Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

Пише те, що бачу на власні очі. В мене немає панелів, можливо із-за цього.
P.S. заміряв напругу на PV при увімкненому інверторі показує 4.2 В., вимкнутому - 0 В.
возможно у Вас есть простенький тестер ?
вдруг клещи 0,2 ампера не видят ?
я вот отключал солнечный контроллер на 30 вт с пасивным охлаждением и двумя тестерами в режиме измерения тока dc подключал контроллер к цепи поочередно и аба тестера показали ток 22мА .
mppt что то ест , не может быть ноль

Помітив такий момент, що якщо підключити цей інвертор до 220 без батареї, то він переходить в байпас режим, що, на мою думку, якось нелогічно і до того ж небезпечно.
забув додати: навіть коли вимкнений

Останнє редагування:
Маю інвертор HF2430S60-100, поки їде літій я приєднав свинець до нього. Помітив дивну поведінку - інвертор налаштован з приоритетом мережі, світло є, інвертор в режимі байпас, але коли навантаження, що підключене до вихіду інвертора перевищує 500 ватт вмикається охолодження інвертора. Чим вище навантаження, тим швидше обертаються кулери. Якщо він працював би від акб, я б і слова не сказав. Але чому він гріється і охолоджує себ в режимі байпасу? Сонця нема, інвертор в квартирі.
Він же повинен пропускати наскрізь через себе напругу, перемкнувши вихід на вхід через реле байпасу. А він начебто працює як стабілізатор, пропускаючи все через себе. Напруга стабільна, не плаває, значення напруги на Зубрі на вході в квартиру та на інверторі співпадають.

І ще одне питання. Наскільки я зрозумів, нуль виходу і нуль входу висять на спільній шині (опір між ними менше Омма. Тому я під'єднав його 4 дротами: заземлення, фаза вхід, нуль вхід, фаза вихід. Навантаження перемикаю однополюсним перемикачем 1-0-2 інвертор-мережа. Автомат до та після інвертора також є.
Можливо таке підключення призвело до такої поведінки в режимі байпасу?

Останнє редагування:
Маю інвертор HF2430S60-100, поки їде літій я приєднав свинець до нього. Помітив дивну поведінку - інвертор налаштован з приоритетом мережі, світло є, інвертор в режимі байпас, але коли навантаження, що підключене до вихіду інвертора перевищує 500 ватт вмикається охолодження інвертора. Чим вище навантаження, тим швидше обертаються кулери. Якщо він працював би від акб, я б і слова не сказав. Але чому він гріється і охолоджує себ в режимі байпасу? Сонця нема, інвертор в квартирі.
Він же повинен пропускати наскрізь через себе напругу, перемкнувши вихід на вхід через реле байпасу. А він начебто працює як стабілізатор, пропускаючи все через себе. Напруга стабільна, не плаває, значення напруги на Зубрі на вході в квартиру та на інверторі співпадають.

І ще одне питання. Наскільки я зрозумів, нуль виходу і нуль входу висять на спільній шині (опір між ними менше Омма. Тому я під'єднав його 4 дротами: заземлення, фаза вхід, нуль вхід, фаза вихід. Навантаження перемикаю однополюсним перемикачем 1-0-2 інвертор-мережа. Автомат до та після інвертора також є.
Можливо таке підключення призвело до такої поведінки в режимі байпасу?
Під'єднали ви неправильно. Те, що воно так працює, ще но означає, що так треба робити. Я б так не ризикував, не подивившись попередньо схему - може там якісь дроселя стоять по виходу нуля інвертора або датчик струму, або елементи захисту від перенавантаження, або ВЧ-фільтр між вихідними нулем та фазою. У будь-якому разі, технічна документація на інвертор такого підключення не передбачає.
Але справа не в цьому - воно в усіх так працює при пріоритеті мережі і споживанні, більшому за 300 Вт - ганяє повітря, хоча сам інвертор у цей час на навантаження не працює. Припускаю, що це через криве китайське ПЗ, в якому жорстко прописана залежність обертів вентиляторів від потужності, але не врахований фактор байпасу.

Під'єднали ви неправильно. Те, що воно так працює, ще но означає, що так треба робити. Я б так не ризикував, не подивившись попередньо схему - може там якісь дроселя стоять по виходу нуля інвертора або датчик струму,
як мінімум фільтра можуть бути, але можуть і не бути залежить від того як китайці наєкономили
ось 2 типові схеми які тут вже неодноразово наводились

Вкладення

• typ.png
    typ.png
    480,9 Кб · Перегляди: 29
  • typ2.png
    typ2.png
    490,9 Кб · Перегляди: 30
як мінімум фільтра можуть бути, але можуть і не бути залежить від того як китайці наєкономили
І через ці EMI-фільтри струм буде йти по шині нуля у зворотному напрямку відносно шини фази, якщо навантаження підключити між вихідною фазою та вхідним нулем, що призведе до втрат енергії за рахунок підвищення реактивного опору фільтру. Мабуть то будуть незначні втрати і незначний нагрів фільтру - але навіщо, якщо можна підключити все належним чином, а не вигадувати велосипед.

готовий зробити відео з тим, хто більш докладно розповість про цей момент. Бо частина інсталяторів, деяких я дуже поважаю, мають думку як раз з'єднуємо нулі і на цьому все. Моїх знань на жаль не вистачає.

ну як що вимкнений то не повинен пропускати, це як що він дійсно вимкнений - вимикачем
Вимкнений вимикачем на інверторі. Підключаю 220 на вхід при відключеній батареї, вмикається інвертор, переходить в байпас і на виході 220.
І ще один момент - інвертор споживає енергію з батареї якщо вимкнений і на вході є 220. Цілих 300 мА, це якось дуже багато, якась херня правду кажучи. Якщо вимкнути 220 на вході, то все норм, нічого не споживає. Так що не забувайте вимикати інвертор від мережі при його вимиканні, бо буде неприємний сюрприз коли вимкнуть світло.

перевищує 500 ватт вмикається охолодження інвертора. Чим вище навантаження, тим швидше обертаються кулери. Якщо він працював би від акб, я б і слова не сказав. Але чому він гріється і охолоджує себ в режимі байпасу? Сонця нема, інвертор в квартирі.
так. крутить, це не від схеми залежить. але це ніби фішка всіх. Тільки вони з 0 починають шуміти

Так що не забувайте вимикати інвертор від мережі при його вимиканні,
Навіщо його взагалі вимикати? У мене наприклад він весь час увімкнений - це його штатний режим роботи

Навіщо його взагалі вимикати? У мене наприклад він весь час увімкнений - це його штатний режим роботи
бо він хоч і в байпасі, але все рівно споживає енергію з акумулятора, плюс вентилятори випрацьовують свій ресурс.

бо він хоч і в байпасі, але все рівно споживає енергію з акумулятора
як що є мережа то він ні як не може споживати з акумулятора, навпаки він його подзаряджае

плюс вентилятори випрацьовують свій ресурс.
Ви хочете щоб все працювало вічно? так не буває :(

кліщами перевірте

кліщами перевірте
Перівіряв і кліщами або 0 або зарядка іде, розрядка тільки коли немає мережі, та воно так и повинно бути справний інвертор коли е мережа заряджає акумулятор, а ні як не розрчджає. До речі кліщами теж користуватися вміти треба, візьміть кліщі покладіть на стіл скиньте на 0 а потім поверніть на 90 180 градусів можна і 0.5 А побачити

Назад
Угорі