаєте. Деніс же про те й писав й відео було

чи залишити розміщення нових панелей також на південь, чи розмістити на сусідній будівлі, в якої двоскатний дах (схід-захід) 30 градусів
Так от, розміщення нових (575 Jinko) панелей по 9 шт на схід/захід, та підключення їх до окремих МППТ інвертора на даний момент не дуже хороша ідея. Я би сказав - зовсім не хороша, нажать, виходячи з власного досвіду. Таки, мабуть, потрібно було встановити їх на місце попередніх. Тому що сонечко зараз встає пізно, кут освітлення дуже малий, виробітка кіловатиків так собі, малувато... Є ідея поєднати паралельно ці два стрінги та підключити на один МППТ. Напруга кожного стрінза завжди на протязі дня майже однакова (по моніторинку програми MultiSIBControl) +/- (5-8в). Чи буде гарною така ідея та чи практично можливо таке поєднання? Тому як є бажання та можливість встановити ще один стрінг (575 Jinko) під 60 градусів на південь.

Чи буде гарною така ідея та чи практично можливо таке поєднання?
можливе. чи гарне - інше питання. будуть втрати. які - питання інше.
є бажання та можливість встановити ще один стрінг (575 Jinko) під 60 градусів на південь.
враховуючи цей момент, енергії ви отримаєте більше

враховуючи цей момент, енергії ви отримаєте більше
Тобто, паралелю схід/захід стрінги та підключаю на один МППТ, а південний стрінг на другий МППТ, так?
будуть втрати. які - питання інше
Якщо зараз максимальна потужність (кожного) стрінгу при макимальному освітленню сонечком 2кВт із 5.2кВт панелей, то які ще можуть бути більші втрати?

Вкладення

• зображення_viber_2024-11-26_13-36-09-133.jpg
    зображення_viber_2024-11-26_13-36-09-133.jpg
    158,1 Кб · Перегляди: 16
  • 2024-11-26_13-34-49.png
    2024-11-26_13-34-49.png
    189,9 Кб · Перегляди: 16
Так от, розміщення нових (575 Jinko) панелей по 9 шт на схід/захід, та підключення їх до окремих МППТ інвертора на даний момент не дуже хороша ідея. Я би сказав - зовсім не хороша, нажать, виходячи з власного досвіду. Таки, мабуть, потрібно було встановити їх на місце попередніх. Тому що сонечко зараз встає пізно, кут освітлення дуже малий, виробітка кіловатиків так собі, малувато... Є ідея поєднати паралельно ці два стрінги та підключити на один МППТ. Напруга кожного стрінза завжди на протязі дня майже однакова (по моніторинку програми MultiSIBControl) +/- (5-8в). Чи буде гарною така ідея та чи практично можливо таке поєднання? Тому як є бажання та можливість встановити ще один стрінг (575 Jinko) під 60 градусів на південь.
Якщо в паралель через діоди то норм. Ніяких втрат, окрім падіння напруги на діодах, не буде.

Якщо різниці в напругі немає - можете під'єднувати.
В моєму випадку, різниці була 30 вольт. 280 та 310 вольт. Ставив амперметрі стрелочні. Так от, струм до 2-3 ампер був від одніх до інших панелів! Потім ставив діоди. Проблема зі струмом вирішилась. Але!
Вмикаю одне поле: виработка 200 Вт. Вимикаю, вмикаю друге. виработка 300 Вт. Вмикаю оба - 400 вт :) Бо МППТ не дуже оптимально знаходить точку максимальної потужності. Ще, діод без радіатора гріється до 120+ градусів :) Стаив діод на радіатора. Які камікадзе ставлять діоди в ро'їєми - не знаю. Але чому є фото де вигорівші провода і роз'єми здогадуюсь :)

Назад
Угорі