Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

Ви фізикою мене грузіть, а не тим шо я не знаю напам'ять назву предмету чи викладача.
Для вивчення складних процесів в електроніці людство давно придумало спеціальний фізикоматематичний апарат, який вивчають в вишах на перших курсах. Предмет може називатися Теоретичні Основи Електротехніки чи якось схоже. Мене просто дивує, що Ви абсолютно не володієте термінами цієї науки і не розумієте що Вам пояснюють інші. Виходить що Ви нам сказали неправду щодо навчання. Як Вам можна вірити щодо іншого?

• Like
Реакції: toyo
Для вивчення складних процесів в електроніці людство давно придумало спеціальний фізикоматематичний апарат, який вивчають в вишах на перших курсах. Предмет може називатися Теоретичні Основи Електротехніки чи якось схоже. Мене просто дивує, що Ви абсолютно не володієте термінами цієї науки і не розумієте що Вам пояснюють інші. Виходить що Ви нам сказали неправду щодо навчання. Як Вам можна вірити щодо іншого?
я не знаю термінів. Я розбираюсь з речами, які переді мною в даний момент, а не то хто відкрив тото й тото.
І то шо тут працює закон Ома а тут правила Кірхгофа я зрозумів лише в процесі.
І такі речі як заряд і розряд для різних С якось теж називається в честь когось хто то відкрив, але я називаю це інерцією. А знайти людину першовідкривача процесу і вже правильно називати з часом не проблема. Головне шо я експериментально все відкриваю сам.

Якшо я бачу в 1996 році на небі комету Хейла Боппа, я кажу о яка комета, я її відкрив. Але її Хейл Бопп відкрили за рік до того.
А правильну назву я вивчив вже коли вона стала мейнстрімною і всі на небі її бачили.

Останнє редагування:
Приїхали.
А на якій кафедрі ви навчались? В кого спитати як так вийшло? Що пішло не так?
Так, ви злякались до парі. І ви люто програли. Ви лише триндіти можете. Я казав мої 3500$ проти ваших = ви в кущі.
Ви дилетант, ви не знаєте нічого про батареї, про фізику, про процеси під час зарядки.
Ви зараз програвши намагаєтесь себе у чомусь переконати.
Розумна людина відповідає за свої слова. Я відповідаю грішми. Ви не лише не розумний, а й боягуз.

Я казав мої 3500$ проти ваших
Ви нічого не казали. Ви навіть мої умови з арбітром, який розсуде спор, не приняли. Ви ні як не відреагували на мої умови.
З вами про гроші балакати немає ні якого сенсу, бо ви бачете та чуєте тільки себе та свою примарну правоту.
Мені ваші гроші не потрібні.
ви не знаєте нічого про батареї, про фізику, про процеси під час зарядки.
Може по вашому так і є. Але я склав більше 20 сбірок та дома в мене зараз шість. Одна з них 16s 15а/г для ремонту інверторів. Відразу при сбірці була використана для ремонту декілька інверторних JK BMS, заряджена до 56 вольт 3,6 вольта на комірку, та відбалансована до різниці у 0,005 вольта. Далі працювала без балансиру та BMS. Стала коса-крива і вітдавати максимум 6-7а/г бо стала розбалансована по ємності, хоча напруга між комірками відрізнялась на 0,011 вольта при загальній 53,6. Стало трохи неможливо працювати. Встановив на неї дешевеньку BMS Daly зі струмом балансування 30мА і сталося чудо - вернулась повна ємність у 15а/г, та при тих же загальніх 53,6 різниця між комірками стала 0,002 вольта.
А так да. Я нічого не знаю. Навіщо воно мені треба? :p

Ви нічого не казали.
А так да. Я нічого не знаю. Навіщо воно мені треба? :p
їздити на автопілоті то можна до пори до часу, але іноді відмовляє. Пилки і неправильна робота систем протягом 20 років, чи далеко заїдете?
А так то так, їздити можна поки воно дозволяє.
Різниця шо моя система прослужить 10000 циклів, ваша 2000-3000
Новенькі системи багато помилок пробачають, подивимось через 1-10 років роботи, як будете робити висновки шо воно гірше служить за AGM і видає всього 2000 циклів замість 10000

В мене нема ні яких пилок та система працює правильно. Працює у режимі день-ніч, батарея під'єднана по CAN.
Ось вам довільно вибрана доба. Як бачите все гарненько. Але треба систему налаштувати та знати бітьше ніж закон Ома.

Вкладення

• Без имени.jpg
    Без имени.jpg
    355,1 Кб · Перегляди: 10
В мене нема ні яких пилок та система працює правильно.
Ось вам довільно вибрана доба. Як бачите все гарненько. Але треба систему налаштувати та знати бітьше ніж закон Ома.
ну так, наразі тут все стабільно. Треба розуміти закон ОМА. Бо лише з ним можна легко буде вирішувати усі проблеми протягом експлуатації.
Причини деградації окремих комірок.
Знаходження і заміна деградованої комірки.
Налаштування правильних вольтажів з часом аби зменшити швидкість деградації з нульового дня.
Ваша збірка зараз працює ідеально, але вона заряджається не зовсім оптимально і завеликими напругами.
Це тому і зробило перекос з вашою початковою без бмс і балансирів яку ви рятували Daly . Моя працює вже 21 день ідеально без жодних розбіжностей з різницею 0.001 В бо я з розумом виставив параметри.

gbbbb.JPG
Як видно на малюнку, у повному зарядному вікні моя батарея заряджається, а не сидить на зарядному вольтажі і нічого не робить. Мої вольтажі підібрані так, шо рівно о 7 ранку вона заряджена на 100%, а не з 01 ночі сидить на 100%.
А у вас як телефон на цілу ніч в розетці на 100% маслає бо з 23 до 2 ночі він вже зарядився, а з 2 ночі до 7 ранку висить на зарядці. Ви лише створюєте швидшу деградацію своєї батареї і все.

Ось аналогічний більш правильний денний графік jmh.JPG

Останнє редагування:
Як видно на малюнку, у повному зарядному вікні моя батарея заряджається, а не сидить на зарядному вольтажі і нічого не робить. Мої вольтажі підібрані так, шо рівно о 7 ранку вона заряджена на 100%, а не з 01 ночі сидить на 100%.
Я сповільніти зарядку можу струмом. Але в мене вночі ще два прилади працюють та потребують багато енергії. Тому зарядка в мене розрахована до 3-00, а прилади працюють з 3-00 до 7-00. Тоб то є потреба рівномірно разподілити навантаження по нічному тарифу.
Плюс коли є відключення, то я важаю за доцільне зарядити батарею швидко і не вилазити в часі за межі нічного тарифу.
А гонятися за примарнима 20-30 роками ресурсу... Ну таке. Чі буде мені потреба в тих батареях навить через 10 років? Тим більш, що хімія сама по собі деградує і та економія ресурсу на десятиліття є примарою.

Я сповільніти зарядку можу струмом. Але в мене вночі ще два прилади працюють та потребують багато енергії. Тому зарядка в мене розрахована до 3-00, а прилади працюють з 3-00 до 7-00. Тоб то є потреба рівномірно разподілити навантаження по нічному тарифу.
бо треба сповільнити вольтажем, а не струмом.
Особисто я буду використовувати 30 років бо я повністю переходжу на нічний тариф і сонячні панелі
через 10 років будуть веселі тарифи на електрику, воно окупиться в мене за 8, а 22 роки я буду мати халяву. Я вмію рахувати гроші

Головне довести шо метод а) балансує. б)Заряджає майже до 100%. в) жодна комірка не досягає значень вищих за 3.5В, а то і за 3.45В.
а. Точно не балансує. У послідовному ланцюгу струм однаковій за значенням та напрямом у всьюму ланцюгу (сподіваюсь з цім ніхто не сперечається?). Це означає, що через кожну комірку тече однаковий струм. Тобто якщо струм у ланцюгі дорівнюю 1 А, то за годину усі комірки додадут 1 А*г, тобто, якщо було 20аг, 40аг, 80 аг, то стане відповідно 21аг, 41аг та 81аг. Неможливо у послідовному ланцюгі закатати 1 Аг в один не закатав стількиж в інши. Це ніяк не залежить від напруги на окремих комірках (у діапазоні 0-100 заряду)
б. Виходячи з а, неможливо за таких умовах зарядити усі комірки однаково до 100 відсотків

Особисто я буду використовувати 30 років
Мрійник ви. Вірете у обіцянки виробників на срок служби у 25-30 років? :oops: Тоді вам до ведучих виробників промислового обладнання, де зовсім інші цінники, гарантії та підтримка. На виробників для битового споживача розраховувати на більш ніж 5-10 років безпроблемної роботи дуже наівно та глупо.
Через 10 років обладнання застаріє, дадуть про себе знати деградаціі в тому чіслі компонентів у інверторі та сонячних панелях. Настане тяжкий час відмов, сбоів та поломок. От тоді ви точно почните считать гроші на ремонти або оновлення.

Мрійник ви. Вірете у обіцянки виробників на срок служби у 25-30 років? :oops: Тоді вам до ведучих виробників промислового обладнання, де зовсім інші цінники, гарантії та підтримка. На виробників для битового споживача розраховувати на більш ніж 5-10 років безпроблемної роботи дуже наівно та глупо.
Через 10 років обладнання застаріє, дадуть про себе знати деградаціі в тому чіслі компонентів у інверторі та сонячних панелях. Настане тяжкий час відмов, сбоів та поломок. От тоді ви точно почните считать гроші на ремонти або оновлення.
побачимо через 30 років.

Останнє редагування:
а. Точно не балансує. У послідовному ланцюгу струм однаковій за значенням та напрямом у всьюму ланцюгу (сподіваюсь з цім ніхто не сперечається?). Це означає, що через кожну комірку тече однаковий струм. Тобто якщо струм у ланцюгі дорівнюю 1 А, то за годину усі комірки додадут 1 А*г, тобто, якщо було 20аг, 40аг, 80 аг, то стане відповідно 21аг, 41аг та 81аг. Неможливо у послідовному ланцюгі закатати 1 Аг в один не закатав стількиж в інши. Це ніяк не залежить від напруги на окремих комірках (у діапазоні 0-100 заряду)
б. Виходячи з а, неможливо за таких умовах зарядити усі комірки однаково до 100 відсотків
точно балансує, доведено теоретично і експериментально. (закон Ома)

Не марнуйте час. Він не відповідає на незручні запитання.
як то не зручні, відкрити фізику і зрозуміти закон Ома, чому він балансує з часом під час заряджання при послідовному з'єднанні.
Я 20 сторінок пояснював, до вас не доходить, шо я ше можу інакше

Я єдиний у світі вперше дослідив практично усі значення для 16s системи, відповідно, ніхто таких даних не має. Усі дані і наукові статті лише для 1 комірки. В мене усі процеси балансування і поведінки зарядки досліджені для 16s системи.
Я першопроходець саме для 16s, першим у всьому розібрався і зробив саме правильні висновки.
Інші не можуть зрозуміти шо спілкуються з найрозумнішою людиною в світі у цій тематиці.

Колись неосвідчені маси сміялись з астрономів коли ті казали шо ми навколо сонця крутимось, тут шось подібне. З часом до всіх дойде шо я найрозумніший .

Назад
Угорі