Инвертор Axpert VM 4 на: 3,6; 4; 5,6 и 6 KVA и SUNON IV моделі 4K / 6K(проблемы)

Доброго дня всім. ( AXPERT VM IV TWIN 4200 24v)
В кого як відбувалось підключення до щитка квартири.
Виникли деякі питання.
На зараз все підключено ( через спільний О) Хоча в середені нулі роздільні , та стоїть реле на замикання на землю при відсутності мережі.
Працює в режимі ups.
Неділю назад були налалаштовані таймери ( 314 комірки 24v) для економії на нічному тарифу. Все працює ідеально..
Але електронний лічильник показує невідповідність l1=\l2. Тому, думаю нараховує з батареї.
Якщо маєте схему, буду вдячний.
Також цікавить хто з якою прошивкою працює?
Я на 60.76.

Доброго дня всім. ( AXPERT VM IV TWIN 4200 24v)
В кого як відбувалось підключення до щитка квартири.
Виникли деякі питання.
На зараз все підключено ( через спільний О) Хоча в середені нулі роздільні , та стоїть реле на замикання на землю при відсутності мережі.
Працює в режимі ups.
Неділю назад були налалаштовані таймери ( 314 комірки 24v) для економії на нічному тарифу. Все працює ідеально..
Але електронний лічильник показує невідповідність l1=\l2. Тому, думаю нараховує з батареї.
Якщо маєте схему, буду вдячний.
Я на 60.76.
У меня пол года работал VM IV 6kw. Подключен был общим 0 по входу и выходу. Счетчик иногда меняет индикацию, аналогично Вашей, но это было и до инвертора, т.к. у меня все 0 объеденены на металлическом щитке и подключены к корпусу. Инвертор в сеть ничего не выдает, не переживайте. Смотрите показания счетчика по потреблению. Реле замыкает выходной 0 на корпус инвертора (при работе от аккумуляторов). Инвертор подключен после стабилизатора по входу. Когда переходил по таймеру на работу от батареи, табло стабилизатора индицирует 0 потребление по мощности.

Останнє редагування:
У меня пол года работал VM IV 6kw. Подключен был общим 0 по входу и выходу. Счетчик иногда меняет индикацию, аналогично Вашей, но это было и до инвертора, т.к. у меня все 0 объеденены на металлическом щитке и подключены к корпусу. Инвертор в сеть ничего не выдает, не переживайте. Смотрите показания счетчика по потреблению. Реле замыкает выходной 0 на корпус инвертора (при работе от аккумуляторов). Инвертор подключен после стабилизатора по входу. Когда переходил по таймеру на работу от батареи, табло стабилизатора индицирует 0 потребление по мощности.
Дякую за відповідь.
Спробую перевірити. Помилки раніше не було.

Мабуть у Вас і заземлення присутнє?
Тоді нараховує лічильник таким чином - якщо нулі об'єднані, то при живленні від батареї фазний дріт розривається, а нульовий ні. До того ж він з'єднується з заземленням. В результаті струм починає перетікати з заземлення в нульовий дріт і йде далі до ваших сусідів.
В себе я нулі на вході та виході не об'єднував.
Я на 60.76.
В мене с заводу прошивка 60.04. Я почитав той закордонний форум і вирішив не міняти її. Бо по перше, в мене є сумніви чи мій Jesudom є справжній ОЕМ Вольтроніка, чи це клон невідомого рівня законності. А у випадку деяких клонів при перепрошивці можна отримати 90-ту помилку. На такі випадки скаржилися навіть юзери з країн ЄС, яки купляли Axpert в своїх офіційних магазинах. По друге, з корисного там в нових прошивках я побачив тільки менший рівень шуму. Для мене це неактуально, бо інвертор стоїть там, де нікому не заважає.

В результаті струм починає перетікати з заземлення в нульовий дріт і йде далі до ваших сусідів.
Як це? ви винайшли передачу електрики по 1 дроту? Бігом патентуйте, це ж вдвічі дешевше ніж так як зараз роблять :oops:

Як це? ви винайшли передачу електрики по 1 дроту? Бігом патентуйте, це ж вдвічі дешевше ніж так як зараз роблять :oops:
Дивно чути це запитання саме від Вас. Коло для струму таке: Фаза-сусідське навантаження- нуль. Далі з цього нуля на щитку у струма є два шляхи: перший - штатний шлях по нульовому дроту до підстанції, другий - паралельна гілка через заземлення у сусідній квартирі теж до підстанції. Співвідношення струмів буде залежати конкретних опорів кожної гілки.

Фаза-сусідське навантаження- нуль. Далі з цього нуля на щитку у струма є два шляхи: перший - штатний шлях по нульовому дроту до підстанції, другий - паралельна гілка через заземлення у сусідній квартирі теж до підстанції.
Ну зазвичай воно не піде через індивідуальне заземлення бо його опір вищий ніж нульового проводу, це може статися тільки як що нуль "відгорить" десь, але в системі TN C S все одно робиться повторне заземлення і нуль зеднаний з землею в будь якому разі,
Як що
при живленні від батареї
То ваш струм від батареї ніяким чином не потрапить до сусідів.

І лічильник нічого не нарахує вам по 1 дроту теем більш по нулю, залежить від лічильника, але особисто в моєму нуль в нього навіть не заходить

Але електронний лічильник показує невідповідність l1=\l2.
Можливо автору треба просто розривати нуль на вході в інвертор при роботі від батареї бо дійсно можуть бути якісь незначні перетоки як що заземлення гарне, а нуль десь підгорає, але навіть як що так то
Це не його струм іде до сусідів, а сусідський струм тече через його заземлення, я сумніваюсь що лічильник щось рахуе коли фаза відключена

Ну зазвичай воно не піде через індивідуальне заземлення бо його опір вищий ніж нульового проводу, це може статися тільки як що нуль "відгорить" десь, але в системі TN C S все одно робиться повторне заземлення і нуль зеднаний з землею в будь якому разі,

Ну хай, наприклад, буде там співвідношення опорів тих гілок 1:100, а сусіди споживають 1А. То й потече через сусідський лічильник приблизно 10мА.

То ваш струм від батареї ніяким чином не потрапить до сусідів.
Генерація автора тут взагалі не при ділах. Тут справа в заземленні нуля. Я на це і хотів звернути його увагу.
І лічильник нічого не нарахує вам по 1 дроту теем більш по нулю, залежить від лічильника, але особисто в моєму нуль в нього навіть не заходить
На багатьох лічильниках два датчики струму. По одному дроту стоїть струмовий трансформатор, по іншому резистивний шунт. Судячи з того, що shurik09 скаржився що йому лічильник показує помилку про різні струми, то в нього саме такий лічильник.

Генерація автора тут взагалі не при ділах. Тут справа в заземленні нуля. Я на це і хотів звернути його увагу.
Однак Ви саме так описали шлях струму
В результаті струм починає перетікати з заземлення в нульовий дріт і йде далі до ваших сусідів.
це і кинулося в очи
бо відбувається воно навпаки (як що нульовий дріт з'єднано з землею після лічильника) - струм від сусідів іде по шляху нульовий дріт - лічильник автора - земля - підстанція
а не "з землі в нульовий дріт"

Однак Ви саме так описали шлях струму

це і кинулося в очи
бо відбувається воно навпаки (як що нульовий дріт з'єднано з землею після лічильника) - струм від сусідів іде по шляху нульовий дріт - лічильник автора - земля - підстанція
а не "з землі в нульовий дріт"
Так, мабуть я невдало висловився, бо для змінного струма напрямок то умовність - від фази до нуля чи навпаки.
До речі ось фотка лічильника NIK, я колись давно колхозив з нього ватметр. Тут добре видно два датчики струму.

Вкладення

• 20241224_101657.jpg
    20241224_101657.jpg
    392,5 Кб · Перегляди: 6
Мабуть у Вас і заземлення присутнє?
Тоді нараховує лічильник таким чином - якщо нулі об'єднані, то при живленні від батареї фазний дріт розривається, а нульовий ні. До того ж він з'єднується з заземленням. В результаті струм починає перетікати з заземлення в нульовий дріт і йде далі до ваших сусідів.
В себе я нулі на вході та виході не об'єднував.

В мене с заводу прошивка 60.04. Я почитав той закордонний форум і вирішив не міняти її. Бо по перше, в мене є сумніви чи мій Jesudom є справжній ОЕМ Вольтроніка, чи це клон невідомого рівня законності. А у випадку деяких клонів при перепрошивці можна отримати 90-ту помилку. На такі випадки скаржилися навіть юзери з країн ЄС, яки купляли Axpert в своїх офіційних магазинах. По друге, з корисного там в нових прошивках я побачив тільки менший рівень шуму. Для мене це неактуально, бо інвертор стоїть там, де нікому не заважає.
А как пояснить тогда работу шины заземления, которая спускается вдоль столба, соединяя 0 провод с заземлением? Это называется, глухо заземленная нейтраль.

У меня на двух фазных проводах инвертора (вход и выход), установлены 2 датчика тока, в комплекте с измерительным модулем и WIF. Когда перехожу на работу от аккумулятора наблюдается нулевое потребление по входу переменного тока.
Так что Shurik 09 нечего переживать за то, что из инвертора, возможно что то уходит в сеть, при работе от аккумуляторов. Не смотря на то, что на счетчике индицируется неравенство токов i1не =i2. https://vi.aliexpress.com/item/1005...rOYulvZQ&utparam-url=scene:search|query_from:

Вкладення

• IMG_20241224_110132.jpg
    IMG_20241224_110132.jpg
    255,9 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
А как пояснить тогда работу шины заземления, которая спускается вдоль столба, соединяя 0 провод с заземлением? Это называется, глухо заземленная нейтраль.
Так а що тут пояснювати. Чим нижче опір до підстанції, тим краще. Але ту є один нюанс - отой "земляний" струм зі стовпа не тече через ваш лічильник :) А от якщо ви заземлите свій нуль в будинку, то може і потекти.
У меня на двух фазных проводах инвертора (вход и выход), установлены 2 датчика тока, в комплекте с измерительным модулем и WIF. Когда перехожу на работу от аккумулятора наблюдается нулевое потребление по входу переменного тока.
Так что Shurik 09 нечего переживать за то, что из инвертора, возможно что то уходит в сеть, при работе от аккумуляторов. Не смотря на то, что на счетчике индицируется неравенство токов i1не =i2.
Ви неправі. Генерації при роботі від батареї в мережу дійсно нема, бо там реле повністью розмикають кола фази та нуля. Але якщо змонтовано спільний нуль по входу та виходу інвертора, то нуль не розривається. І при деяких розкладах якийсь струм через нульовий дріт потече через лічильник - вище я пояснював як. А наші лічильники влаштовані так - "всі непонятки за рахунок абонента". Наприклад вони не враховують напрямок єнергії. Якщо ввімкнете генерацію в мережу, то порахує енергію по модулю як споживання з мережі. А якщо струм I1 не= I2, то порахує по більшому з них. І в обох випадках він висвітить помилку, бо це для нього підозра на якусь "відмотку".

Так а що тут пояснювати. Чим нижче опір до підстанції, тим краще. Але ту є один нюанс - отой "земляний" струм зі стовпа не тече через ваш лічильник :) А от якщо ви заземлите свій нуль в будинку, то може і потекти.
Ви неправі. Генерації при роботі від батареї в мережу дійсно нема, бо там реле повністью розмикають кола фази та нуля. Але якщо змонтовано спільний нуль по входу та виходу інвертора, то нуль не розривається. І при деяких розкладах якийсь струм через нульовий дріт потече через лічильник - вище я пояснював як. А наші лічильники влаштовані так - "всі непонятки за рахунок абонента". Наприклад вони не враховують напрямок єнергії. Якщо ввімкнете генерацію в мережу, то порахує енергію по модулю як споживання з мережі. А якщо струм I1 не= I2, то порахує по більшому з них. І в обох випадках він висвітить помилку, бо це для нього підозра на якусь "відмотку".
Хоть в новом инверторе и есть генерация в сеть, но я ей не пользуюсь. Главное, случайно не включить. Это показание 1 не равен 2 оно у меня плавающее, то есть то нет. У меня все 0 проводки по дому, подключены к шине, которая закреплена на метал. корпусе ящика со счетчиком и автоматами а он, естественно, закреплен на стене. Там наверняка, есть утечки по 0 на стену дома, имитирующей заземление. В новом инверторе ANJ 11 kw, на клеммах звонится общий ноль по входу и выходу.

Дякую всім за відповіді.
Інвертор живить тільки частину навантаження. Тому спробую вимкнути інші споживачі, та під навантаженням зафіксувати показники.

Генерації при роботі від батареї в мережу дійсно нема, бо там реле повністью розмикають кола фази та нуля.
Може бути незначна генерація в мережу від панелей, при підмісі

Може бути незначна генерація в мережу від панелей, при підмісі
Підміс це вже інший режим. Мій інвертор при підмісі показує споживання з мережі 50-140Вт. Але в мене є підозра, що там не споживання, а як раз іде генерація. Звичайний лічильник на DIN рейку це не розрізняє. Нажаль нема двонаправленого ватметра подивитися. Купив на Алі простий двонаправлений лічильник, а він собака теж міряє потужність по модулю. Тільки енергію складає в різні регістри в залежності від напрямку, але то не так показово. Не став його монтувати.

Назад
Угорі