Збірка станції

Ця зарядка можливо підійде до автомобільного акумулятора , якщо в неї є налаштування
В неї тільки по мінімуму напруги і струму.
Буду пробувати зменшувати напругу і струм. Поки вибору немає

Ось такий результат за ніч. На 4 і 5 напруга фактично стала рівною як і на інших. На 3 групі все ще не збалансувалося.
На зярядці зменшив напругу до 28,4в.

Зараз позаряжаю 30хв, подивлюся як піде розбаланс і почту розряжати десь при 4а

Вкладення

• Screenshot_20250922_082649_BMS.jpg
    Screenshot_20250922_082649_BMS.jpg
    740,5 Кб · Перегляди: 5
вручну регулюванням напруги можна отримати потрібний графік зарядки.
Струм буде в залежності від напруги та стану заряду батареї

Останнє редагування:
Вже так і роблю. Дякую!
При досягненні 28в зарядка помітно почала скидувати струм. А от розбаланс відчутний. Скріни перед аварійним вимкненням і відразу після нього.
На них видно, що 3 не набирає заряд як інші... зе не відбалансувалося?

Вкладення

• Screenshot_20250922_084434_BMS.jpg
    Screenshot_20250922_084434_BMS.jpg
    752,1 Кб · Перегляди: 6
  • Screenshot_20250922_084759_BMS.jpg
    Screenshot_20250922_084759_BMS.jpg
    752 Кб · Перегляди: 6
Ще не збалансувалося . Зменш поки що напругу, щоб струм став приблизно 5 А (максимум )і так залиш до зменшення струму до 2 А(мінімум)

Останнє редагування:
Якщо балансування виходить з під контролю, то розряджай до 90% SOC і знов заряджай струмом приблизно до 5 А

При розрядці напруга ще більш менш стабільна на всіх групах
Буду розряджати таким струмом до вечора

Вкладення

• Screenshot_20250922_091327_BMS.jpg
    Screenshot_20250922_091327_BMS.jpg
    748,5 Кб · Перегляди: 3
Я тут згадав в мене ж щось схоже було на стаціонарцій домашній станції. Там на сонячному інверторі також вирішилося зменшенням напруги

При розрядці напруга ще більш менш стабільна на всіх групах
Буду розряджати таким струмом до вечора
Так балансування займе багато часу.
Розряджати можна швидко, хоч 60 А .

Останнє редагування:
Розрядив трохи обігріваечем при 40а (0,66С). Дисбаланс добре проявився на 3 і навіть видно на 4 і 5. Чекаю доки вировняє балансир і буду далі розряжати.
Методика вірна? Бо в сторону зарядження комірок складніше із-за самої зарядки.

По кривій lifepo4 в нижній або верній межі ємність починає пропорційно відповідати напрузі. Теоретично так маю зрівняти напругами залишкову ємність

Вкладення

• Screenshot_20250922_154556_BMS.jpg
    Screenshot_20250922_154556_BMS.jpg
    745,3 Кб · Перегляди: 5
Просто для своєї цікавості - для чого такий екперимент з багатопаралельного з'єднання та складного підключення елементів малої ємності? Невже не дешевше і простіше було купити 8 елементів по 100А/г та без мороки підключити?

багатопаралельного з'єднання та складного підключення елементів малої ємності
Я просто не знайшов більш підходящі під свою ціль. Довелося добирати банками по 20аг

На 100 вони більш важкіші а станція має бути переносною.

станція має бути переносною
8 шт по 100А/г - це 16-17кг всього, ну плюс корпус та бмс, в цілому нехай 20кг - невже набагато важче? Чи потрібно постійно носити на спині? Так набагато ж простіше, надійніше та більша ємність! А ще є банки на 50-60А/г, вони ще легші !

Останнє редагування:
Коли буде близько до 5-10% SOC , то треба меньший струм (3-5 А) розряджання, щоб балансир встигав
шановний якщо ви не знаєте як нада балансувати то не нада і інших того ж самого навчати ,ваш алгоритм схожий на чоловічка який намагається зробить так щоб доска не виглядала за край прицепа , причом доска довша за прицеп, а чоловічок бігає то з переду попхне а доска вилазить ззаду, то ззаду попхне а доска вилізає зпереду і так до безкінечності, інколи дивуєшся як хтось умудряється з простого процесу зробити супер довгий складний з купою непотрібних дій, безтолковий алгоритм, дивишся і не назнаєш сміятися чи плакати з того всього.

Останнє редагування:
От їх не знайшов... Тому взяв які були.

20кг чимало, в мене зараз десь 13кг виходить максимум
запамятайте для того щоб збалансувати розряджати не треба, нада зарядить чим повище (3,65В) і там тримати, балансир домучить, але якщо сильно довго мучить дозарядить через 10Вт лампочку відстающий блок, але уважно щоб не перезарядить, догнати до 3,5В а далі балансир дотягне , або розрядить решту потужною лампочкою хочаби з 21Вт і більше.
В бмс поставить OVP 3.65V? OVPR 3.5V, старт балансу 3,4V і не нище.

Не знаю як його там правильно вручну виравнювати дисбаланс але щось 1а на бмс мало, декілька годин балансує...
Щоб зменшити дисбаланс почав допомагати - більш заряджені секції розряжаю вручну. (Почав з перщої) Підключив міні плату повербанку і до неї в 0 розряжений телефон з акумом 3а. За 2 години 40 хвилин зарядив телефон. Завтра розряжу його швидко і так наступну секцію. Бо реально так тиждень буду чекати доки збалансує.
Лампочки на 6в нажаль під рукою немає...

Так, я розумію, що таким методом ідеала не вийде, але хоча б зменшу дельту по групам а далі балансиру буде простіше вировняти

Вкладення

• Screenshot_20250922_230659_BMS.jpg
    Screenshot_20250922_230659_BMS.jpg
    747,2 Кб · Перегляди: 5
  • 20250922_200234.jpg
    20250922_200234.jpg
    1,1 Mб · Перегляди: 5
нада зарядить чим повище (3,65В) і там тримат
А чому так? Так вже заряджав. Одна група пішла в захист і був великий дисбаланс.
Що при макс заряді що зараз балансир довго вирівнює.

В бмс поставить OVP 3.65V?
Зарядник вже налаштований на 3,55в макс

На 3,43

Назад
Угорі