FAQ Як підключати батареї до інверторів

Доброго вечора маю інвертор Pow hvm 6.2 k-48-lip та акумулятор Taico 100 ah, 48 v. Бьє помилку, що не бачить батарею.
Пробував різні мережеві проводи (думав рідний кабель поганий) про те не бачить.
Ні інверторі налаштування li 2
Скоріш за все та сама проблема, що розпіновка різна
Зариди цікавості подивився і в pylontech і в dyness розпіновка 4 і 5 пін відповідає за CAN
Тобто мабуть в усіх акумулятор так роблять, а от в інверторах чомусь китайці вирішила грати в рулетку і кожен виробник міняє їх як йому заманеться

Саме цікаве, що у мого знайомого така ж збірка тільки акумулятор на 200 ah тієї ж фірми. Но він кабель я дивлюсь використовував від інвертора. Я перепрошував всі кабеля які дома були (від інвертора десь поклав і не можу знайти)). І зараз кабель який поклав виробник батареї

Также в мене протокол на батареї Pylon F. Це має значення?

Китаєць відповів так
"Друзі, щоб не витрачати час, краще запитайте у постачальника інвертора, як його налаштувати

Відповідно до Li 2, він підтримує PYLON, тому я рекомендую вам вибрати PYLON

Запитайте, який протокол зв'язку має інвертор і чи підтримує він PACE"
Фото збірки знайомого

Вкладення

• IMG_20241110_110019_408.jpg
    IMG_20241110_110019_408.jpg
    147,8 Кб · Перегляди: 16
Підскажіть будь ласка яка повинна бути розпіновка відповідно мануалу
Manuals

Также в мене протокол на батареї Pylon F. Це має значення?
Четверте фото у першім вашім повідомленні Pylon- CAN працює по кан шині
Pylon-F RS виходить працює по RS-485, я глянув табл. протоколів від іншого виробника то протокол пілона існує і для КАН і для РС, тому має працювати, лишається прояснити чи правильний у вас кабель.
Де взяти розпіновку на ваше обладнання, нажаль, я не знаю.
Як варіант візьміть тестер та кабель знайомого і прозвоніть в якому порядку у нього контакти з одного кінця проводу на інший приходять.

Я перепрошував всі кабеля які дома були
І ще маленький нюанс, якщо кабель
не симетричний ( на однім кінці перший пін, а на другім скажімо четвертий) то буде різниця яким кінцем втикати в батарею а яким в інвертор. З того що я зустрічав то rs-485 це два піни перший по порядку RS-485B, а другий по порядку RS-485A тоді має працювати з симетричним проводом

І ще маленький нюанс, якщо кабель
не симетричний ( на однім кінці перший пін, а на другім скажімо четвертий) то буде різниця яким кінцем втикати в батарею а яким в інвертор. З того що я зустрічав то rs-485 це два піни перший по порядку RS-485B, а другий по порядку RS-485A тоді має працювати з симетричним проводом
Перепрошував всі кабеля. Не працює. Тепер потрібно зрозуміти яка розпиновка

Це новіші MUST LFP16-48100, ті, що з антенкою і вибором протоколу в меню?
У мене попередня версія, там не було блюпуп і віфі.

У моїх в середині PACE BMS, PBmsTools по rs-232 бачить BMS, налаштування напруг і струмів вичитує.
Коли тикаю кнопку вичитати протокол, він каже, що пілон стоїть на кан і rs-485.
Але залежно від версії PBmsTools то є можливість міняти протоколи, то нема, то протоколи різні доступні на різних версіях PBmsTools.
Там випадає список з протоколами пілон, віктрон, люкс, вольтронік, дінес і ще з десяток протоколів по кан і rs-485
Поки нічого не міняв, щоб не зробити цеглинку з батареї.
приїхав сьогодні люкс 6кВт
батарейка була MUST LFP16-48100 це та що без антенок, старіша, 2023р
PBmsTools1,06 виставив на батарейці протокол LUXPOWER на CAN і RS-485
По rs-485 прямим патчкордом від інтернету з'єднались.
в моніторингу люкса бачу ємність, обмеження заряду, розряду.
як буде працювати побачим.

Доброго дня. В мене саме що ж не є китайський інвертор, навіть постачальники батарей не знають цей інвертор. Питання… «як дізнатися номер протоколу?» я хочу купити батарею з Китаю, та всі продавці запитують номер протоколу, а дистрибʼютор інвертору стверджує що інвертор буде працювати з усіма батареями. Казати на словах це супер, але хотілось би на 100% бути впевненою щ у виборі батареї . Дякую за відповідь

Доброго дня. В мене саме що ж не є китайський інвертор, навіть постачальники батарей не знають цей інвертор. Питання… «як дізнатися номер протоколу?» я хочу купити батарею з Китаю, та всі продавці запитують номер протоколу, а дистрибʼютор інвертору стверджує що інвертор буде працювати з усіма батареями. Казати на словах це супер, але хотілось би на 100% бути впевненою щ у виборі батареї . Дякую за відповідь
Доброго дня. 100% упевненості навіть від популярних моделей чекати не варто. Переважна більшість інверторів з китаю, у мене теж є такий, що про нього ще нечув ніхто, на захід від Ян-зи.
Ось кілька варіантів:
Можете написати повну назву та модель інвертора, тоді людина котра знайома з обладнанням зможе поділитися своїм досвідом.
Можете почитати інструкцію до вашого інвертору, ризикну припустити що там є опис налаштувань котрий складається з пунктів меню і в якомусь із пунктів є вибір протоколів зв'язку з батареєю й навіть частково перелік протоколів ( наприклад у інверторів Must це пункт номер 41,але назви протоколів не вказані, тому людині довелося писати в підтримку виробнику щоб той надав перелік протоколів по котрих вміє працювати інвертор (відповідь виробника як приклад додам у вкладенні),
у Dipower пункт номер 46 і там вказані кілька протоколів котрі підтримує інвертор)
Також зазвичай інвертори мають можливість працювати без протоколів зв'язку з БМС наприклад саморобні батареї, режим "user" коли важливі параметри налаштовують вручну ( зазвичай інсталяторами) тож питання, а чи так сильно потрібен вам той зв'язок? Можете проконсультуватися з тим хто вам має це встановити.
P.S.
Я не спеціаліст і також прийшов на форум в пошуках вирішення своїх проблем, тому відповів як зумів.

Вкладення

• Screenshot_20241112-125744_Chrome.jpg
    Screenshot_20241112-125744_Chrome.jpg
    372,9 Кб · Перегляди: 18
Доброго дня. 100% упевненості навіть від популярних моделей чекати не варто. Переважна більшість інверторів з китаю, у мене теж є такий, що про нього ще нечув ніхто, на захід від Ян-зи.
Ось кілька варіантів:
Можете написати повну назву та модель інвертора, тоді людина котра знайома з обладнанням зможе поділитися своїм досвідом.
Можете почитати інструкцію до вашого інвертору, ризикну припустити що там є опис налаштувань котрий складається з пунктів меню і в якомусь із пунктів є вибір протоколів зв'язку з батареєю й навіть частково перелік протоколів ( наприклад у інверторів Must це пункт номер 41,але назви протоколів не вказані, тому людині довелося писати в підтримку виробнику щоб той надав перелік протоколів по котрих вміє працювати інвертор (відповідь виробника як приклад додам у вкладенні),
у Dipower пункт номер 46 і там вказані кілька протоколів котрі підтримує інвертор)
Також зазвичай інвертори мають можливість працювати без протоколів зв'язку з БМС наприклад саморобні батареї, режим "user" коли важливі параметри налаштовують вручну ( зазвичай інсталяторами) тож питання, а чи так сильно потрібен вам той зв'язок? Можете проконсультуватися з тим хто вам має це встановити.
P.S.
Я не спеціаліст і також прийшов на форум в пошуках вирішення своїх проблем, тому відповів як зумівв

я проживаю у Замбії , купували цей інвертор ми по місцю. Як я зрозуміла, фірма-дистрибʼютор зназодиться в ЮАР, швидше за все вони купують найдешевші прилади з Китаю , брендують іх, та перепродають. Тому навряд ви знаєте цю фірму.
В мене є батарея фірми Hanchu , вона комунік з інвертором, та нам її замало , всього лиш 100 Ah , я хочу замовити з Китаю на 300Ah , та ось з цим сортом не задача !!! Дякую за відповідь

Останнє редагування:
я проживаю у Замбії , купували цей інвертор ми по місцю. Як я зрозуміла, фірма-дистрибʼютор зназодиться в ЮАР, швидше за все вони купують найдешевші прилади з Китаю , брендують іх, та перепродають. Тому навряд ви знаєте цю фірму.
В мене є батарея фірми Hanchu , вона комунік з інвертором, та нам її замало , всього лиш 100 Ah , я хочу замовити з Китаю на 300Ah , та ось з цим сортом не задача !!! Дякую за відповідь
А що мішає використовувати батарею без комунікаційного кабелю? Налаштувавши по рівням напруг. Крім того треба зрозуміти чи підримує інвертор батареї такої ємності.

Маєте інструкцію до батареї? Гляньте які протоколи вона підтримує, подивіться який протокол на інверторі активовано. За дві хвилини пошуку знайшов Hanchu 100A в ЮАР написано що БМС підтримує 250А в режимі паралельного підключення, але інструкції у вільному доступі не бачу. Як варіант докупити ще дві такі батареї, або нову на 300АН з таким же набором протоколів

Вкладення

• Screenshot_20241122-100520_Chrome.jpg
    Screenshot_20241122-100520_Chrome.jpg
    333,6 Кб · Перегляди: 6
Доброго вечора маю інвертор Pow hvm 6.2 k-48-lip та акумулятор Taico 100 ah, 48 v. Бьє помилку, що не бачить батарею.
Пробував різні мережеві проводи (думав рідний кабель поганий) про те не бачить.
Ні інверторі налаштування li 2
Я теж маю Taico 100 ah, 48 v але трохи іншу. Всі мої спроби з ним з'єднатись були невдалими. Звернувся до виробників. Надали софт який дозволив підключитись бо батареї по RS232. Софт дозволяє бачити статистику по батареї а також дозволяє обрати десяток протоколів для RS485 і мабуть півтора десятка для CAN. Хоча я все одно не зміг підключити ПК (MultiSIBControl) до RS485, але ...
Комусь це все допомогло, я як раз для з`єднання по CAN з інвертором. Якщо зацікавило софт опублікую.

Вкладення

• Taico100.jpg
    Taico100.jpg
    218,5 Кб · Перегляди: 5

Маєте інструкцію до батареї? Гляньте які протоколи вона підтримує, подивіться який протокол на інверторі активовано. За дві хвилини пошуку знайшов Hanchu 100A в ЮАР написано що БМС підтримує 250А в режимі паралельного підключення, але інструкції у вільному доступі не бачу. Як варіант докупити ще дві такі батареї, або нову на 300АН з таким же набором протоколів
Та вже дивилася, на жаль в інструкції не вказаний номер протоколу . Ми купили цю батарею на тимчасовий час, поки прийде замовлення з Китаю. Справа в тому, що тут ціна батарей 1000 usd, за ці гроші з Китаю можна замовити з на 300 Ah.

Я теж маю Taico 100 ah, 48 v але трохи іншу. Всі мої спроби з ним з'єднатись були невдалими. Звернувся до виробників. Надали софт який дозволив підключитись бо батареї по RS232. Софт дозволяє бачити статистику по батареї а також дозволяє обрати десяток протоколів для RS485 і мабуть півтора десятка для CAN. Хоча я все одно не зміг підключити ПК (MultiSIBControl) до RS485, але ...
Комусь це все допомогло, я як раз для з`єднання по CAN з інвертором. Якщо зацікавило софт опублікую.
Но ви так і не змогли підключити? Всі варіанти кабелів використовували?

Но ви так і не змогли підключити? Всі варіанти кабелів використовували?
В минулому я займався електронікою, дуже багато.... це я про те що я розуміюсь на темі. Всі кабелі робив сам.
Так перебрав всі варіанти. Але я працював з RS485. Результату не отримав, немає зрозумілого обміну по RS485, але по CAN йде постійний обмін, і цей обмін змінюється від обраного протоколу. Просто мій софт не розуміє що таке CAN (інвертор теж без функцій BMS)

Та вже дивилася, на жаль в інструкції не вказаний номер протоколу . Ми купили цю батарею на тимчасовий час, поки прийде замовлення з Китаю. Справа в тому, що тут ціна батарей 1000 usd, за ці гроші з Китаю можна замовити з на 300 Ah n
А що мішає використовувати батарею без комунікаційного кабелю? Налаштувавши по рівням напруг. Крім того треба зрозуміти чи підримує інвертор батареї такої ємності.

Назад
Угорі