Доброго. У мене вийшло підключить інвертор SRNE HF2433S80-H до системи Homeasistant. Матеріал збирав з різних джерел ютуба та сайтів. До речі, інсталювати Homeasistant виявилось не так і просто. Сервер ставив на Debian12 на старенький ноут леново (інтел). Використовував простеньку плату ESP 8266 node mcu v3 . Тепер через домашній сервер видно практично всі парарметри. Правда всі ці параметри я бачив і через рідний вайфай модуль. Але фішка в тому, що тут можна мінять дистанційно режимм UTI_SBU_SOL. А якщо поковирятись, то і інші параметри. Далі планую перейти на плату управління ESP32, бо хочу добавить ще фунціонал управління іншими приборами. Якщо буду бачить зацікавленність на цю тему, можу позбирать інфу до кучі, та накидать якусь інструкцію.
P.S. Добавлю, що свій перший сервер Homeasistant я запускав на Raspbery 3b. І з інвертором я там теж з'єднувався. І якось там простіше з установкою. Але проблема в тому що він зависає при компіляціях прошивки 9 разів з 10. Мало оперативної пам'яті. А так в цілому і распбері можливо використовувати.
Інструкція по установці Debian & Homeassistant :
Схема підключення у вкладці. Плата може бути люба. Я заливав на ESP8266 node mcu v3. Можна і ESP32. Це вказується при формуванні проекта прошивки. Піни до ковертора 485 можна приєднувать любі, але вони повинні буть прописані у скетчі проекту .yaml. Підключати по USB плату можна до любого компа в своїй мережі де з допомогою сайту
https://web.esphome.io під'єднується і прошивається ця плата.
Проект самої прошивки формується на сторінці Homeasistant, в закладці ESPhome device compiler. Текст для файлу прошивки .yaml виложу обрізаний без ідентифікаторі, тільки що стосується SRNE. Тут є ще проблемка в показі струму від батареї. Коли іде розряд батареї, струм показує корректно, а коли заряд батареї (це для інвертора мінусові показання ) то там цифри 6554 ампер. Так формує прошивка мінусову цифру. Але я поняв як це виправити. Буду пилять.