Збірка станції

Так і зробив. Спершу дс автомат, налаштував і потім ас.

Завелося без лампочки. Наче все ок

Батарея заряд бере, виставив на інверторі 60а. Віддає заряд. Віддачу тестував бойлером. Максимум навантажив на 100а, тобто 2.2квт. При цьому кабелі за 20хв в середині батареї прогрілися на +1 чи 2 градуси від кімнатної. А от температура кабеля до інвертора до +6 від кімнатної і саме біля самого інвертора (може кулери надули).
Коли увімкнувся додатково до 2.2квт ще і холодильник, стартовий 1.5квт, то інвертор запищав і видав помилку 4 (що це? Перевантаження?)

В цілому при щоденному використанні електрик, як от зараз коли пишу комент, навантаження на вхідну мережи чимале... на фото. А по плану ще кондиціонери доустановити і підігрів підлоги.
"04" то наче вентилятори, якшо усі "вольтроніки" схожі. Бачив її коли намагався поставити інші кулери, й він їх не прийняв ))
А шо каже мануал?
навантаження домівки на фото - так, неслабо, 5 квт

Мабуть батарея відключилася через перевищення струму в 150А (continued discharge current). Це можна побачити в логах бмс. Взагалі твоя станція повинна тримати 2,2кВт+1,5кВт=3,7 без питань, без обмежень та аварійних ситуацій

Останнє редагування:
Те що знаходив каже "низький заряд батареї". Тільки де він там нихький...
Хм.. (1) так, різняться інвертори, по помилкам.
Хм.. (2) невже так просадило напругу? А може, це той пункт, по дісчардж? ох, яка ця "школа" мізковисушувальна"...
Зібравши дві збірки, переналаштувавши все разів з 30, поперечитувавши тонни інфи, три місяці+ усе оце.. Й до сі сидиш на голках - воно там вдома, просто стоїть собі, "рестінгує", обв'язане купою автоматів, реле та діф, - а як що ЩО "трапиться"?? :oops:
От чесно, я не знаю за скіки б їх можна було продати, враховуючи скіки втрачено сил, нервів та нервових клітин (((

Те що знаходив каже "низький заряд батареї". Тільки де він там нихький...
а, так. Що кажуть логи в додатку? Бо в мене при виставлених 50 Амперах в бмс на зарядку - при інверторі 30 А - отаке було постійно. Перестало як 70 виставив у додатку. Якого *..? - я не знаю

Вкладення

• лог ошибка заряд.jpg
    лог ошибка заряд.jpg
    135,3 Кб · Перегляди: 5
Те що знаходив каже "низький заряд батареї". Тільки де він там нихький
Якщо так то спробуйте виставити налаштування в п12 на 2 в вишче ніж в в п29 ( можливо для 24 вольт системи можна в на 1 вольт вишче виставити)

Тобто не факт, що помилка 4 від низької напруги?
Треба тестувати і ловити її... увечері займуся. Поки хочу зарядити на 100%

Низька напруга в даному випадку через відключення батареї з-за того, що на першій комірці досягнута максимальна напруга. Це аварійна ситуація. Треба точніше налаштувати інвертор та бмс

Треба точніше налаштувати інвертор та бмс
А що саме налаштовувати? Як на першій комірці могла бути максимальна напруга, якщо вони всі збалансовані. Корегувати опір проводів?

Я його вимкнув, бо не хочу щоб в ніч гудів і заряжав. А потім зняв скрін. Вранці запущу. І да... гуде як пилесос... На днях повинні приїхати плати регулювання
я вчера где то здесь, на форуме, увидел тему, где человек настроками инвертора добился тишины от инвертора.
суть в чем: в 01 меню выставляем SBU (Solar-Battery-Utility), сохраняем. он пощелкает релюшками и переключится на батарейку. ждем пока затихнет (минуту-две), потом возвращаем на USB (Utility-Solar-Battery), сохраняем. он снова щелкнет релюшкой. зведутся кулеры и через минуту-две затихнут.
я вчера вечером это проделал в режиме байпасс. как не странно, сработало. правда не знаю как надолго и надо ли эту процедуру проделывать постоянно. будет выключение - проверю.

Якісь дроселі інколи пищать тільки при роботі від сонця. Я на це вже не звертаю уваги.
они у меня пищат от сети. тоже особо не обращаю внимание. такова их китайская природа.

А що саме налаштовувати? Як на першій комірці могла бути максимальна напруга, якщо вони всі збалансовані. Корегувати опір проводів?
Під час заряджання, особливо першого, з напруги 3,45В та вище починається розбалансування. Інвертор повинен знижувати струм заряджання. Бмс повинна балансувати.
Краще поставити 3 В балансування, щоб і знизу ( на низькому заряді )теж балансувало.

Взагалі комірки збалансуються десь після 3 циклів повного розряду/заряду з великими струмами заряджання/розряджання

Останнє редагування:
Мабуть треба навпаки пункт 29 повинен бути менше ніж п12 хоча б на 2 (1) в
Дякую, перечитаю ще описи параметрів, поки щось путаюсь

Інвертор повинен знижувати струм заряджання.
Поки не знижує. Вже 3.4 на комірках.

Краще поставити 3 В балансування
Бачу рекомендації і 3 ставити і 3.4. Поки виставив середину 3.2

Бачу рекомендації і 3 ставити і 3.4. Поки виставив середину 3.2
нет смысла перегонять вольты взад-вперед. рекомендуют начинать балансировку с 3,40-3,42 вольта. я себе выставил начало балансировки с 3,40В. ток заряда в инверторе стоит 40А (моя сборка высаживается на +/- 5% за одно выключение потому не вижу смысла заряжать высокими токами). заметил, что батареи уже практически набрали емкость (уже 98-99% из 280А) и поднялось напряжение на банках до уровня начала балансировки и уже потом, в течение начинается балансировка. ток при этом уже минимальный (0,5А-1А)
первую зарядку делал током 20А. заряжались примерно часов 8.

Я от думаю а чи варто вимикати так йому кулера. Зараз при зарядці 60а кулера по максимуму крутять і лівий видуває відчутне тепле повітря
я это проделывал уже тогда, когда АКБ полностью заряжен и инвертор стоял в байпасс. просто он в байпасс режиме, при минимальной нагрузке, все равно шумит и это меня раздражает.
на самом деле он шумит даже тогда, когда я автомат первел на питание напрямую от сети, минуя инвертор, а такого не должно быть. но как я уже где то говорил - такова китайская природа этих инверторов

Назад
Угорі