Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

Почитати сторінку яку ви дали посилання вам ліньки?

What is the BMS model?

If the battery has BMS, after plugging in the BMS, the inverter and the battery will communicate and automatically adjust the charging voltage cut-off voltage and other parameters, and various parameters will be adjusted at any time according to the condition of the battery, which will be a higher level for the life of the battery and the safety of use.
The inverter and battery need to have BMS functions at the same time to communicate with each other.

Що таке модель BMS?
Якщо батарея має BMS, після підключення BMS інвертор і батарея обміняються даними та автоматично регулюють напругу відключення зарядної напруги та інші параметри, а різні параметри будуть регулюватися в будь-який час відповідно до стану батареї, що буде вищим рівнем для терміну служби батареї та безпеки використання.
Інвертор і батарея повинні мати функції BMS одночасно, щоб спілкуватися один з одним.
так потрібно це чи ні ?

Є в srne сухі контакти, але щось в мене не виходить їх активувати. Може хто знає які повинні бути умови? В кого точно це вийшло, а не теоретично.

Є в srne сухі контакти, але щось в мене не виходить їх активувати. Може хто знає які повинні бути умови? В кого точно це вийшло, а не теоретично.
Прошити БМС останньою прошивкою.

Все, експерементальним шляхом знайшов коли спрацьовують ті сухі контакти, при 21.8 В замикаються і при 28 В розмикаються. Це для 8S залізофосфата. Незалежно від налаштувань нижнього порогу по вольтажу, тупо якось, правду кажучи.

так. крутить, це не від схеми залежить. але це ніби фішка всіх. Тільки вони з 0 починають шуміти
По-перше, дякую всім за відповіді, схему підключення перероблю на різні нулі, а не один спільний.
По-друге, мій сусід замість перемикача І-0-ІІ встановив АВР Tomzn, який автоматично перемикає навантаження з мережі на вихід інвертора, коли зникає світло. А коли є мережа, на виході інвертора навантаження нема.
Я вважаю, що це не дуже гарне рішення, адже вся ввімкнена потужність раптово і миттєво падає на вихід інвертора. До того ж виробник АВР пише в описі що його не можна використовувати з інвертором, тільки з генератором.
А які ваші думки з цього приводу?

Вкладення

• Screenshot_2024-11-23-15-11-37-932_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2024-11-23-15-11-37-932_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    784 Кб · Перегляди: 10
Останнє редагування:
В планах теж підключити інвертор до ХА, але зараз нема на це часу, можливо знайдеться довгими зимовими вечорами... Тут читали? Ніби щось у них вийшло. https://community.home-assistant.io/t/srne-inverter-integration-help/609730/44
Доброго. У мене вийшло підключить інвертор SRNE HF2433S80-H до системи Homeasistant. Матеріал збирав з різних джерел ютуба та сайтів. До речі, інсталювати Homeasistant виявилось не так і просто. Сервер ставив на Debian12 на старенький ноут леново (інтел). Використовував простеньку плату ESP 8266 node mcu v3 . Тепер через домашній сервер видно практично всі парарметри. Правда всі ці параметри я бачив і через рідний вайфай модуль. Але фішка в тому, що тут можна мінять дистанційно режимм UTI_SBU_SOL. А якщо поковирятись, то і інші параметри. Далі планую перейти на плату управління ESP32, бо хочу добавить ще фунціонал управління іншими приборами. Якщо буду бачить зацікавленність на цю тему, можу позбирать інфу до кучі, та накидать якусь інструкцію.

P.S. Добавлю, що свій перший сервер Homeasistant я запускав на Raspbery 3b. І з інвертором я там теж з'єднувався. І якось там простіше з установкою. Але проблема в тому що він зависає при компіляціях прошивки 9 разів з 10. Мало оперативної пам'яті. А так в цілому і распбері можливо використовувати.

Інструкція по установці Debian & Homeassistant :

Схема підключення у вкладці. Плата може бути люба. Я заливав на ESP8266 node mcu v3. Можна і ESP32. Це вказується при формуванні проекта прошивки. Піни до ковертора 485 можна приєднувать любі, але вони повинні буть прописані у скетчі проекту .yaml. Підключати по USB плату можна до любого компа в своїй мережі де з допомогою сайту https://web.esphome.io під'єднується і прошивається ця плата.
Проект самої прошивки формується на сторінці Homeasistant, в закладці ESPhome device compiler. Текст для файлу прошивки .yaml виложу обрізаний без ідентифікаторі, тільки що стосується SRNE. Тут є ще проблемка в показі струму від батареї. Коли іде розряд батареї, струм показує корректно, а коли заряд батареї (це для інвертора мінусові показання ) то там цифри 6554 ампер. Так формує прошивка мінусову цифру. Але я поняв як це виправити. Буду пилять.

Вкладення

• ekran.jpg
    ekran.jpg
    106,9 Кб · Перегляди: 20
  • SRNE_home.jpeg
    SRNE_home.jpeg
    264,6 Кб · Перегляди: 22
  • esp8266SRNE1.txt
    5 Кб · Перегляди: 6
Останнє редагування:
Доброго вечора! Ось і в мене запрацював мій інвертор, (SRNE без логотипу), поки тільки з акумулятором. Перше відключення світла , зі світлом!!!IMG-344007508de3f6272b2fc7198808aeaa-V.jpg
Після включення мережі, почав заряджати акумулятор, але якось дивно. Позаряджає 1хв , перестає, десь за 2хв, знов заряджає 1хв і стає. Чи то так має бути чи я щось неправильно налаштував? Чи виставляв хтось налаштування інвертора SRNE?

Зараз змінив налаштування BMS, в струмі зарядки замість 30А поставив 50А, то пішов заряд цікавіше.
Ясне діло що струм заряду в бмс повинен бути більший чим в інверторі. Бмс відрубає заряд по перевищенню, от і відбуваються такі хвилі. Так можна і інвертор зіпсувати якщо нема зв'язку з бмс.

Доброго. У мене вийшло підключить інвертор SRNE HF2433S80-H до системи Homeasistant. Матеріал збирав з різних джерел ютуба та сайтів. До речі, інсталювати Homeasistant виявилось не так і просто. Сервер ставив на Debian12 на старенький ноут леново (інтел). Використовував простеньку плату ESP 8266 node mcu v3 . Тепер через домашній сервер видно практично всі парарметри. Правда всі ці параметри я бачив і через рідний вайфай модуль. Але фішка в тому, що тут можна мінять дистанційно режимм UTI_SBU_SOL. А якщо поковирятись, то і інші параметри. Далі планую перейти на плату управління ESP32, бо хочу добавить ще фунціонал управління іншими приборами. Якщо буду бачить зацікавленність на цю тему, можу позбирать інфу до кучі, та накидать якусь інструкцію.

P.S. Добавлю, що свій перший сервер Homeasistant я запускав на Raspbery 3b. І з інвертором я там теж з'єднувався. І якось там простіше з установкою. Але проблема в тому що він зависає при компіляціях прошивки 9 разів з 10. Мало оперативної пам'яті. А так в цілому і распбері можливо використовувати.

Інструкція по установці Debian & Homeassistant :

Схема підключення у вкладці. Плата може бути люба. Я заливав на ESP8266 node mcu v3. Можна і ESP32. Це вказується при формуванні проекта прошивки. Піни до ковертора 485 можна приєднувать любі, але вони повинні буть прописані у скетчі проекту .yaml. Підключати по USB плату можна до любого компа в своїй мережі де з допомогою сайту https://web.esphome.io під'єднується і прошивається ця плата.
Проект самої прошивки формується на сторінці Homeasistant, в закладці ESPhome device compiler. Текст для файлу прошивки .yaml виложу обрізаний без ідентифікаторі, тільки що стосується SRNE. Тут є ще проблемка в показі струму від батареї. Коли іде розряд батареї, струм показує корректно, а коли заряд батареї (це для інвертора мінусові показання ) то там цифри 6554 ампер. Так формує прошивка мінусову цифру. Але я поняв як це виправити. Буду пилять.

Підключив інвертор HF4850S80-H (під назвою ECO WORTHY) до HA без ESP. HA крутиться на RPi 4B, підключено до інвертора через USB. В інверторі є USB це звичайний serial, який відмінно працює з інтеграцією modbus. Адреси регістрів можна взяти з документації до modbus SRNE. Єдиний момент, що потрібно вимикати вайфай даталогер (фізично відключати), щоб не було проблем з отриманням даних, оскільки modbus шина одна і на RS485 та на USB, і 2 мастера не ок разом живуть. З дивних даних що я побачив, це чомусь battery_current -1.5А в режимі bypass та коли не заряджається. В рідній програмі теж це писало, так і не зрозумів що це за півтора ампери.

Ясне діло що струм заряду в бмс повинен бути більший чим в інверторі. Бмс відрубає заряд по перевищенню, от і відбуваються такі хвилі. Так можна і інвертор зіпсувати якщо нема зв'язку з бмс.
З тим вже вроді все ок! А тепер питання інше. Перший раз акумулятор розрядився до 51.2v почалась зарядка на бмс пише 30А і так 3 год. Приблизно 4,6кВ. Дотягнуло до 54,6v. Чи це не за багато ененргії споживає? Це перший заряд акума. 16s 230аh.

Останнє редагування:
Назад
Угорі