Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

Вот куплю тут по ссылке проскакивало ячейки по 39$. 4 штуки .
Ещё и половина будет навар :)

Приклад коректного застосування закону Ома:

На даний момент часу загальний опір ділянки кола(читай збірки разом з проводами ) від + інвертора до - інвертора :
Rx=53,99/23,76≈2,272 Ом.

Напруга комірки 3,37В
Струм через комірку 23,76А
Опір комірки 3,37/23,76=0,141 Ом
Опір 16 комірок Rc= 0,141*16=2,256 Ом
Опір проводів ,шин, з'єднань Rw= Rx-Rc= 2,272-2,256=0,016 Ом

Потужність P
P=I*I*Rx
P=23,76*23,76*2,272=1282 W
Звідки R=0,0003 Ом ? Це опір чого?
P=1282 ват - потужність з інвертора на батарею.
В даний час батарея з проводами має опір 2,272 Ом.
Якщо замість батареї підключити нагрівач з опіром 2,272 Ом , то інвертор буде також давати 1282 ват , але вся потужність буде йти в нагрів. За допомогою умовного нагрівача, в якому може змінюватися опір (потужність нагрівача), можна створити такі самі графіки навантаження на інвертор, які створює батарея під час зарядки.
Або створити будь які графіки по бажанню.

Потужність на нагрів проводів до батареї,шин Pt
Pt=I*I* Rw
Pt=23,76*23,76*0,016=9,03 ват

Потужність на зарядку та нагрів комірки Pcx
Опір комірки на зарядку Rcx
Pcx= I*I*Rcx
Pcx= 23,76*23,76*0,141≈79,6 ват
Потужність на зарядку та нагрів 16 комірок 79,6*16=1273 ват

1273 ват в даний час - це розхід енергії на електрохімічні процеси в батареї. На створення іонів літія з літія поблизу катода, пересування іонів літія від катода до анода, перетворення іонів літія на літій поблизу анода. Потужність зарядки зменшується по мірі того, як закінчується маса літія на катоді та збільшується маса літія на аноді. Росте внутрішній опір на зарядку.
Засуньте 2 провода з розетки в стакан з водою Додайте трохи солі в воду для кращого ефекту. Поки вода кипить буде розхід енергії на електрохімічні процеси та створення тепла. По мірі закінчення води в стакані буде рости внутрішній опір на кип'ятіння і коли вода закінчиться внутрішній опір стане максимальним і розхід енергії стане 0.

Як ще можна розжувати....

Останнє редагування:
Як працює li ion.
LiFePO4 приблизно аналогічно, але зі своїми нюансами

Останнє редагування:
Електрохімія

Ось тут він підключив комірки до зварювального апарату . Особливість апарату в тому , що намагається підтримувати струм на заданому рівні , але напругу може змінювати задля стабілізації струму. Поки внутрішній опір комірок був на досить низькому рівні та було багато літія , застосованого в реакціях, процес зарядки йшов майже нормально. Коли рівень літия застосованого в реакціях різко зменшився, то внутрішній опір комірок різко зріс. Апарат почав підвищувати напругу задля підтримки струму на заданому рівні. Це різке зростання напруги відбулося за секунди та значно перевищило 3,65В на комірку.
Далі електричний пробій ізолятора між катодом та анодом в комірках та електрохімічні та хімічні реакції на руйнування.

Останнє редагування:
Ось тут він підключив комірки до зварювального апарату . Особливість апарату в тому , що намагається підтримувати струм на заданому рівні , але напругу може змінювати задля стабілізації струму. Поки внутрішній опір комірок був на досить низькому рівні та було багато літія , застосованого в реакціях, процес зарядки йшов майже нормально. Коли рівень літия застосованого в реакціях різко зменшився, то внутрішній опір комірок різко зріс. Апарат почав підвищувати напругу задля підтримки струму на заданому рівні. Це різке зростання напруги відбулося за секунди та значно перевищило 3,65В на комірку.
Далі електричний пробій ізолятора між катодом та анодом в комірках та електрохімічні та хімічні реакції на руйнування.
він заряджав 12 вольтову збірку зваркою яка фігачить 20-60 вольт. Навіть 12 вольтову можна зарядити 60, але це небезпечно. Тому певний час його і не вибухала, а лише надулась як тільки як вона зарядилась до 100% і пішло в рознос.
Автор не знає шо таке вольти, шо таке ампери, шо таке зарядка, нічого дивного

Останнє редагування:
Маю батарею 280х16 на інверторі виставлена напруга Bulk 55.2 (3.45 на комірку) Float 53 (приблизно 3.31)довгих відключень не було то приблизно 2 місяці працювала батарея в діапазоні 52-53 вольта (3.25 - 3.31 на комірку) розбалансу як що дивитися по напругам не було
Сьогодні вирішив під зарядити встановив Float 55.2 (струм 30А), Що маємо через 3 години майже зарядилося струм почав знижуватися и вже маємо розбалансованість 0.012 В (балансір увімкнувся)
Висновки робіть самі

Вкладення

• Розб.jpg
    Розб.jpg
    80,1 Кб · Перегляди: 8
Маю батарею 280х16 на інверторі виставлена напруга Bulk 55.2 (3.45 на комірку) Float 53 (приблизно 3.31)довгих відключень не було то приблизно 2 місяці працювала батарея в діапазоні 52-53 вольта (3.25 - 3.31 на комірку) розбалансу як що дивитися по напругам не було
Сьогодні вирішив під зарядити встановив Float 55.2 (струм 30А), Що маємо через 3 години майже зарядилося струм почав знижуватися и вже маємо розбалансованість 0.012 В (балансір увімкнувся)
Висновки робіть самі
Висновок - система працює нормально.
Якшо не хочете балансувати балансирами, а законом Ома, виставте Float на 54.2 чи 54.0 і воно самозбалансується за 8 чи 16 годин відповідно.
Час балансування законом ОМА:
54.4 - 2:10 absorbtion (t)
54.3 - 3:40
54.2 - 5:10
54.1 - 6:40 ?
54.0 - 9:00
Це лише фаза абсорбції, закладайте ше Bulk відповідно до SOC.

Давайте поважати Ома. Бо він тут і близько не проходив.
:) Балансування законом Кровла.
:)
"Будь яку збірку з 16 послідовно з'єднаних комірок LFP можна збалансувати на стадії абсорбції постійною напругою , величина якої отримана емпіричним шляхом та залежить від доступного часу на зарядку в такій залежності:

54.4 - 2:10 absorbtion (t)
54.3 - 3:40
54.2 - 5:10
54.1 - 6:40 ?
54.0 - 9:00
"

Якщо закон Кровла не працює, то у Вас погані комірки :)

Останнє редагування:
Гарна рекомендація тут прозвучала купити бмс за ті 300$, ще й гроші залишаться....

надіюсь місце де роташована батарея це не жилий будинок - щоб нвхто не постраждав.

хто знає на практиці скільки комірки 314 Ah EVE (що використовує автор теми) матимуть стандартний/номінальний опір і через який час від початку їх використання він почне змінюватись? - це щоб орієнтовно зрозуміти скільки автор ще буде радіти...

Поки всі комірки нові (із відносно малим опором приблизно 0.2) все буде ок, поки вони використовуються в ощадливому режимі і їм не дали просратись... Я думаю що як тільки на одній з комірок опір підніметься до 0.3 чи більше - все стане на свої місця.
запасаємось попкорном.

P.S. власники бмс фабрик напевно з жахом спостерігають як бубдуть ровиватись події:D

Гарна рекомендація тут прозвучала купити бмс за ті 300$, ще й гроші залишаться....

надіюсь місце де роташована батарея це не жилий будинок - щоб нвхто не постраждав.

хто знає на практиці скільки комірки 314 Ah EVE (що використовує автор теми) матимуть стандартний/номінальний опір і через який час від початку їх використання він почне змінюватись? - це щоб орієнтовно зрозуміти скільки автор ще буде радіти...

Поки всі комірки нові (із відносно малим опором приблизно 0.2) все буде ок, поки вони використовуються в ощадливому режимі і їм не дали просратись... Я думаю що як тільки на одній з комірок опір підніметься до 0.3 чи більше - все стане на свої місця.
запасаємось попкорном.

P.S. власники бмс фабрик напевно з жахом спостерігають як бубдуть ровиватись події:D
якщо би ви розібрались у законі Ома, то би знали, шо опір лише зменшує ємність комірки і відповідно проекстраполювали правильно що станеться, якшо припустимо усі 0.0002, а одна 0.0006, чи більш критичні 0.002 (10х).
А я проекстраполював і визначив усі сценарії
Окрім того екстраполяція була проведена і на 2 з 16, на з і так до 8 з 16
я за роки аналізом ємності і вольтажів знаходитиму будь які девіації від норми бо в послідовному з'єднані сумарну ємність диктує найслабша ланка

якщо би ви розібрались у законі Ома, то би знали, шо опір лише зменшує ємність комірки і відповідно проекстраполювали правильно що станеться, якшо припустимо усі 0.0002, а одна 0.0006, чи більш критичні 0.002 (10х).
А я проекстраполював і визначив усі сценарії
Окрім того екстраполяція була проведена і на 2 з 16, на з і так до 8 з 16
я за роки аналізом ємності і вольтажів знаходитиму будь які девіації від норми бо в послідовному з'єднані сумарну ємність диктує найслабша ланка
Ви тут оперуєте якимось тільки Вам одному відомими числами в якомусь тільки Вам відомому середовищи та застосовуєте закон Ома у спосіб, який відомий тільки Вам.
Оці екстраполяції не мають взагалі ніякого сенсу. В вашій збірці нічого критичного в таких умовах використання не станеться, якщо Ви замість однієї з шин встановите іншу шину з більшим опіром на 0,0006 Ом.
Підозрюю ,що ота саморобна шина має інший опір відносно заводських і це практично не помітно

Останнє редагування:
Або ця схема з подробицями.
Звідки взагалі взялася ця дурня :
I max= 23,33 A.
R=0,0003 Ohm .

На якій ділянці кола?

I realized that you didn't understand anything.
Ось тут я питав про R = 0,0003 Ом
І нічого зрозумілого не почув. Тому - це якісь цифри , які не мають сенсу та тільки для використання ім'я Ома в своїх постах для підвищення свого Его.
Відкрию секрет:
Ота "цифра внутрішнього опіру в Омах", яку пишуть в даташитах для комірок - це взагалі якесь синтетичне значення в попугах і до реальної одиниці Ома не має відношення взагалі.
Тому оці Ваші конструкції на попугах та Омах ламаються одразу з народження.

Саме тому Ваше мислення в попугах не стикається з моїм використанням закону Ома.

Останнє редагування:
Ос
Ось тут я питав про R = 0,0003 Ом
І нічого зрозумілого не почув. Тому - це якісь цифри , які не мають сенсу та тільки для використання ім'я Ома в своїх постах для підвищення свого Его.
Відкрию секрет:
Ота "цифра внутрішнього опіру в Омах", яку пишуть в даташитах для комірок - це взагалі якесь синтетичне значення в попугах і до реальної одиниці Ома не має відношення взагалі.
Тому оці Ваші конструкції на попугах та Омах ламаються одразу з народження
людина яка така впевнена в моїй неправоті би просто зібрала збірку з 4 комірками,
експериментально спростувала само балансування і заробила 300 доларів.
А ви лиш намагаєтесь мене в чомусь мене переконати, шо ніколи не вийде.
Шо продуктивніше - заробити 300 доларів і показати шо я не правий, чи виводити якісь теорії в яких ви самі нічого не розумієте :)

Останнє редагування:
не бачу. У мене потік енергії визначається U*I.
Чим ви охолоджуєте свій інвертор з 1200 Ват втрат на 23 Амперах?o_O
У вас 2 Ома опір це ж який фейспалм
Ось Ваші попуги не стикаються з Омами

Дивіться уважніше:
Опір збірки дорівнює 3,462 мілліПопуг.
І це зовсім не 3,462 мілліОм

Вкладення

• IMG_20241206_122605.jpg
    IMG_20241206_122605.jpg
    376,7 Кб · Перегляди: 15
Останнє редагування:
Назад