Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

Перівіряв і кліщами або 0 або зарядка іде, розрядка тільки коли немає мережі, та воно так и повинно бути справний інвертор коли е мережа заряджає акумулятор, а ні як не розрчджає. До речі кліщами теж користуватися вміти треба, візьміть кліщі покладіть на стіл скиньте на 0 а потім поверніть на 90 180 градусів можна і 0.5 А побачити
Заряджати чи не заряджати від мережі залежить від комбінації пунктів меню. Перевіряв на своїх інверторах Axpert та Anenji 4kW. В обох в режимі SBU(1 пункт) та OSO(16пункт) після розряду батареї до порога пункта 12 інвертор перейде в режим байпаса але буде продовжувати висаджувати батарею беручи на свої потреби з акумулятора 30-40Вт і не зважати на присутність мережі. Це видно і по кліщах, і по БМСці. Але сам інвертор може показувати 0 струм розряду. Щоб заряджав треба, щоб в 16п стояло CSO. Але то не завжди зручно. Треба постійно комбінувати ці налаштування при різних стратегіях зарядки - заряджатися по нічному тарифу чи по сонцю.
Я от сьогодні конкретно вляпався з прогнозом. Не дав батареї зарядитися вночі, бо на сьогодні обіцяли сонце. А зранку хмари і тепер Ventusky обіцяє сонце лише після обіду. А тут ще й кацапські ракети літають :(

Заряджати чи не заряджати від мережі залежить від комбінації пунктів меню
Ну так я і кажу що щоб він брав з батареї він повинен бути або несправний або його свідомо треба так налаштувати та щоб сонця не було

інвертор споживає енергію з батареї якщо вимкнений і на вході є 220. Цілих 300 мА
По-перше, не може інвертор (ніякий) споживати від акумулятора при наявній мережі.
По-друге, - АЖ 300мА, це ж яка втрата!!! Це як рахувати споживання бензину двигуном автомобіл на стоянці при прогріванні двигуна...
Навіщо його взагалі вимикати? У мене наприклад він весь час увімкнений - це його штатний режим роботи
В мене також. Якщо вже поставили систему автономного живлення, то навіщо так прискіпливо рахувати міліампери??!!

Люди, ну справді, ви що думаєте, що я десь туплю чи кліщами не вмію користуватися. Ось вам відос записав.
Це стокові налаштування, тільки струм заряду змінив.

Люди, ну справді, ви що думаєте, що я десь туплю чи кліщами не вмію користуватися
Ми не знаємо, але правильно налаштований і справний інвертор так не робить
Нормально можно виложити щоб не пропонувало вводити свої паролі для просмотру?

Я без паролів подивився.
Все ж таки - які саме стокові налаштування по пріорітетах там зараз стоять? Міняти пробували?

Я без паролів подивився.
Все ж таки - які саме стокові налаштування по пріорітетах там зараз стоять? Міняти пробували?
Ото все, що в інструкції вказано як default. Пріоритет uti.

Я без паролів подивився.

На мобілці не дало подивитись
бо він хоч і в байпасі, але все рівно споживає енергію з акумулятора
На компі подивився
Но щось не побачив щоб при включеному байпасі розряджало батарею
як що 220 немає то йде розрядка під'єднали 220 інвертор перемикається на байпас і по дісплею і по кліщам іде зарядка ток там був здається 1 А зі знаком + потім 3.85 2 рази передивився коли мережа є іде зарядка коли немає розрядка, що Вас не влаштовує?
Коли вимкнений і батарея під'єднана (але це не "в байпасі" бо на виході нічого нема) то зрозуміло що буде розряджати там "дежурка" заживлена, але він не призначений в такому стані знаходитись він повинен бути увімкнений коли батарея під'єднана інакше навіщо він треба?
Як що хочете повністю вимкнути треба батарею від'єднати це нормальна робота

Останнє редагування:
На мобілці не дало подивитись

На компі подивився
Но щось не побачив щоб при включеному байпасі розряджало батарею
як що 220 немає то йде розрядка під'єднали 220 інвертор перемикається на байпас і по дісплею і по кліщам іде зарядка ток там був здається 1 А зі знаком + потім 3.85 2 рази передивився коли мережа є іде зарядка коли немає розрядка, що Вас не влаштовує?
Коли вимкнений і батарея під'єднана (але це не "в байпасі" бо на виході нічого нема) то зрозуміло що буде розряджати там "дежурка" заживлена, але він не призначений в такому стані знаходитись він повинен бути увімкнений коли батарея під'єднана інакше навіщо він треба?
Як що хочете повністю вимкнути треба батарею від'єднати це нормальна робота
Так це ж і малося на увазі, бо коли інвертор вимкнений, то він повинен бути вимкнений і нічого не споживати, а не якісь "дежурки" тягнути з батареї чималий струм.

коли інвертор вимкнений, то він повинен бути вимкнений
Так він і вимкнений, на виході ж нічого немає? а те що він не буде споживати при цьому того ніхто не обіцяв :)

і нічого не споживати
тут вочевидь китайські інженери з вами не згодні, вони по іншому розуміють вимкнений - вимкнений значить не працює і нічого не дає на виході

Так це ж і малося на увазі, бо коли інвертор вимкнений, то він повинен бути вимкнений і нічого не споживати, а не якісь "дежурки" тягнути з батареї чималий струм.
Те, що інвертор щось там споживає (6 Вт в вашому випадку), коли будь-яке джерело живлення до нього підключено, зроблене не просто так та не для того, щоб вас подратувати, а для безпеки його силових ланцюгів та підключеного до них навантаження. Тобто мікроконтролерний блок, який керує роботою інвертора повинен працювати ЗАВЖДИ, якщо є будь-яке живлення, від якого він може працювати. Це забезпечує по-перше безперервність напруги на виході АС, якщо якесь з підключених до нього джерел раптово відвалиться, а по-друге запобігає аварійній ситуації, коли живлення на силових елементах вже є, а сигналів керування від контролеру немає.

Шановні власники SRNE 3 або 3.3кВт. Є хтось, хто конектив інвертор до Home assistant? Або до чого небудь по модбасу через 485 інтерфейс. У мене інвертор ніяк не хоче відповідать на запити. Пробував підключатись в лінію між інвертором і комплектним вайфай модулем з допомогою перетворювача 485-TTL . В моніторі порту видно якусь аброкадабру. Із зрозумілого тільки назва і серійник інвертора. Кодіровка не підбирається. Ну і на команди не відповідає. Хтось боровся з цим? Мета підключення це дистанційно мінять режими інвертора.

Шановні власники SRNE 3 або 3.3кВт. Є хтось, хто конектив інвертор до Home assistant? Або до чого небудь по модбасу через 485 інтерфейс. У мене інвертор ніяк не хоче відповідать на запити. Пробував підключатись в лінію між інвертором і комплектним вайфай модулем з допомогою перетворювача 485-TTL . В моніторі порту видно якусь аброкадабру. Із зрозумілого тільки назва і серійник інвертора. Кодіровка не підбирається. Ну і на команди не відповідає. Хтось боровся з цим? Мета підключення це дистанційно мінять режими інвертора.
Там скоріше за все Modbus RTU, а це означає що там двоїчні дані, тому в теміналці Ви і будете бачити кракозябри. Треба знати розшифровку протокола. Спробуйте попросити його у продавця. Також можна спробувати зробити реверсінжиніринг обміну з вайфай модулем.

Там скоріше за все Modbus RTU, а це означає що там двоїчні дані, тому в теміналці Ви і будете бачити кракозябри. Треба знати розшифровку протокола. Спробуйте попросити його у продавця. Також можна спробувати зробити реверсінжиніринг обміну з вайфай модулем.
Та у мене є таблиця кодів запитів . Попробую ще погратись з RTU - ASCI.
До речі. Підкажіть. У режимі UTI напруга BUS завжди 430 плюс мінус?

P/S Сам собі відповідаю. SRNE 3,3 kwt/ В режимі UTI , після повної зарядки , через 4 години напруга BUS знижується до 390 В. Відключається зарядне. Я так розумію, що це час на балансування.

Останнє редагування:
Та у мене є таблиця кодів запитів . Попробую ще погратись з RTU - ASCI.
До речі. Підкажіть. У режимі UTI напруга BUS завжди 430 плюс мінус?

P/S Сам собі відповідаю. SRNE 3,3 kwt/ В режимі UTI , після повної зарядки , через 4 години напруга BUS знижується до 390 В. Відключається зарядне. Я так розумію, що це час на балансування.
В планах теж підключити інвертор до ХА, але зараз нема на це часу, можливо знайдеться довгими зимовими вечорами... Тут читали? Ніби щось у них вийшло. https://community.home-assistant.io/t/srne-inverter-integration-help/609730/44

Останнє редагування:
Вітаю, вибираю інвертор і не розумію в чому різниця є no wifi, є with wifi , а що таке bms wifi ? Якщо взяти bms wifi, то я зможу не тільки бачити виробіток енергіїї і спохивання , а ще й зможу підключити jk bms акумулятора до інвертора і також бачити по wifi інформацію по батареї ? чи це в інверторі буде вбудовано другу bms ?

Де таке написано в інверторі, можна посилання?
Знайшов таке RS232/WiFi , RS485/BMS
Що таке модель BMS? Якщо батарея має BMS, після підключення BMS інвертор і батарея будуть взаємодіяти і автоматично регулювати напругу відключення зарядної напруги та інші параметри, а різні параметри будуть регулюватися в будь-який час відповідно до стану батареї, що забезпечить більш високий рівень для терміну служби батареї і безпеки використання. Інвертор і батарея повинні мати функції BMS одночасно, щоб взаємодіяти один з одним.
Чи варто брати з wifi та bms?

Останнє редагування:
Почитати сторінку яку ви дали посилання вам ліньки?

What is the BMS model?

If the battery has BMS, after plugging in the BMS, the inverter and the battery will communicate and automatically adjust the charging voltage cut-off voltage and other parameters, and various parameters will be adjusted at any time according to the condition of the battery, which will be a higher level for the life of the battery and the safety of use.
The inverter and battery need to have BMS functions at the same time to communicate with each other.

Що таке модель BMS?
Якщо батарея має BMS, після підключення BMS інвертор і батарея обміняються даними та автоматично регулюють напругу відключення зарядної напруги та інші параметри, а різні параметри будуть регулюватися в будь-який час відповідно до стану батареї, що буде вищим рівнем для терміну служби батареї та безпеки використання.
Інвертор і батарея повинні мати функції BMS одночасно, щоб спілкуватися один з одним.

Назад
Угорі