Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

Так, там два контакта rs485 а два CAN , 4 та 5 вроді. Дивно , що не заряджає без зв'язку! Дуже вумна батарейка?
Читайте мануали! В мене 4 та 6

Вкладення

• IMG_20260303_143813.jpg
    IMG_20260303_143813.jpg
    5,2 Mб · Перегляди: 19
Так, там два контакта rs485 а два CAN , 4 та 5 вроді. Дивно , що не заряджає без зв'язку! Дуже вумна батарейка?
Читайте мануали! В мене 4 та 6
без звязку не хоче ніяк. Один раз вдалося зарядити, але зараз нуль реакції. CAN кабель від батареї 4-5 з обох боків. Можете пояснити що означає:
As shown in the figure: RS485-1: Pin 1 is 5V power supply, Pin 2 is GND, Pin 7 is RS485-A1, and Pin 8 is RS485-B1; RS485-2: Pin 1 is 5V power supply, Pin 2 is GND, Pin 7 is RS485-A2, and Pin 8 is RS485-B2;

Якщо я правильно зрозумів мені потрібні pin 1-2 на батареї та 7-8 на інверторі. Дякую, не дуже розуміюсь у цьому.
Саме так, тільки будьте уважні, має співпадати rs485-a i rs485-B. Все вказано в інструкції.

Я навіть фото виклав. Там же вказано шо can в інверторі на 5 6 :rolleyes:

а якщо я хочу зробити can? 4-5 батарея - та які потрібно для інвертора? також 7-8?
Я can не робив я робив rs485. Там на bms7,8, а на інверторі 7,8 або 1,2. Все по інструкції. І пробувати протокол PYLONTECH або WOW.

а якщо я хочу зробити can? 4-5 батарея - та які потрібно для інвертора? також 7-8?
Якщо хочете САN, то треба впевнитись що такий тип комунікації є в налаштуваннях вашого інвертора: пункт 32 = 1. SLA
2. RS485
3. CAN ???
В більшості інверторів вашої серії протоколу CAN немає, тому впевніться що налаштування такого параметру є доступне в п.32.
Залежить де купували і як наслідок яка прошивка.По-друге навіть якщо є, то краще працювати по протоколу PILON,маю досвід.Був дуже задоволений появою WOW в прошивці15.41 JK BMS, але час показав що щось недопрацьовано, робота груба і часом неправильна, перейшов назадна PILON.І от вам головне!Якщо немає комунікації BMS i інвертора кабелем, то щоб ви не виставляли, CAN, RS 485 і далі будь-який протокол зв"язку, включно з правильним PILON, буде помилка 58.І це передбачувано, бо інвертор шукає BMS, а BMS шукає інвертор, а кабель не підключений.Висновок-хочете заряджати без фізичноїї комунікації- виставляйте SLA. Це зв"язок з комп"ютером і він не моніториться інвертором на рахунок зворотнього зв"язку.І останнє, Якщо виберете зв"язок по CAN-шині, то не будуть працювати RS485 i USB, можна вибрати лиш один варіант.Я теж цього не знав і в моєму інверторі CAN i RS485 на одному RJ45 і я пробував підключити на 485 WI-FI, а на CAN - BMS,нажаль нічого не вийшло, можналиш щось одне.Тому прийшлось використати мікрокомп"ютер по USB.Elfxs

Якщо хочете САN, то треба впевнитись що такий тип комунікації є в налаштуваннях вашого інвертора: пункт 32 = 1. SLA
2. RS485
3. CAN ???
В більшості інверторів вашої серії протоколу CAN немає, тому впевніться що налаштування такого параметру є доступне в п.32.
Залежить де купували і як наслідок яка прошивка.По-друге навіть якщо є, то краще працювати по протоколу PILON,маю досвід.Був дуже задоволений появою WOW в прошивці15.41 JK BMS, але час показав що щось недопрацьовано, робота груба і часом неправильна, перейшов назадна PILON.І от вам головне!Якщо немає комунікації BMS i інвертора кабелем, то щоб ви не виставляли, CAN, RS 485 і далі будь-який протокол зв"язку, включно з правильним PILON, буде помилка 58.І це передбачувано, бо інвертор шукає BMS, а BMS шукає інвертор, а кабель не підключений.Висновок-хочете заряджати без фізичноїї комунікації- виставляйте SLA. Це зв"язок з комп"ютером і він не моніториться інвертором на рахунок зворотнього зв"язку.І останнє, Якщо виберете зв"язок по CAN-шині, то не будуть працювати RS485 i USB, можна вибрати лиш один варіант.Я теж цього не знав і в моєму інверторі CAN i RS485 на одному RJ45 і я пробував підключити на 485 WI-FI, а на CAN - BMS,нажаль нічого не вийшло, можналиш щось одне.Тому прийшлось використати мікрокомп"ютер по USB.Elfxs
у 32. SLA - CAN- 485. Під dyness daq є, спробую тоді зробити новий кабель: 4-5 батарея- 5-6 can інвертор, якщо ні, тоді вже 485

у 32. SLA - CAN- 485. Під dyness daq є, спробую тоді зробити новий кабель: 4-5 батарея- 5-6 can інвертор, якщо ні, тоді вже 485
Зв"язок по CAN краще, але стикнувся ще з проблемою нестабільної комунікації по CAN без резисторів на лінії.В більшості джерел пишуть що для коротких ліній ці резистори необов"язкові, хоча в моїй роботі, коли обслуговуємо радари з зв"язком по CAN-шині, навіть при довжині лінії 1.5-2 метри завжди стоять резистори на 120 Ом на кінці лінії.Тож я поставив такий резистор на RJ45, 0.25 Вт.120 Ом з виводами і обжав разом з CAN+ та CAN-.Працює без збоїв.Це не є обов"язковим і у вас може не знадобитись.В старших моделях SRNE такий резистор є на платі перетворювача.Шкода що вони роблять це на дешманському CH340 і подібних.А ще краще використовувати кабель спеціально для CAN, бо хвильовий опір кабелів UTP і подібних 90-100 Ом, а CAN - 120 Ом.В крайньому разі можете використовувати звиту пару, але дуже бажано з екраном, який потрібно приєднати до СОМ тільки на стороні інвертора.На стороні BMS не під"єднувати взагалі.Удачі.

Ви краще читайте...

А потім пишіть.

Ну і де їх шукати(?) І що важливо - скільки це буде коштувати!
"кто істчет, тот всєгда найдьот".В Німеччині біля 25% ринку панелей для "балконного" встановлення займають панелі саме цього виробника.Вироби сертифіковані і дозволені до встановлення.А в Німеччині ви не можете встановлювати "на балконі" що заманеться!Ще їх можна купити і в Польщі, в філіалі німецької фірми CONRAD.PL.Я купував в Европі, з податками, бо вже писав що треба було швидко, був брак часу на встановлення і під"єднання.Ви ж можете скористатися "такс фрі" і якщо це з Польщі, то я платив 256 злотих за доставку в Україну чотирьох панелей новою поштою(2024 рік).Дерзайтє!

Дуже цікавить питання по одному налаштуванні інвертора . Чому переважно всі радять, до lifepo4 акумулятора, вибирати тип акумулятора USER? Коли в переважній більшості наших інверторів присутнє налаштування L16. (Стосується 48v систем) .

Дуже цікавить питання по одному налаштуванні інвертора . Чому переважно всі радять, до lifepo4 акумулятора, вибирати тип акумулятора USER? Коли в переважній більшості наших інверторів присутнє налаштування L16. (Стосується 48v систем) .
АПАТАМУШТА!!!Бо колись в інверторах не було передбачено використання літієвих акумуляторів, а в деяких сучасних іх немає і на сьогодні.99% інверторів мають можливість використовувати літієві акумулятори і тому краще використовувати Li16(у вашому випадку) ніж USER.Якщо ви звернули увагу, то в режимі Li зникають пункти налаштувань які не стосуються літію, а USER не передбачає зникнення цих пунктів і що ви там виставите буде впливати на подальшу логіку роботи вашої системи, адже близько 80% " інверторників" виставляють параметри по порадам "бивалого"(не усвідомлюючи що там взагалі має бути) і не факт що це на користь правильній роботі вашої системи.Можливо(це мої здогадки) режим "USER" залишили в сучасних інверторах для LiClO2, літійграфену, літійалюмінію, натрієвих ........Тому використовуйте свій рідний параметр Li16 і спіть спокійно.

Привіт.

Зараз використовую SRNE HF2430S60-100 з 4 панелями Longi Solar LR5-54HTH-435M, зібраними по схемі 2S2P (дві панелі в серію і дві такі гілки паралельно).

Планую додати ще 2 такі ж панелі і перейти на конфігурацію 2S3P. (дві панелі послідовно в стрінг і три таких стрінги паралельно).

Розумію, що інвертор все одно обмежує максимальну потужність (~1400 Вт), але цікавить не пік, а робота системи при слабкому сонці та в хмарну погоду

Можливо, хтось вже тестував подібну схему на SRNE? Чи не буде погано інвертору?

На такому самомому інверторі конфігурація 2s3p 450w більше року все ОК.

Привіт. Можливо хтось підкаже, чи має 6-ий пункт (пріоритет зарядки) якісь залежності. В мене зараз в ньому тільки SNU та OCO. Інших двох нема.

Назад
Угорі