Гибридные инверторы ANJ-HHS-11000 w, Easun iSolar-SMG-11 kw и прочие близнецы (проблемы)

Кислотники на Anenji 11kW, спадок від AXIOM-и, вирішили піти на "пенсію" , тож довелось брати LiFePo4. А саме 2 штуки LS Battery 7,5 кВт (варіант з верхнім розташуванням екрану і підключень, та набортними WiFi та Bluetooth, BMS - JBD-UP16S019). Інструкція до них так собі, але по RS485 завелось. На АКБ в пункті "PackSet" обрав порт комунікації RS485 та протокол Pylon. На інверторі в налаштуваннях обрав Li2. Інвертор з BMS бачить SOC, максимальні напругу та струм заряду/розряду і мінімальну напругу. Свої параметри на інверторі можна виставити, але за межі прописані в BMS, все одно не вийде, що в моєму випадку породжує можливу невеличку проблему. У мене дві батареї під'єднані в паралель, але інвертор бачить лише ту батарею до якої під'єднаний безпосередньо. Тож по струму зарядки я обмежений 50 А (50 А - обмеження стуму зарядки прописане в BMS батареї). Не критично, але при ввімкнені світла на годину-півтори, для зарядки АКБ малувато. Ну "на щастя" інвертор ігнорує обмеження по струму розрядки (в BMS прописано 100 A ), вже розряджав зі струмом 140 А (по 70 А на батарею). Нижче додам специфікацю по BMS, може кому треба, інструкція сюди не завантажиться, та й немає там нічого цінного.
Трошки додам. Як виявилось, ці батареї краще підключати по протоколу GROWATT, на інверторі обирати Li4. Так інвертор, схоже, отримує параметри від обох BMS, в усякому разі тепер у мене обмеження по струму зарядки відповідає сумі максимального струму зарядки по кожній АКБ, тобто 100А. Також виявилось, що з протоколом GROWATT, вже BMS керує яким струмом заряджати, це можна спостерігати на екрані пункт 15 Max lithium battery charging voltage, LCD display information. протоколом PYLON інвертор сам регулював в межах дозволеного ліміту.

Вкладення

• 1fdcd04d-b549-41a8-89b6-de7abb5d8e49.pdf
    2,6 Mб · Перегляди: 2
  • Знімок екрана 2026-01-28 о 16.15.27.png
    Знімок екрана 2026-01-28 о 16.15.27.png
    151,4 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
Доброго вечора
Інвектор anj-11kw-48v-wifi-p
Чи є можливість в цьому інвекторі передати енергію з акумуляторів в загальну мережу (під зелений тариф)?
В режимі suf в загальну мережу передає енергію тільки з сонячних панелей.

Доброго вечора
Інвектор anj-11kw-48v-wifi-p
Чи є можливість в цьому інвекторі передати енергію з акумуляторів в загальну мережу (під зелений тариф)?
В режимі suf в загальну мережу передає енергію тільки з сонячних панелей.
А что, у вас много энергии, запасенной в аккумуляторах ? Владельцы других инверторов жалуются, что при каких то условиях отдают случайно в сеть от аккумуляторов и разряжают их в ноль. У меня такой же инвертор wi-fi-p. В сеть не отдаю, самому не хватает. Не могу подтвердить. Если это так, как вы пишите, считаю что это правильно сделано в инверторе. Посмотрел инструкцию.
Там в инструкции, при описании режима SUF, прописано: Если солнечной энергии достаточно для всех подключенных нагрузок и зарядки аккумуляторов,
солнечная энергия может быть возвращена в сеть.

Так з сонячних панелей в мережу віддає енергію без проблем, цікавить як з акумулятора віддати енергію в мережу наприклад в нічний час.
Треба на майбутнє таку функцію тому шукаю на якому інвекторі це можна реалізувати. Просто зараз маю в наявності данний інвектор для тестування.

передати енергію з акумуляторів в загальну мережу (під зелений тариф)?
1 в цому немає ніякого сенсу
2 як що виявлять що ви по зеленому тарифу видаєте з акумулятора то фвг вам за неі заплатять в кращому випадку, а в гіршому - поакав зелений таріф

1 в цому немає ніякого сенсу
2 як що виявлять що ви по зеленому тарифу видаєте з акумулятора то фвг вам за неі заплатять в кращому випадку, а в гіршому - поакав зелений таріф
Ну в наших реаліях вже сенс є. Вдень мережі нема - нагенерував в акумулятор. Вночі мережа є - скинув в мережу.

Ну в наших реаліях вже сенс є. Вдень мережі нема - нагенерував в акумулятор. Вночі мережа є - скинув в мережу.
А, якщо так то да, але не можна, взують ща нічну генерацію

Сьогодні вирішив подивитись поведінку інвертора при втраті звʼязку з батареєю. Інвертор Anenji ANJ-HHS-11KW-48V-WIFI. Чесно був вражений. Інвертор миттєво почав піднімати напругу на АКБ, Поки вимкнув автомати по входу 220V і по сонцю, інвертор встиг нагнати до 58 В. І це незважаючи на те що в пункті Battery overvoltage protection point (який є в веб додатку і незгадується в інструкції) встановлено 56 В. Незнає ніхто як захиститись від подібного, ну крім як налаштувати АКБ в режим USE? Я попередньо навіть напругу еквалайзинга виставив 55 В, на всяк випадок.

Таки знайшов причину. Для різних типів батарей, USE, Lib та Li2 і Li4 в інвертора різні налаштування. Тільки для Li2 і Li4 налаштування спільні. Схоже що під час зникнення звʼязку з батареєю, інвертор застосовує налаштування з Lib, а там у мене з якогось дива 58 В було і по Bulk charging voltage і по Floating charging voltage, хоча по дефолту мало бути 56.4 та 54 В відповідно. Виставив на всяк випадок. аналогічні параметри і по USE. Тепер при зникненні звʼязку з батареєю все нормально.

Таки знайшов причину. Для різних типів батарей, USE, Lib та Li2 і Li4 в інвертора різні налаштування. Тільки для Li2 і Li4 налаштування спільні. Схоже що під час зникнення звʼязку з батареєю, інвертор застосовує налаштування з Lib, а там у мене з якогось дива 58 В було і по Bulk charging voltage і по Floating charging voltage, хоча по дефолту мало бути 56.4 та 54 В відповідно. Виставив на всяк випадок. аналогічні параметри і по USE. Тепер при зникненні звʼязку з батареєю все нормально.
Получается , Что всем, кто использует LifePo4 и связь по RS между инвертором и батарейной BMS надо ОБЯЗАТЕЛЬНО в LIB и USE ( к LIB инвертор обращается только если обрыв связи с BMS ) Bulk charging voltage и Floating charging voltage выставить такие-же как и в Li2 и Li4. Иначе ЕСТЬ БОЛЬШАЯ ВЕРОЯТНОСТЬ что в случае обрыва связи между инвертором и батареей инвертор начнёт гнать напругу на батарее до 58В

кто использует LifePo4 и связь по RS между инвертором и батарейной BMS...
БОЛЬШАЯ ВЕРОЯТНОСТЬ что в случае обрыва связи между инвертором и батареей инвертор начнёт гнать напругу
Немає такої "вероятності" в нормальних інверторах.
У себе перевірив - виставлені напруги від БМС у інверторі не змінюються при зникненні зв'язку між пристроями!
Виникає помилка "61" та інвертор вимикається через 2-3 хвилини.

У мене лише висвічується на екрані помилка page28image3870317888 і інвертор продовжує працювати, не вимикаючись. Звідки інвертор брав ті напруги, можу тільки уявляти. При виборі режима USE, (коли інвертор викинув фортель під час зникнення звʼязку з BMS) він виставив напруги які були налаштовані мною для кислотників (використовував до переходу на LiFePO4). Чи він по вайфаю підтягнув? Дурня якась, і мені це, мʼяко кажучи, не сподобалось.

Ну взагалі то в нормальних інверторах є пункт - поведінка при зникненні зв'язку з бмс - заряджати чи не заряджати батарейку. І от я вже схиляюсь до думки - чи є Anenji нормальним інвертором)))

Може це лише мені такий "веселий" інвертор попався, а у інших користувачі все Ок. Ще раз перевірю. По параметрах USE, Li2 та Li4 параметри лишаються ті що я вибрав, а по Lib, в останні рази, якщо його вибрати, то там напруги стоять дефолті 56.4 В. Вже цікаво чи при перезавантаженні інвертора зберігаються налаштування Lib ? Крім того схоже при зникненні звʼязку інвертор накручує напругу і струм заряда взагалі за своїм бажанням, а ті співпадіння з параметрами в Lib то випадковість. Так останній раз він підняв нвпруги до 55.2 В і навалив струм в 144 А (поки не вимкнув ввідний автомат, дивно що він сам не вибив, бо в хаті теж було споживання) АКБ було розряджені, BMS не встигла відпрацювати (на батареях виставлено обмеження по струму зарядки по 50 А). Цієї напруги ніде не було прописано, і при поверненні звʼязку з BMS ситуація не нормалізується. В налаштуваннях в F2 є пункт 24 Automatic activation for lithium battery який по замовчуванню стоїть в авто в поясненнях таке - When program 01 of F2 is selected “LIx” as lithium battery, when the battery is not detected, the unit or PV will activate automatically the lithium battery at a time. If you want to activate automatically the lithium battery,you must restart the unit. ( в автоперекладачі отримуємо - Коли програма 01 F2 вибирається "LIx" як літієва батарея, коли батарея не виявлена, пристрій або PV автоматично активує літієву батарею за раз. Якщо ви хочете автоматично активувати літієву батарею, ви повинні перезапустити пристрій) Чи не може це якось криво працювати? Спробую цей пункт вимкнути.
Перевірив, таки пункт був вимкнений. хто зна що воно тоді.

Останнє редагування:
Отже прийшов до висновку, ANENJI 11kW при втраті звʼязку з літієвою батареєю "дуріє" і задирає в гору напругу та струм зарядки, як йому заманеться. Тож або сподіватись що ніякий кіт не смикане кабель, чи ще з якоїсь причини зникне звʼязок, або використовувати налаштування USE чи Lib, без звʼязку з BMS. Чи всі інвертора цієї фірми цим страждають, чи то тільки мені повезло? Якщо у кого такий інвертор, спробуйте, яка у вашого інвертора поведінка при втраті звʼязку із BMS.

Ну это понятно, летом у меня было почти так же, когда было достаточно солнца, только вечером переходил на сеть, чтобы в период с 18 до 21, бойлер не садил аккумулятор. И снова с 21 до 18 следующего дня, я был на аккумуляторе. Сейчас пасмурно, солнца мало. Решил перейти на SUB, то есть при этом, аккумулятор должен входить в работу, если вдруг исчезнет сеть 220. Но блин, почему он просто так, разряжается. Новый Dyness DL 5.0 C. Вот стало интересно, куда уходит его заряд, если он не в работе. И что это, за постоянные -38вт.
скажіть будь ласка, як налаштовувалі звязок з батареєю dyness dl 5.0c , який кабель, які піни та настройки в інверторі. Дякую

Отже прийшов до висновку, ANENJI 11kW при втраті звʼязку з літієвою батареєю "дуріє" і задирає в гору напругу та струм зарядки, як йому заманеться. Тож або сподіватись що ніякий кіт не смикане кабель, чи ще з якоїсь причини зникне звʼязок, або використовувати налаштування USE чи Lib, без звʼязку з BMS. Чи всі інвертора цієї фірми цим страждають, чи то тільки мені повезло? Якщо у кого такий інвертор, спробуйте, яка у вашого інвертора поведінка при втраті звʼязку із BMS.
ну не тільки у вас. Є приклад - інвертор взагалі зависає на Li4 просто при підключенні. Або при виборі Li2 при отриманні запиту, який він напевно вважає неправильним - також висне. Просто висне і потім - тільки перезавантаження вручну. А так - у нормальних інверторів є функція (у деяких - навіть можна налаштувати) - при втраті зв'язку з бмс - вимикати зарядку. Такий пункт більш-менш є у багатьох вольтроніках. А у anenji я не побачив. Можливо я не додивився - поправте мене.

Схоже не доробили, трохи .... Цікаво чи в минулорічній моделі теж є такий косяк? А так, як би не ця небезпечна поведінка інвертора при втраті звʼязку з BMS, то робота з комунікацією при виборі Li2 (по протоколу PYLON), а ще краще Li4 (по протоколу GROWATT), мене цілком задовільняла. Що правда, за 19 діб, втрати звʼязку не було, крім мох примусових дій.

Останнє редагування:
Доброго вечера, придбав інвертор Anenji 6,2 кВт модель 2025 року, працює в парі з батареєю eva lvi 5.0, так ось, при роботі в режимі SUB, коли зникає мережа, інвертор працює 1-2 хвилини та вимикається, в додатку запис main low voltage, батарея заряджена на 100 відсотків при цьому, доводиться ставити режим SBU з ним працює норм поки відсутнє світло! Питання, чому вирубає інвертор без мережі в режимі SUB?

чому вирубає інвертор без мережі в режимі SUB?
Може тому, що немає сонця і мережі? Коли вимикається - заміряйте мультиметром напругу на самому акумуляторі, може БМС відключає?

Назад
Угорі