Инвертор Axpert VM 4 на: 3,6; 4; 5,6 и 6 KVA и SUNON IV моделі 4K / 6K(проблемы)

Я з цим протоколом вже пару місяців щільно працюю по інших командах. Сам по собі він по таймерах прямої відповіді не дає. Але дозволяє розібратися. В мене на жаль руки до команд таймера не дійшли, а хтось розібрався і виклав на блюдці.
Сьогодні подивився компом по таймслотах, дійсно в мене проблема була в годинах закінчення. В результаті таймери перекривалися. Тому який виставляєш останнім, той і підлаштовує таймслоти під себе. Звідси і всі ті бісящі нєпоняткі :)
До речі команди подивитися таймслоти є, а команд встановити їх зовні я щось не бачу. Мабуть тому програми типу MultiSIBControl і скидають їх, бо можуть міняти режим тільки через пункт меню 01. На Ютубі якийсь блогер скаржився на це.

WatchPower
SNMP web card+box

Як викласти архів? Я викладаю - він зникає з повідомлення.Переглянути вкладення 4756
дозволені були лише ZIP. Додав Rar та 7z.
Про таке краще писати в цьому розділі
там я точно зреагую.
Читати намагаюсь усе, але не встигаю

Я з цим протоколом вже пару місяців щільно працюю по інших командах. Сам по собі він по таймерах прямої відповіді не дає. Але дозволяє розібратися. В мене на жаль руки до команд таймера не дійшли, а хтось розібрався і виклав на блюдці.
Сьогодні подивився компом по таймслотах, дійсно в мене проблема була в годинах закінчення. В результаті таймери перекривалися. Тому який виставляєш останнім, той і підлаштовує таймслоти під себе. Звідси і всі ті бісящі нєпоняткі :)
До речі команди подивитися таймслоти є, а команд встановити їх зовні я щось не бачу. Мабуть тому програми типу MultiSIBControl і скидають їх, бо можуть міняти режим тільки через пункт меню 01. На Ютубі якийсь блогер скаржився на це.
Открыл новую тему. Случайно разместил ее в разделе статьи, обсуждения. Не смог удалить оттуда, чтобы разместить здесь. В 23-00 без проблем инвертор переключился на сеть. Время выставлено ровно 23-00.

Открыл новую тему. Случайно разместил ее в разделе статьи, обсуждения. Не смог удалить оттуда, чтобы разместить здесь. В 23-00 без проблем инвертор переключился на сеть. Время выставлено ровно 23-00.
переніс в інвертори

Потрібна допомога. Не можу під'єднати інвертор до USB по ПК з застосунком MultiSIBControl. Немає з'єднання. Кабель перевірив. Може які драйвера потрібні?

Останнє редагування:
Потрібна допомога. Не можу під'єднати інвертор до USB по ПК з застосунком MultiSIBControl. Немає з'єднання. Кабель перевірив. Може які драйвера потрібні?

В мене теж не вийшло підключити через USB. Підключав через СОМ.
По-перше, там не дуже зрозуміло який USB хоче ця програма - чесний чи коли в інверторі на цьому порті стоїть перетворювач USB->USART, і тоді вона просто побачить додатковий СОМ.
По-друге, вінда щось не дуже хоче підключатись до того порта. Пише, щось типа не можу опізнати той USB девайс. Хоча одного разу наче було підключилось нормально, типа написало - USB девайс втановлено. Але ця прога все одно не змогла з'єднатися.

Майте на увазі, що там потрібен саме СОМ порт з рівнями сигналу +-12В, а не USART з рівнями TTL. Тобто до перетворювача USB-USART потрібен ще перетворювач типу такого https://vi.aliexpress.com/item/1005006144699639.html
Це щось на зразок такого: https://www.mini-tech.com.ua/usb-uart-converter-na-chipe-pl2303-v-korpuse-s-kabelem ?

Я ж написав, потрібно два конвертори. Перший USB->U(S)ART, другий U(S)ART->RS232. Якщо комп старий, то можна і напряму вмикати. На ньому може бути одразу штатний роз'єм RS232.
Отой конвертор на PL2303 не беріть. З великою імовірністью на вінді, яка новіша ХР, будуть проблеми з драйверами. Беріть на чипах CP210х, або на чипі CH340.

Сьогодні спробую через СОМ.
Може кому буде в нагоді: під'єднав старим шнуром USB-rs232 на PL2303. MultiSIBControl законектився та побачив всі данні. Windows 7 x32 Pro на старому ноуті.
IMG_20241111_123127.jpg

Може й стане в нагоді, коли б показали повністю все підключення. В ноуті СОМ чи юсб підключено?

Може й стане в нагоді, коли б показали повністю все підключення. В ноуті СОМ чи юсб підключено?
IMG_20241112_165435.jpg
IMG_20241112_165446~2.jpg
IMG_20241112_165514.jpgIMG_20241112_170057.jpg
IMG_20241112_165628.jpg
IMG_20241112_165637~2.jpgIMG_20241112_165720.jpgIMG_20241112_165747~2.jpgIMG_20241112_165802.jpg

Це перехідник одразу з USB в RS232. Виявляється такі і зараз продаються http://www.kosmodrom.com.ua/el.php?name=USB-TO-RS232-CABLE
До речі, один з плюсів наших інверторів це те, що в них обмін по RS232 не заважає вбудованому вайфаю. Інформація іде і туди, і туди. Якщо вайфай виносний, то тоді треба робити вибір кому віддавати порт RS232.

Цікаво, чому в програмі напруга батареї 3в ??? Не підключений акумулятор? Інвертор вимкнений? Бо немає напруги на виході.

Цікаво, чому в програмі напруга батареї 3в ??? Не підключений акумулятор? Інвертор вимкнений? Бо немає напруги на виході.
Інвертор ввімкнений без батареї - для перевірки підключення до ПК. По тихеньку монтую, коли є час. У мене потреба під'єднати до ПК інвертор та батарею. Ось і вивчаю це питання.

Інвертор ввімкнений без батареї
Чому питаю - бо програма (уВас) показує тільки наявність вхідної мережі. Ні вихідну напругу, ні акумуляторів, ні панелей не показує. У мене такий же інвертор 4кВт, планував встановити сестрі, але поки що не в змозі змонтувати за станом здоров'я (тимчасово...)

Вкладення

• IMG_20241112_165720.jpg
    IMG_20241112_165720.jpg
    262,4 Кб · Перегляди: 3
В мене 4-х кіловатник працює без нарікань. Спочатку бісили таймери, але після того як розібрався з ними, то я від них в захваті.
Зараз сонця нема, по таймерах сам заряджає батарею вночі від мережі, вдень розряджає. Буває, що батареї не вистачає дотягнути до 23:00, тоді він по низкій напрузі батареї переходить на мережу, але не заряджає, чекає відповідного таймера до 23:00.
Недолік - шумноватий. Але він в мене стоїть в підвалі поруч з бойлерами та газовим котлом і там нікого не напрягає.

Трохи наврочив, бо вчора було 13 число :)
Знову спіймав відрубання аккума по БМСці. Добра новина - це вже третій раз і інвертор це пережив.
Перші два раза вже не пам'ятаю подробиці, бо тільки налаштовував систему. А зараз картина така. В пункті 12 поставив 23В для переходу з батареї на мережу. Це 2.87В на комірку. В БМСці відрубання стоїть на 2.58В. Наче запас великий. Але проблема в тому, що коли він в мене переходить на мережу по розряду, то по таймерах у нього в цей час виставлена заборона заряджатися від мережі. Заряджатися йому можна буде лише з 23:00. Нажаль в такому режимі він все одно бере з батареї 40-50Вт на своє живлення. Тому потихеньку продовжує висаджувати батарею. І вчора їй трохи не вистачило дочекатися зарядки.
Інвертор таке несподіванне пропадання батареї розцінює як аварію навіть в режимі байпасу. І вирубає споживачів. Хоча наче і заявлений, що може працювати без батареї.
Зараз виставив в 12 пункті 23.5В. Цього наче має вистачити для моїх режимів експлуатації.
А ще забув. Коли БМСка вирубається по розряду то природно наступає паніка і незрозуміло як все виправити. Бо у застосунку вона показує що розряд дозволено але вимкнуто. При цьому на холостому ході напруга на комірках стає вище порогу відрубання і це вже не заважає.
Рішення посте - треба кнопкою просто вимкнути її, а потім ввімкнути.

Назад
Угорі