Anenji 4.2 - дивний опис параметра 5 батареї LIb

Виробник гарантує що в режимі флоат за 15 років ємність впаде до 70%
так як режим Флоат впливає на ємність? - виробник відповідає -"ємність знижується на 30% за 15 років" тобто незначно але впливає негативно

Чего тебе непонятно?! 15 лет! Карл, 15! Гарантирует производитель в режиме флоат 3.4 вольта до снижения емкости больше 70%
Я не хочу щоб ємність батареї знижувалась на 30%, навіть за 15 років.

Я не хочу щоб ємність батареї зн жувалась на 30%, навіть за 15 років.
Ну вона все одно знизиться так чи інакше :(
Однак треба зазначити що Флоат який описаний в специфікації це не той Флоат що в інверторі
бо по специфікації вона витримується під постійною напругою і до неї більш нічого не під'єднано тобто розряджатися немає куди. а в інверторі іде споживання і таким чином постійно іде "мікрозаряд" "мікроразряд" як це впливає на батарею - невідомо

Да как то не будет в реальной ситуации месяц без перерыва флоат работать.
Но кому я что пытаюсь объяснить...
То что разрядный ток больше 0.2С никого не волнует, а вот "наводки" на осциллографе это да, это серьезная деградация...

Ну вона все одно знизиться так чи інакше :(
Однак треба зазначити що Флоат який описаний в специфікації це не той Флоат що в інверторі
бо по специфікації вона витримується під постійною напругою і до неї більш нічого не під'єднано тобто розряджатися немає куди. а в інверторі іде споживання і таким чином постійно іде "мікрозаряд" "мікроразряд" як це впливає на батарею - невідомо
Так. В інверторі (принаймні в цьому) флоат призначений для свинцевих батарей, це зовсім про інше. Тому я для себе і зробив висновок, що цей флоат краще виключити, якщо можливо, або принаймні зменшити його використання.

Останнє редагування:
Но кому я что пытаюсь объяснить...
То что разрядный ток больше 0.2С никого не волнует, а вот "наводки" на осциллографе это да, это серьезная деградация...
У мене зазвичай розрядний струм менше 0.2С, коли інвертор працює. Але питання, з якого почалася дискусія, було про повністю заряджену батарею, яку інвертор продовжує розряджати далі маленьким струмом (1.4А, скоріш за все власне споживання), і це відбувається до зниження напруги до рівня флоат, як вже вияснили тут. По суті, питання вичерпано, всім дякую.

Зовсім інше питання якою має бути напруга float charge voltage - тут думки розділились.

Питання не в тому скільки він буде працювати а в тому чи потрібен він LiFepo4 ?
відповідь - ні
Інвертору він потрібен і з цим приходиться міритися з огляду на незначну шкідливість

Мабуть так
я навіть знімав осцилограму струму в режимі флоат (нажаль не пам'ятаю який був шунт) але там видно що їдуть мікроцикли заряд розряд дуже малим струмом
невеликі коливання струму заряд/розряд - це не ціль режиму флоат, а побічний ефект регулювання заданої напруги:
З одного боку інвертор під'єднаний до батареї і тягне на свої потреби припустимо струм 1,4А( цей струм коливається).
З іншого боку зарядка інвертора намагається компенсувати ці потреби і дає струм 1,4А щоб утримувати напругу на заданому рівні. Батарея тут в центрі цього балансу. Є похибка напруги і тому невеликий струм то тече в батарею, то з неї

Останнє редагування:
Питання як це впливає на ресурс батареї?
Я посмотрю что вы запоете про ресурс, когда электричества сутками не будет. Особенно те, у кого флоат на 26.2 и заряд до 27.6 , ну типа 50%+ есть в аккумуляторе и хорошо.
А то, что батарея не отбалансирована по верху то вообще на полную емкость не влияет(?).
Так клещи туда сюда и так показания меняют, без тока. Клещи не показатель.

то, что батарея не отбалансирована по верху то вообще на полную емкость не влияет(?).
А як режим флоат впливає на балансировку "по верху" ?, щоб це не означало
До речі 27.6 це 3.45 на комірку - для балансування саме то що треба

Не, на балансировку он влияет когда выше выставлен (почему то в паспорте от моего указан 28.4, как и буст). На 3.45 В разбаланс практически не видно, можете проверить, не сложно ведь один раз проконтролировать, что происходит при 3,55-3.6

Назад
Угорі