Мій Соліс 30к(панелей 35к, південь України) встановлений у великому приміщенні, в якому навіть влітку прохолодно всередині. При цьому інвертор більшу частину року нагрівався до 65+ С(дані з його моніторингу) та вмикався внутрішній вентилятор.
Я дуже рекомендую поставити зовнішній вентилятор. Це продовжить ресурс внутрішнього вентилятора та і взагалі більш щадний режим для електроніки.
Схема доволі проста: якийсь простий побутовий вентилятор(наприклад з витяжки для "найважливішої" кімнати) за $8 закріпити під радіатором інвертора, що вмикатиметься/вимикатиметься автоматично через термозапобіжник(біметалічне термореле) за $0.5 в магазині радіодеталей. Реле закріпити в найгарячішому місці радіатора термострічкою. Важливо, щоб реле було в силіконовому чохлі і не торкалося радіатора, але добре обдувалося повітрям, щоб реакція реле на зміни не затримувалась.
Я використовав термореле на 50 С(розмикає контакти знову приблизно при 35-40 С). гугліть KSD301 50 NO або 220 KSD9700 50 NO.
Або в Аліка замовте(можу продати та проінструктувати) термостат(або термозапобіжник) за $4-12 та додатково будете бачити ще й поточну температуру!
Навіть із працюючим зовнішнім вентилятором температура інвертора влітку майже щодня трималася до 58-60 С кілька годин.
Переглянути вкладення 2842Переглянути вкладення 2843Переглянути вкладення 2844Переглянути вкладення 2845Переглянути вкладення 2846Переглянути вкладення 2847Переглянути вкладення 2848