Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
ок, параллель, а если солнце допустим на юго-востоке, "западные" панели вообще не освещаются, а южные там процентов 80 дают, какое-то взаимное негативное влияние стрингов будет по разнице напряжений на них? Или вопрос только в токе на выходе стринга?Ну так не потрібні оптимізатори! Все працюватиме без них!
оптимизаторы это электронные устройства со своим потреблением (не маленьким по отношению к выработки панели) и своим кпд (не идеальным). А у вас их 5 на 10 панелей, ладно бы еще 1/10. Не ставте оптимизаторы.подскажите как лучше поступить,
есть 2 стринга 5*410 + 5*440 , первый на юг, второй на запад. Инвертор с одним PV, 5шт оптимизаторов.
планирую подключить последовательно стринги и на один стринг (западный) бросить оптимизаторы.
Понимаю что идеально 10 оптимизаторов конечно, но пока их нет.
Какие недостатки в моем плане?
По струму нормально. Те що стрінги трохи різні, я думаю не сильно страшно. Потрібно буде кліщами струми протягом дня подивитись в обох гілках. Якщо побачите, що суттєвий струм з одного стрінга біжить в інший, то тоді розв'яжіть їх діодами. В мене в схемі схід-захід не біжить і без діодів, правда в мене панелі в обох стрінгах однакові.ток инвертора PV 27А, а то что один стринг 410-е а другой 440-е как-то будет взаимное негативное влияние, перетекание токов когда один в пике а другой нет и пр?
В мене з ранку східний стрінг дає біля 9А, а західний біля 0.7А на розсіяному світлі. Тобто і з західного користь вже є.ок, параллель, а если солнце допустим на юго-востоке, "западные" панели вообще не освещаются, а южные там процентов 80 дают, какое-то взаимное негативное влияние стрингов будет по разнице напряжений на них? Или вопрос только в токе на выходе стринга?
а разве в самих панелях диоды не стоят?В мене з ранку східний стрінг дає біля 9А, а західний біля 0.7А на розсіяному світлі. Тобто і з західного користь вже є.
В мене так само: коли на східному стрінгу 2200Вт, то на західному близко 400Вт видають панелі.Тобто і з західного користь вже є.
Деякі блогери стверджують, що стоять. Але я в цьому не дуже впевнений. При струмі 10-15А такий діод Шоткі має досить помітно грітися. Коли я дивився на свої панелі тепловізором, то я не бачив таких локально перегрітих осередків.а разве в самих панелях диоды не стоят?
Достатньо відкрити коробочку де дроти під'єднані і ви побачите ті діодиДеякі блогери стверджують, що стоять. Але я в цьому не дуже впевнений
Наверное речь про разные диоды.Деякі блогери стверджують, що стоять. Але я в цьому не дуже впевнений. При струмі 10-15А такий діод Шоткі має досить помітно грітися. Коли я дивився на свої панелі тепловізором, то я не бачив таких локально перегрітих осередків.
МППТ тільки стартоне від 90в, то 120в малувато...матиму +- 120в на вході.
В жодному разі не діагональне!Коротеньке запитання, шановні форумчани:
Автомат постійного струму - схема підключення діагональна (якщо я вірно читаю позначення на пластику) Інтернет заводить мене в непролазні хащі.
Підкажіть, ввод кабелю зверху " +" справа," -" зліва. Вихід внизу, як? по діагоналі? Чи перевірити контрольною виктруткою буде доцільніше, куди йде фаза? (якщо питання не по темі, чи дуже примітивне, прошу вибачення)
Може варто розглянути варіант одного поля замість двох(на кожному схилі)?Всіх вітаю. ТІльки почав вивчати інформацію щодо СЕС, хочу для себе гібридний інвертор (дея 6) + акб 5квт/г. Зараз хочу зрозуміти як краще підібрати панелі, бо в мене є місце (червоний скат) і там 7 метрів завдовжки і біля 2 метрів ширина. Тобто панелі 650 під кутом 30 туди стануть як найкраще. Але шось читаю за корректний формат і треба більше ніж 6 панелей.
Підкажіть верній скат під кутом 45*, якщо я візьму 12 панелей 450ват і на червоний і шиферний скат однаково влуплю під 45, чи багато я втрачу? Чернігів 51* широти.
2) І чи правильно я розумію шоб добрати потужності тому мені треба 10 послідовно і дві в паралель закинути (шоб не перевишчувати 500 вольт) ?Переглянути вкладення 7804
Треба орієнтуватися на параметр Max Solar Input = 450В.Добрий день. Маю маленький інвертор на 12в, планую придбати 3 панелі по +- 600 Вт. Планую підключити послідовно, тобто матиму +- 120в на вході. Можливо хтось має досвід, чи буде працювати? Бентежить пункт nominal operating voltage 240в