Збірка станції

Підскажіть, чи по налаштуванням перший вимкне інвертор на зарядку?

Так і зробив. Спершу дс автомат, налаштував і потім ас.

Максимум навантажив на 100а, тобто 2.2квт. При цьому кабелі за 20хв в середині батареї прогрілися на +1 чи 2 градуси від кімнатної. А от температура кабеля до інвертора до +6 від кімнатної і саме біля самого інвертора (може кулери надули).
Коли увімкнувся додатково до 2.2квт ще і холодильник, стартовий 1.5квт,
100А+???=???
Мабуть більш ніж 150А
Continued discharge current

. Подивись лог в бмс.

Continued discharge current треба трохи більш , ніж на максимальній потужності інвертора

Останнє редагування:
Continued discharge current треба трохи більш
Максимальну потужність інвертора обмежив реле на виході. Максимум 3квт. Але в ньому є налаштування мілісекунд для короткочасних навантажень. Може це воно дало помилку 4 на інвертор? Чи що мається на увазі під макстмальною потужністью?

Інвертор на 4,2 кВт ? . Хай працює на повну потужність . Тим паче, що це короткочасно планується.
Батарея на таке розрахована.
Зроби тест навантаження на повну потужність інвертора, або близько 4-4,2 кВт

Інвертор на 4,2 кВт ?
Так, але обмежую в 3квт зовнішнім реле. Реле повинно тимчасово пропускати більше і схоже так і було, бо не вимкнуло повністью. Якщо через реле йде більше потужності, то воно вимикає поки я не прижму кнопку.

Обовязково потескую як трохи підсоберу полицю

Ще цікаве в бмс. Максимальний струм на комірку 3.6в. Сок 100% на 3.562в. Але ось така картина на скріні. Показувало 280аг ємність і 100 сок, але на комірках 3.32в.
Щось не так налаштував? Чи це перше балансування бмс?

Вкладення

• Screenshot_20241211_221443_BMS.jpg
    Screenshot_20241211_221443_BMS.jpg
    703 Кб · Перегляди: 9
Це нормально. Така хімія lifepo4.
Напруга падає після закінчення заряджання.

напругу старту балансування нада підняти з 3,2в до 3,4В, на 3,2в балансир 280 комірку не двине з місця тіки тужетимиться даром, тай немає сенсу балансувати на такій напрузі

на скіки ампер бмс? бо струм розряду 150а це мало для такого інвертора, там нада під 200А, і температуру по заряду знизить до 45 градусів бо 60 то дофіга, в перших трьох комірках опір більший за решту, там провода довші? чи контакт фіговий на перемичках?
ось скрін моїх 105, там розбіг в тисячних по опору і напрузі, і це ще ніразу не заряджав їх і не балансував.

Вкладення

• Screenshot_2024-12-07-15-39-55-466_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_2024-12-07-15-39-55-466_com.jktech.bms.jpg
    521,7 Кб · Перегляди: 8
Останнє редагування:
DOSMOD,
-1,2 А - це інвертор закінчив заряджання, та споживає струм на свої потреби від батареї.

на скіки ампер бмс?
На 200а. Струм розряду по характеристикам батареї. З неї можна більше, але шкідливо

температуру по заряду знизить до 45 градусів бо 60 то дофіга
Знижаю

там продада довші?
Так, це самі дальні комірки від бмс. Але бачу бмс на це не ругається. Сама ближня 5 і потім знову на збільшення довжини до 8ї.

-1,2 А - це інвертор закінчив заряджання,
Якби...)
Я його вимкнув, бо не хочу щоб в ніч гудів і заряжав. А потім зняв скрін. Вранці запущу. І да... гуде як пилесос... На днях повинні приїхати плати регулювання

-1,2 А - це 100% він вже не заряджає. Гуде , бо пропускає крізь себе байпасом (транзитом) якусь потужність зі входу на вихід або таке не оптимальне охолодження

Останнє редагування:
Так, це самі дальні комірки від бмс. Але бачу бмс на це не ругається. Сама ближня 5 і потім знову на збільшення довжини до 8ї.
нада було робить однакові провода як в мене тоді буде ляля в показниках, а так не зрозуміло чи то комірка попливла по опору чи то провода винні. В мене в акб на електровеліку одна перемичка відпаялась і був поганий контакт так я її по показниках бмс по більшому опору зразу вичислив прогрів і проблема з контактом пропала і опір зрівнявся, всі провода балансира однакової довжини теж
в джіконга можна вроді відкалібрувати опори у випадку з різними проводами, правда я непробував, бо немаю в цьому потреби.

Останнє редагування:
Гуде , бо пропускає крізь себе байпасом
Бейпасом не пропускає, на виході авр який на себе цю функцію бере. Поки замітив гуде при навантаженні, коли велий розряд чи заряд

а так не зрозуміло чи то комірка попливла по опору чи то провода винні
То точно провода, бо комірки перевіряв перед збіркою. На всіх 0.2-0.22мОм

в джіконга можна вроді відкалібрувати опори у випадку з різними проводами, правда я непробував, бо немаю в цьому потреби.
Бачив пункт калібрування, але що він дасть? Більш точно буде балансувати?

на скіки ампер бмс? бо струм розряду 150а це мало для такого інвертора, там нада під 200А
В моєму інверторі 4.2кВт всередині стоїть запобіжник на 150А. В своїй БМС я поставив обмеження 160А. Коли в інверторі сгоріли вхідні транзистори, то той запобіжник залишився цілий, а БМСка врятувала ситуацію. При цьому спостерігалися дивні спецефекти. Через певний інтервал часу БМСка намагалася перезапустися і тут же з лякаючим гучним звуком знову вимикалася по захисту.

В моєму інверторі 4.2кВт
А при подачі на нього живлення з мережі він перед запуском пару сек видає звук? Наче як дроселя чи трансформатори

Коли в інверторі сгоріли вхідні транзистори,
По якій причині погоріли?

А при подачі на нього живлення з мережі він перед запуском пару сек видає звук? Наче як дроселя чи трансформатори

По якій причині погоріли?
Якісь дроселі інколи пищать тільки при роботі від сонця. Я на це вже не звертаю уваги.

Транзистори погоріли на рівному місці - інвертор за таймером перемкнувся в 23:00 на зарядку від мережі і виникла така аварія. Струм стояв 80А. До того кілька тижнів в такому режимі все було ОК.
Після того як відремонтував інвертор, струм від мережі знизив до 50А.

Китайська якість... а в скільки обійщовся ремонт?

Назад
Угорі