Запобіжник для акумуляторів

буду піднімати по 0,1А за секунду, зніму на відео, тіки я неможу їх сюди прикріпляти чогось, файл завантажує а коли зберігаєш він пропадає
Та достатньо буде текстового опису.

буду піднімати по 0,1А за секунду, зніму на відео, тіки я неможу їх сюди прикріпляти чогось, файл завантажує а коли зберігаєш він пропадає
є обмеження по хостингу.
На ютуб викладайте, або надішліть мені starwdg@gmail.com я викладу і потім вставлю у ваш пост

ви вкотре тягнете відео "експертів" які херню молотять. Дивитеся - дивіться наздоров'я. Є така характеристика як час спрацювання запобіжника.
Сергій ви серйозно, я не тягну відео де говорят фігню, я опублікував два довгих відео для ознайомлення де людина розбирається і показує свій досвід по запобіжникам, і я написав що людина буває помиляється і її поправляють в коментах і вона в коментах підтверджує що в тому або в іншому моменті людина автор відео помилився, дальше я опублікував два інших відео як людина зробила експеремент і де чудово видно різницю спрацювання запобіжників високовольтний і низьковольтний на низьковольтному колі, людина на зварювальному пристрої зробила експеремент в якого 50-60 вольт напруга і поставила в коло спочатку низьковольтний запобіжник і дала на нього струм вищий номіналу 1.25 і запобіжник цей спрацював орінтовно через 2 хвилини і 22 секунди, а дальше людина поставила високовольтний запобіжник 1000-вольт в низьковольтне коло і на нього дала струм вище від номіналу 1.25 і час йшов, а запобіжник не спрацьовував, тоді людина дала струм 1.5 від номіналу і час дальше йшов, а запобіжник не спрацьовував і коли пройшло 15 хв і запобіжник не спрацював, людина дала 2 номінала і тоді запобіжник спрацював, цей експеремент чудово показав величезну різницю спрацювання між низьковольтним і високовольтним запобіжником на низьковольтній системі де чудово видно велику різницю спрацювання по часу і по струму, цей експеремент тільки підтвердив що високовольтний запобіжник не можна ставити в низьковольтне коло.
Ось є запобіжник фірмовий ЕТІ для акумів, на 80В.

Якщо я його встановлю на 12В збірку, і дам 500А, він тіпа буде довше перегорати ніж на 48В 500А? Взагалі, шо за бардак, чому не зробили мені запобіжник на 60В.
Запобіжник на 80в на 12-48 вольтовій системі при такому великому навантаженні 500А різниці по часу спрацювання не має бути, бо це дуже великий струм і при такому струмі якщо буде різниця по часу, то це будуть мілісекунди або і то менше, а от між запобіжником високовольтним 1000в і низьковольтним 80в при навантажені 500А вже буде різниця по часу спрацювання, але при такому великому струмі 500А ця різниця часу буде малою, але вона все таки буде, але 500А на 12-48 вольтовій системі це мазахізм ще той буде що для батареї що до дротів і до бмс ітд, короче кажучи високовольтний запобіжник на низьковольтне коло не можна ставити, бо якщо струм КЗ буде низький то високовольтний запобіжник на низьковольтній системі або взагалі не спрацює, або спрацює але за пізно, що вже все повигорає до попелу, пробій транзисторів на низьковольтній системі сумніваюся що вони будуть давати такі великі струми із-за яких високовольтний запобіжник встигне спрацювати, короче кажучи, потрібно ставити на низьковольтне коло низьковольтний запобіжник, а на високовольтне коло високовольтний запобіжник, на низьковольтному 12 вольтовому колі якщо стоїть запобіжник трохи більший по напрузі то це погоди не має зробити, але звичайно найкраще коли все підібрано ідеально по номіналам напруги і струму ітд під певну систему резерву, нуууу якось так.

Знач провів я експеримент, взяв запобіжник склянний 250В 2А, в мене їх до десятка, але в мого лабораторника нехватило сили його перепалити навіть при 3,7А, а більше він не може бо іде обмеження по струму в режимі СС, напруга при цьому дійшла тільки до 2В з резистором а без резистора в районі 1В, треба буде якось переробить щоб був режим СV, в теорії він може видати до 5А.
До мене тіки дійшло що таким методом невдастця перевірити, бо лабораторник скида напругу стабілізуючи струм, нада абсолютно інший метод.
Зараз спробую пустить через електронний баласт через один 12В акб а потім через два послідовно, там точно перегорить.
Далі буде......

Вкладення

• IMG_20250325_190359.jpg
    IMG_20250325_190359.jpg
    3,1 Mб · Перегляди: 9
Чоловіче, у вас манія величі. Я взагалі почав спілкуватись щодо запобіжників не з вами. Ось мій перший пост на цю тему.

"ржущий смайлик" прибрав, раз він так заводить вас. Почуття гумору річ індивідуальна.
Манії в мене немає і обманювати це не добре, діалог почався з моєї публікації відео про запобіжники, людина подивилася відео і зробила експеремент і відписала, і я відписав людині і в нас почався діалог, а ви потім вмішалися в наш діалог і почали ставити глузуючі смайлики і писати про дичину ітд і не захотіли бачити реальності на відеотесті ітд, а хотіли просто перекручувати на своє наш діалог який був із різними доказами, ну і в додаток як ви в кінці змінили риторику я вже вище про це писав, і я не залізний, ще раз вибачте мене за мою різкість і не стриманість, але потрібно поводити себе адекватно і по людськи, бо те що ви робили не було по людськи і адекватно, бажаю вам і вашій родині Божого Благословіння, захисту, підтримки і допомоги на кожному кроці вашому і всього вам хорошого.

Останнє редагування:
Знач провів я експеримент, взяв запобіжник склянний 250В 2А, в мене їх до десятка, але в мого лабораторника нехватило сили його перепалити навіть при 3,7А, а більше він не може бо іде обмеження по струму в режимі СС, напруга при цьому дійшла тільки до 2В з резистором а без резистора в районі 1В, треба буде якось переробить щоб був режим СV, в теорії він може видати до 5А.
До мене тіки дійшло що таким методом невдастця перевірити, бо лабораторник скида напругу стабілізуючи струм, нада абсолютно інший метод.
Зараз спробую пустить через електронний баласт через один 12В акб а потім через два послідовно, там точно перегорить.
Далі буде......
Ну так, я ж писав що послідовно баласт потрібен. У вставки замалий опір для блока живлення, щоб він адекватно в режим джерела струму перейшов. З баластом все спрацює.

Продовження епопеї з запобіжниками, запобіжник склянний 250в 2А, значить з баластом і акб все вийшло, що правда на 12в і 24в, на 36В і 48В невийшло бо вперлося в оверлоад по потужностів в 150Вт баласту Atorch DL24. Всетаки запобіжники перегоріли практично при однаковому амперажі що при 12в що при 24в , нажаль при 48в невийшло, але гадаю картина буде однакова, відео зараз зіжму і відправлю пану Сергію щоб він прикріпив до мого посту , так що воно з'явиться трішки пізніше. Впершу чергу я зробив це для себе ,і тепер знатиму що всетаки напруга не впливає на номінал струму запобіжника, обидва запобіжники номіналом в 2А перегоріли в районі аж 5А.

12В
24В
48В

Вкладення

• IMG_20250325_194557.jpg
    IMG_20250325_194557.jpg
    1,3 Mб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
Screenshot_20250325-191925_Vivaldi.jpgпомнится предохранитель хранит чтото. Если речь о соединительных проводах то как то так. Остальное в ETIsON Curves

Останнє редагування:
Ну так, я ж писав що послідовно баласт потрібен. У вставки замалий опір для блока живлення, щоб він адекватно в режим джерела струму перейшов. З баластом все спрацює.
ні , з баластом картина та сама, все впирається в 3,7А лабораторника, лабораторник при навантаженні завжди працює в режимі СС, і тільки коли струм навантаження менчий чим виставлено то тільки тоді перейде в режим CV, Треба один резистор змінити на нищий номінал, я його поставив послідовно з потенціометром регулятора по струму щоб була менча шорсткість, бо творець плати зробив дуже жорстке регулювання і ще пару помилок при проектуванні плати.

Продовження епопеї з запобіжниками, запобіжник склянний 250в 2А, значить з баластом і акб все вийшло, що правда на 12в і 24в, на 36В і 48В невийшло бо вперлося в оверлоад по потужностів в 150Вт баласту, Всетаки запобіжники перегоріли практично при однаковому амперажі що при 12в що при 24в , нажаль при 48в невийшло, але гадаю картина буде однакова, відео зараз зіжму і відправлю пану Сергію щоб він прикріпив до мого посту , так що воно з'явиться трішки пізніше. Впершу чергу я зробив це для себе ,і тепер знатиму що всетаки напруга не впливає на номінал струму запобіжника,
Ось ви і підтвердили що між 12 і 24 вольтами буде дуже мала різниця спрацювання по часу, але якщо взяти запобіжник на 1000в високовольтний і порівняти його з низьковольтним запобіжником 48в на низьковольтній системі, то буде таке саме як в експеременті на відео яке я скидав, буде велика різниця спрацювання запобіжника по струму і часу, я це не просто все написав і опублікував, бо не раз бачив як люди пхають в низьковольтну систему високовольтні запобіжники на 1000В і люди не розуміють що такі дії можуть призвести до великої халепи при нештатній ситуації.

Останнє редагування:
Ось ви і підтвердили що між 12 і 24 вольтами буде дуже мала різниця спрацювання по часу, але якщо взяти запобіжник на 1000в високовольтний і порівняти його з низьковольтним запобіжником 48в на низьковольтній системі, то буде таке саме як в експеременті на відео яке я скидав, буде велика різниця спрацювання запобіжника по струму і часу, я це не просто все написав і опублікував, бо не раз бачив як люди пхають в низьковольтну систему високовольтні запобіжники на 1000В і люди не розуміють що такі дії можуть призвести до великої халепи при нештатній ситуації.
почекайте відео там вийшло що при 24В перегорів при 5,5А, а на 12В при 5А, ну це можна скинути на похибку самих запобіжників. для достовірності треба це повторити при 220В, але в мене немає латра, хоча дуже хочу , інколи нада, рідко але нада. Всетаки прикольно робить такі експерименти, тепер я розумію блогерів які таке роблять. раз попробував і хочеться ще щось спалить:):)

вже зявилось відео в 69 пості.

почекайте відео там вийшло що при 24В перегорів при 5,5А, а на 12В при 5А, ну це можна скинути на похибку самих запобіжників. для достовірності треба це повторити при 220В, але в мене немає латра, хоча дуже хочу , інколи нада, рідко але нада. Всетаки прикольно робить такі експерименти, тепер я розумію блогерів які таке роблять. раз попробував і хочеться ще щось спалить:):)
:)Я правда до кінця не розумію для чого вам цей експеремент, коли ви вже зробили один на низьковольтному колі із запобіжником на 1000в з навантаженям аж 2 номінала і працював він здається у вас 19 секунд, що є довго, і відео я скинув де людина показала чітку різницю спрацювання між низьковольтним запобіжником і високовольтним на низьковольтному колі, де низьковольтний працював 2 хв 22 секунди орінтовно з номіналом 1.25, а високовольтний працював 1.25-1.5 від номіналу 15 хвилин, а коли дали 2 номінала, то він вже не витримав, у вашому випадку стоїть DC автомат на 500В що є погано і небезпечно для вашої низьковольтної системи.

:)Я правда до кінця не розумію для чого вам цей експеремент, коли ви вже зробили один на низьковольтному колі із запобіжником на 1000в з навантаженям аж 2 номінала і працював він здається у вас 19 секунд, що є довго, і відео я скинув де людина показала чітку різницю спрацювання між низьковольтним запобіжником і високовольтним на низьковольтному колі, де низьковольтний працював 2 хв 22 секунди орінтовно з номіналом 1.25, а високовольтний працював 1.25-1.5 від номіналу 15 хвилин, а коли дали 2 номінала, то він вже не витримав,
для того щоб зрозуміти треба тестити один тип запобіжника при різних напругах, а не абсолютно різні по класифікації і типу при різних напругах а потім щось співставляти між ними. Навіть якщо я візьму два однакові по вольтажу і амперажу але різні за класифікацією то відповідно час на перегорання буде різний причом якщо взяти gL і R то різниця буде в декілька разів що було видно між звичайним і PV, а на том відео невідомо щото за класифікація, тіки напруга і струм
у вашому випадку стоїть DC автомат на 500В що є погано і небезпечно для вашої низьковольтної системи.
він там в оновному відігрує роль вимикача, спочатку я хотів ставить додатково запобіжник, але передумав, він є в інверторі на 150А і сенсу дублювати немає. Потім я хотів перевірить автомат з допомогою сварочного інвертора але зрозумів що інвертор зробить дугу під час розмикання бо така в нього логіка і автомату буде сра...ка, тож передумав. і хоч у мене бмс на 200А в мене немає такого баласту щоб безпечно перевірити автомат чи вибє він при 150А чи ні.

Останнє редагування:
для того щоб зрозуміти треба тестити один тип запобіжника при різних напругах, а не абсолютно різні по класифікації і типу при різних напругах а потім щось співставляти між ними.
Нууу ок тестіть, але якись дивний у вас тест, для чого вам тестити один і той самий запобіжник на різних напругах, якщо у вашому випадку напруга завжди одна і та сама на вашій низьковольтній системі і вам потрібно підібрати правельний запобіжник по напрузі і струму для вашої низьковольтної системи, а не навпаки, бо виходить так що ви підбираєте не запобіжник під свою низьковольтну систему , а систему під запобіжник)

Вкладення

• Y77.mp4
    157,6 Кб
Останнє редагування:
Нууу ок тестіть, але якись дивний у вас тест, для чого вам тестити один і той самий запобіжник на різних напругах, якщо у вашому випадку напруга завжди одна і та сама на вашій низьковольтній системі і вам потрібно підібрати правельний запобіжник по напрузі і струму для вашої низьковольтної системи, а не навпаки, бо виходить що ви не запобіжник підбираєте під свою низьковольтну систему , а систему під запобіжник)
пояснюю в друге мою логіку, якщо один і той самий запобіжник на 250В буде спрацьовувати при однаковому струмові при абсолютно різних напругах при 12, 24, 220В, то і автомат на 500В спрацює так само що при 500В що при 48В. Склянний запобіжник спалить не жалко а от бмс за 4тис жалко.

пояснюю в друге мою логіку, якщо один і той самий запобіжник на 250В буде спрацьовувати при однаковому струмові при абсолютно різних напругах при 12, 24, 220В, то і автомат на 500В спрацює так само що при 500В що при 48В. Склянний запобіжник спалить не жалко а от бмс за 4тис жалко.
Воно можливо і спрацює, але з якою різницею по часу, бо з таким спрацюванням, вже може і не бути інвертора батареї і хати ітд, чим більше часу буде на спрацювання тим більше може лиха наробитися при нештатній ситуації, відео тест вже чудово показав, що різниця спрацювання по часу і струму велика між високовольтним і низьковольтним запобіжником на низьковольтній системі, і тест у вас не точний, бо потрібно засікати час спрацювання запобіжника щоби бачити реальну різницю показників, і потрібно вибирати струм не поступово клацати, а потрібно вибирати 1.5 від номіналу, якщо у вас запобіжник 250В на 2А, то давайте на нього 1.5 номінала це три Ампера і вмикайте одразу це навантаження і таймер і дивіться на результат і записуйте його і такий тест провіряйте на різних вольтажах, спочатку так зробіть на 12в потім 24 потім 48 і так до 220 і тоді ви побачите реальну різницю спрацювання по часу, бо цей тест що ви робите більше схоже на тест вилами по воді, при 3 амперах на 12 вольт і 24 воно або не спрацює взагалі, або займе багато часу на спрацювання, а от на 220в при 3 амперах думаю моментально хлопне запобіжник і при такому тесті ви побачите ту саму різницю часу по спрацюванню запобіжника що було показано у відео яке я публікував, і буде підтвердженням того, що на високовольтне коло потрібно ставити високовольтний запобіжник, а на низьковольтне коло низьковольтний запобіжник.

Останнє редагування:
Воно можливо і спрацює, але з якою різницею по часу, а чим більше часу буде на спрацювання тим більше може лиха наробитися при нештатній ситуації, відео тест вже чудово показав, що різниця спрацювання по часу і струму велика між високовольтним і низьковольтним запобіжником на низьковольтній системі, і тест у вас не точний, бо потрібно засікати час спрацювання запобіжника щоби бачити реальну різницю показників, і потрібно вибирати струм не поступово клацати, а потрібно вибирати 1.5 від номіналу, якщо у вас запобіжник 250В на 2А, то давайте на нього 1.5 номінала це три Ампера і вмикайте одразу це навантаження і таймер і такий тест провіряйте на різних вольтажах, спочатку так зробіть на 12в потім 24 потім 48 і так до 220 і тоді ви побачите реальну різницю спрацювання по часу, бо цей тест що ви робите більше схоже на тест вилами по воді, при 3 амперах на 12 вольт і 24 воно або не спрацює або займе багато часу на спрацювання, а от на 220в при 3 амперах думаю моментально хлопне запобіжник і при такому тесті ви побачите ту саму різницю часу по спрацюванню запобіжника що було показано у відео яке я публікував, і буде підтвердженням того, що на високовольтне коло потрібно ставити високовольтний запобіжник, а на низьковольтне коло низьковольтний запобіжник.
одна проблемка, неможна зламати закон ома, я неможу подати на нього 3А при різних напругах, мій лабораторний цьому приклад , адже 3А досягається при менче 1В, а при 12В це вже буде десятки ампер адже опір запобіжника незмінний практично, а якщо ставить баласт то всеодно напруга на запобіжнику буде так само 1В а решта впаде на баласті це замкнуте коло,що і доводить що немає різниці яка напруга, на запобіжнику впаде всеодно 1В.

Назад
Угорі