Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
У вашого плана є одна вада. Ми всі накупили інверторів на випадок блекаутів. А в блекаут не буде міської мережі. Я планую зробити інакше - при перевантаженні автоматично відключати необов'язкових споживачів типу бойлера, або плавно обмежувати їх потужність.Хтось порушував тему про потужність, що її може бути мало. Є наступний план: на виході інвертора реле напруги де виставлений поріг напр. 3.7 kw. Після нього автоматичний ввід резерву 1 джерело вихід інвертора 2 - заг. мережа. Коли потужність споживачів перевищує 3.7 kw реле розриває ланцюг, на авр пропадає джерело 1 і він автоматично перехрдить на джерело 2, тобто в обхід інвертора. Коли навантаження падає все повертається, як до цього. Рідко, але спостерігав споживання будинку більше як 4 квт (на короткий час), тому таке рішення може допомогти.
Можна попробувати взяти за основу такі автомати https://a.aliexpress.com/_EIjXjLj які рахують потужність... і вимикаються та вмикаються за складеним сценарією у програмі smart life. Вони працюють по zigbee є і по wifi. Написати сценарій по перевантаженню. Головне фантазія.У вашого плана є одна вада. Ми всі накупили інверторів на випадок блекаутів. А в блекаут не буде міської мережі. Я планую зробити інакше - при перевантаженні автоматично відключати необов'язкових споживачів типу бойлера, або плавно обмежувати їх потужність.
Цікава річ, але робити критичну автоматику по вайфаю не дуже надійно. А може з'ясуватися, що там ще й інтернет постійно потрібен.Можна попробувати взяти за основу такі автомати https://a.aliexpress.com/_EIjXjLj які рахують потужність... і вимикаються та вмикаються за складеним сценарією у програмі smart life. Вони працюють по zigbee є і по wifi. Написати сценарій по перевантаженню. Головне фантазія.
260 сам інвертор,110 доставка до Польщі і зробили ще знижку від магазину на 25.Цікава річ, але робити критичну автоматику по вайфаю не дуже надійно. А може з'ясуватися, що там ще й інтернет постійно потрібен.
До речі, у яку ціну загалом обійшлася покупка інвертора на Алібабі?
На Аліекспресі можна вкластися з купонами в 310-320 під час розпродажів.260 сам інвертор,110 доставка до Польщі і зробили ще знижку від магазину на 25.
Ще учора з'ясували у сусідній темі, що нова версія вміє генерувати у мережу, в меню з'явився пункт 38. Замовив двонаправлений лічильник. Як приїде з Китаю, перевірю на практиці.Отличие новой версии только в подключении солнечных панелей через МС4.
Нашел в ютубе. У него есть ссылка на инструкцию. Перевел. Большое ему спасибо. Есть много интересных видео на канале .
Ми рекомендуємо використовувати шнуркові наконечники на проводах для оптимальної роботи.
Кожен інвертор уже встановлений із заводським комплектом проти сутінків. Цей комплект також захищає ваш інвертор від
сутінків і підвищує надійність продукту в суворих умовах.
Розмитнення та технічне обслуговування
Підкажіть, якщо в темі, чим я ризикую, якщо спробую увімкнути цей пункт. В мене немає зеленого тарифу і стоїть звичайний лічильник. Що може статись, якщо я увімкну цей пункт. Чим я ризикую, якщо моя мережа ніяким чином не підготовлена для віддачі електроенергії з інвертора в мережу? Теж хочу спробувати увімкнути цей пункт. Нещодавно встановив собі окремий прилад для моніторингу домашнього споживання електроенергії - він повинен рахувати в обидві сторони.Ще учора з'ясували у сусідній темі, що нова версія вміє генерувати у мережу, в меню з'явився пункт 38. Замовив двонаправлений лічильник. Як приїде з Китаю, перевірю на практиці.
Звичайні лічильники рахують енергію незалежно від її напрямку. Тобто Ви будете генерувати в мережу, а лічильник буде рахувати її як спожиту. І Вам прийдеться за неї ще й платити. Більш того, деякі лічильники можуть при цьому засвітити ще й аварію, і можливо прописати її на своєму табло. І контролер це потім побачить. Це було зроблено навмисно, щоб захиститися від "відмотувачів" лічильників.Підкажіть, якщо в темі, чим я ризикую, якщо спробую увімкнути цей пункт. В мене немає зеленого тарифу і стоїть звичайний лічильник. Що може статись, якщо я увімкну цей пункт. Чим я ризикую, якщо моя мережа ніяким чином не підготовлена для віддачі електроенергії з інвертора в мережу? Теж хочу спробувати увімкнути цей пункт. Нещодавно встановив собі окремий прилад для моніторингу домашнього споживання електроенергії - вин повинен рахувати в обидві сторони.
Я не знаю як той лог дивитися. Бачу, що в меню є пункт 25 - запис коду помилок. А як дивитися не зрозуміло.А что записанно в истории по ошибкам ?
В мене інший застосунок Smart Life згідно інструкції. А там я щось не бачив аварій. Для того застосунку, що у відео, наче потрібен серійний номер адаптера. Десь зустрічав, що на наших інверторах цей номер клеють біля комунікаційних роз'ємів. В мене там нічого не було. Мабуть ціна інвертора не включала абонплату за цей хмарний сервіс.Вот обзор приложения
Я тут зв'язався зі своїм інвертором по кабелю по PIPSolar протоколу. Він там вивалює купу даних. Так от там серед іншого є вихідна потужність і завантаженність інвертора. Для приклада в одному запиті він показав 1584Вт та 44%. Зворотний перерахунок показує, що 100% у нього це дійсно 3600Вт. Тобто 4200Вт це скоріше всього маркетинг. Хоча може й буде короткочасно працювати і показувати перевантаження 117%, а потім піде в захист.Всередені є запобіжник на батарею 150 А, тому окремо ставити не потрібно. 150×24=3600 kw номінальна потужність по розрахунку.
150Ах24В=3600втЯ тут зв'язався зі своїм інвертором по кабелю по PIPSolar протоколу. Він там вивалює купу даних. Так от там серед іншого є вихідна потужність і завантаженність інвертора. Для приклада в одному запиті він показав 1584Вт та 44%. Зворотний перерахунок показує, що 100% у нього це дійсно 3600Вт. Тобто 4200Вт це скоріше всього маркетинг. Хоча може й буде короткочасно працювати і показувати перевантаження 117%, а потім піде в захист.