FAQ Як підключати батареї до інверторів

Jkbms
1-rs485B
2-rs485A

Підключив до інвертора 2E VM-3K24H 3000VA/2700W, 2 батареї Powmr LFP 12V 100AH. Виставив Foat 27.3v, Bulk 28.0v. Коли є мережа, то струмові кліщі через кабель акумулятора показують 0.5 А і змінюють + на - кожні декілька секунд. Так само кожні декілька секунд напруга на батареях на вольтметрі коливається в 27.25-27.26,а на екрані інвертора 27.2-27.3. Воно так і має працювати?

Вітаю, панове.
Потрібна допомога з підключенням комунікації інвертора SRNE з батареями Dyness по RS485 (CAN на інверторі немає).
Одразу скажу, що я перепробував вже все, що міг, тому цей пост вже як останній шанс.

1. Обладнання:
a)
Інвертор (5kw): SRNE HF4850S80-H
Рік випуску - 2024, версія програмного забезпечення - 6.56 / 2.01

b) Батареї (2шт).: Dyness B4850
Рік випуску - 2024, по BMS інформації немає.

2. Кабель rj45:
Пробував декілька варіантів, оскільки, крім інформації з мануалів, знаходив багато суперечливої інфи на форумах, і нічого не працювало, то пробував все підряд. Кабелі юзав комплектні, Dyness дає їх цілу жменю в комплекті з батареєю під різні інвертори, я ж переобжимав тільки сторону інвертора під себе. Крім цього пробував робити ще й свій кабель з нуля.

а) обжим напряму по мануалам батареї і інвертора
(Батарея <> Інвертор)
Pin1 - помаранчевий/білий - 485A <> Pin7 - помаранчевий/білий - 485A
Pin3 - зелений/білий - 485B <> Pin8 - зелений/білий - 485B

b) обжим зворотній – поміняти місцями A з B
(Батарея <> Інвертор)
Pin1-помаранчевий/білий-485A <> Pin7-зелений/білий-485B
Pin3-зелений/білий-485B <> Pin8-помаранчевий/білий-485A

c) по мануалам +земля
(Батарея <> Інвертор)
Pin1 485A <> Pin7 485A
Pin2 XGND <> Pin2 GND
Pin3 485B <> Pin8 485B

3. DIP switch на батареї. Їх пробував, знову ж таки, всі підряд, оскільки взагалі майже нічого не знайшов, який DIP за що відповідає, окрім 4, який міняє швидкість 485 i CAN.
На slave завжди 0000
На master’і пробував різні
a) 0100
b) 0010
c) 1100
d) 0110

4. Налаштування на інверторі
[08] - Li15
[30] - 1
[32] - bms
[33] - daq / wow / pyl (перебирав в основному ці по черзі)

Перебирав так (скрін5): при виключених батареях виставляв DIP, вмикав батареї, інвертор і по черзі міняв [33] налаштування (протоколи). Решта налаштувань вже були виставлені (08, 30, 32).
З протоколів в основному пробував wow, daq, pyl.
Після цього змінював rj45 і знову проклацував протоколи.
Потім все вимикав, міняв DIP, і по новому.

Абсолютно всі спроби нічого не давали, помилка [58] не зникала (помилка зв’язку BMS).

Потім десь на форумі побачив, що Voltronic теж використовує 485 для звязку, спробував його при різних DIP налаштуваннях і при 0100 з rj45 варіанту А побачив шось нове - помилка 58 змінилась на помилки низького заряду батареї, хоча моя батарея була повністю заряжена, тобто дані читались невірно. Щось схоже було на всіх тих самих налаштуваннях при протоколі AoG.
Більше нічого добитись не вдалось.
Враховуючи, що на інверторі є протокол daq (dyness), дивно, що зв'язку немає.
Щодо сумісності, знайшов таку таблицю від Dyness (скрін6), де вказана не зовсім моя, але ніби дуже схожа модель.

Окремо напишу про інструкцію (7 файл), яку мені надіслали з Dyness (спойлер - не спрацювала). Там інша модель SRNE. Налаштування такі:
1. DIP: 1100
2. Налаштування на інверторі:
08 - Li15
32 - 485 (в моєму випадку це "bms")
33 - WoW
3. RJ45 - тут саме дивне, там вказано на стороні інвертора підключити 7pin - GND, 8pin - 485A
Хоч і не зрозумів чому так, все-одно спробував.

Можливо хтось може чимось допомогти?

Вкладення

• 2.RJ45.jpg
    2.RJ45.jpg
    197,8 Кб · Перегляди: 13
  • 4.Inverter_settings.jpg
    4.Inverter_settings.jpg
    169,5 Кб · Перегляди: 13
  • 5.Спроби.jpg
    5.Спроби.jpg
    183,7 Кб · Перегляди: 10
  • 6.Dyness_list.jpg
    6.Dyness_list.jpg
    81,9 Кб · Перегляди: 11
  • 7. Dyness_B4850 battery_and SRNE_Setup.pdf
    1.018,4 Кб · Перегляди: 4
Останнє редагування:
Можливо хтось може чимось допомогти?
раджу вам для початку спробувати підключити вашу батарейку до компа і спробувати читати за допомогою MultiSib Control.
Має бути зв'язок по Rs485 (хоча там пілон протокол не modbus а простий ascii)
Треба rs485-usb конвертер. І розпіновка по мануалу батарея 1-rs485A 3-rs485B DIP-0010
Потім вже або напряму підключати, або робити конвертер

(чудово що ви продублювали питання до мене тут)

питання..
а як дізнатися що інвертор отрумає дані по CAN шині?
щось має змінитися в індикації?1762381684215.png

Доброго вечора. Можливо хтось бачив таку проблему. Встановили інвертор Luxpower 6000 і при першому запуску загорілись всі індикатори на екрані. Все працює і від мережі, і від акб, а от тільки лампочки так всі і горять

Вкладення

• IMG_5403.jpeg
    IMG_5403.jpeg
    1,7 Mб · Перегляди: 17
Добрый вечер. У меня инвертор Must PV18-3224 II в связке с аккумулятором Must LP1600-24100 подключенным по CAN. Сопряжение по CAN есть. Инвертор видит и SOC, и температуру. В параметрах выставлен режим Li и управление по SOC. Проблемма заключается в том, что при нижнем выставленном пороге по SOC зарядка включается, а при верхнем (например 90% или 95%) зарядка не останавливаеться, а всегда доходит до 100%. Подскажите в чем может быть причина и как найти решение этой проблеммы?

У меня инвертор Must PV18-3224 II
Ну є ж поряд тема:

Доброї неділі, спільното. Інвертор VM 5600( дуже схожий на Вольтронік по меню), і Батарея ферумфосфат 51.4В 50Ампер.годин. при споживанні 300Вт по виходу працює 1,5-2 години і тухне повністю. Після відновлення електромережі включається, але не дає заряд на батарею. Напруга на батареї при цьому присутня. Схоже що БМС не блокується. Напруга Порядку 46,1В. В налаштуванні інвертора межа відключення налаштована 42,5В. Не допомагає. Інвертор вирубається раніше. Допоможіть порадою,чи консультацією. Терміново. Дякую.

А в БМС які пороги виставлені?
І ще питання - який режим у інвертора п01, і який приорітет заряду п16?

Я на путі до цього, але ще не зміг під'єд MUST pv18-5248 pro до Dyness B4850.
Але це можливо 100%, бо є чувак у Ютуб де він показує відео, де в нього воно під'єднано по комм кабелю, але хоче за настройки 2500 грн.

Що я зараз маю, я подивився в оф інструкції розпіновку комм порту МАСТ свого - подивився в інструкції до аккума Dyness його розпіновку та зробив сам кабеля, щоб потрібні "дроти" з'єднували "потрібні контакти" батт та інвертора.

Підімкнув до обох, але не бачать один одного.

Що я робив?
1. Перепробував всі варіанти DIP перемикачів на аккумі (ті що протоколи міняють спілкування аккума) - нажаль перебробував усі по черзі, що є в мануалі батт, але нічого. (Кожного разу вимикав батт, інвертор коли міняв протокол та заново вмикав). Кожного разу чекав по 2-3 хвилини на початок їх спілкування.... думав може час їм треба....

Питання?
Може якісь правки треба в меню інвертора робити? Щоб він почав спілкування? Чи там плуг-анд-плей?

Про 41 пункт настроєк читав, але не поняв який саме вибрати і взагалі, чи це потрібно для вмикання "коммунікаційного" навика інвертора? :))))

Хто пройшов далі - напишіть, порадьте плз.

п.с. Розпіновку приклав, все з оф сайтів скачано виробників, може кому потрібно, щоб часу не гаяти.

Дякую.
Добрий вечір, зараз також маю таку проблему, дуже зрадів, що Ви все вже розписали, але потім звернув увагу, що в двох мануалах на один інвертор два різних варіанти, ось той, який відрізняється:

Вкладення

• 17628109670485896938143253584184.jpg
    17628109670485896938143253584184.jpg
    1,7 Mб · Перегляди: 26
Доброго дня, шановні )

Прошу допомоги у налаштуванні зв'язку по CAN-шині між акумуляторною батареєю Dyness DL5.0C Pro та гібридним інвертором Anern AN-SCI-EVO-6200.

Проблема: Інвертор не розпізнає батарею, зв'язок по CAN-протоколу відсутній.

1. Спроби підключення кабелю (обтискання):

Я перепробував усі стандартні (комплектні) CAN-кабелі, що йшли з батареєю. Також намагався самостійно обтиснути кабель, використовуючи різні схеми (RJ45):

• Спроба А: Інвертор (контакти 1, 2) - Батарея (контакти 4, 5)
  • Спроба Б: Інвертор (контакти 1, 2) - Батарея (контакти 8, 9)
  • Спроба В (Прямий кабель): Інвертор (1-8) - Батарея (1-8) — стандартний повний обжим (від біло-помаранчевого до коричневого).

2. Налаштування DIP-перемикачів (Dyness DL5.0C Pro):

Перемикачі DIP-switches я перемикав лише на вимкненій батареї.

Пробував наступні режими:

• Режим 1: 1-OFF, 2-ON, 3-OFF, 4-OFF (як для master-батареї в системі)
  • Режим 2: 1-OFF, 2-ON, 3-ON, 4-OFF

3. Налаштування інвертора (Anern AN-SCI-EVO-6200):

В налаштуваннях інвертора (пункт "Тип батареї") пробував усі доступні режими, але особливу увагу приділяв налаштуванням:

• LIB (Lithium Battery)
  • LIL, LIC (Літієві протоколи)

Моє питання:

1. Чи має хтось успішний досвід з'єднання саме цієї пари обладнання?
  2. Яка точна схема обтискання CAN-кабелю (які контакти на інверторі мають відповідати контактам на батареї)?
  3. Яка має бути правильна конфігурація DIP-перемикачів на Dyness для роботи з Anern?
  4. Який режим типу батареї (Battery Type) потрібно вибрати на інверторі Anern?
Буду вдячний за детальний алгоритм підключення!

*****Отже - розпіновка згідно паспортів на батарею і інвертор (під rs485). робив не працює.
- батарея DIP 0010 або 0100, також використовув не працює.
зараз працює по вольтожам, може в є в когось успіх в таких підлюченнях....?

*****Отже - розпіновка згідно паспортів на батарею і інвертор (під rs485). робив не працює.
- батарея DIP 0010 або 0100, також використовув не працює.
зараз працює по вольтожам, може в є в когось успіх в таких підлюченнях....?
ну можу вам ще порадити)
Можна підключити додатково на комп usr-rs485 перехідник
і приєднати всі 3 проводом
На комп встановити програму щось типу SerialPortMonitor
і подивитися шо там за посилки літають по RS485
якщо інвертор нічого не питає - скоріш за все тут нічого не допоможе
Якщо інвертор питає, а батарейка не відповідає - тут або міняти DIP на батарейці
або конвертер

Хоча - перш за все - я би підключив батарейку до компа і налаштував її щоб вона
читалася MultiSibMonitor. Тоді точно знатимете - що розпіновка ок і батарейка працює
по rs485 pylon

Ось і сама батарейка. Варто сказати, що пінг "відвалюється" при великих струмах зарядки, а при поступовому зменшенні відновлюється. Причину з'ясувати не вдалося.
Переглянути вкладення 8922
Знову усім вітання та побажання миру. Хочу внести вагоме зауваження стосовно послідовності приєднання інформаційного кабеля від батьки до інвертора. Першим пунктом треба вимкнути мережу і сонце, щоб не було зарядного струму. Потім перевести інвертор із режиму "ЮЗЕР" в LI, LIL, LI4, в залежності від меню інвертора, а вже потім, коли пінг дуже зловлено, вмикати силу. Встановлення розумних меж струму і напруги у відповідних пунктах меню ніхто не відміняв, бо пінг відвалиться і результат може розчарувати. А так, нехай БМС тим керує. У батці БМС також попередньо по дроту із компа, або по блютузу треба ретельно прописати.

Вдалого сонячного майнінгу.

Возможно кто-то поможет и подскажет, можно ли подружить инвертор POWMR 6.2Kwt чрез его порт БМС rs485 с Lifepo4?
Вводные данные:
(Тип используемой бмс неизвестен. вай-фай и блютус отсутствуют) на акб есть порты rs485-сan/Console / Link in / link out (последние два для паралельного соединения акб). DELUX LFB 51,2V 100A / LV-BAT-W5.12Da
При подключении инвертор rs485 - АКБ rs485, инвертор АКБ не видит (пробовал кабель который шел с АКБ, подписаны джеки rj45 - инвертор и rj 485 для АКБ,
пробовал так же разные типы АКБ ставить в настройках ивертора - LIL/LIP (Pylon / Pace протокол)
Пробовал переобжимать кабеля коммуникации согласно инструкции к инвертору, не помогло. Находил в сети пару видео, где у людей именно данный инвертор показывал некоторые параметри АКБ - процент заряда, вольтаж, вольтаж ячейки,
количество циклов. Может быть, кто-то знает что нужно сделать ?
Если надо приложу доп фото любые.

Друзі, підкажіть рішення.
Є інвертор Anern SCI-EVO-6200W та дві батареї ANERN AN-LPB-N-48100 LiFePO4, які з'єднані паралельно.
Якщо підключити одну, інвертор бачить без проблем (будь яку). Якщо підключити обидві, інвертор продовжує бачити тільки першу (ту, в яку приходить кабель з інвертора). Про другу він нічого не хоче знати.
Пробував різні комбінації DIP-ів, різні комбінації втикання кабелю. Нічого не змінилось. Інвертор бачить тільки ту, в яку приходить кабель з нього. І в неї обов'язково повинна бути задана адреса DIP-ами "1000" (тобто 1). Будь які інші не бачить він.
На батареях є порти RS-485A(для інвертора) // САN // RS-232 // RS-485B // RS-485C (останні два як раз для підключення додаткових батарей). Зараз в першу приходить в порт RS-485A, а далі з неї комплектним кабелем з порту RS-485B йде до RS-485С другої.

Як заставити його побачити другу батарею?

Привіт всім. Підкажіть. Є Інвертор growatt spf 5000 es та АКБ Ritar BAT-5KWH-51.2V. Хочу підключити щоб інвертор бачив акб. В налаштуваннях акб вибрав протокол growatt по RS485. та підключив до інвертора по lan кабелю в гніздо RS485. На інверторі вибрав в пункті 5 LI Далі незнаю в 36 пункті що вибирати. Перепробував всі варіанти від 01 до 52. Інвертор вибиває помилку 04 та 20. Може хтось стикався з таким. Буду вдячний. Ось Інструкція акб, та інвертора

Вкладення

• manual-Ritar-BAT-5KWH-51.2V.pdf
    20,2 Mб · Перегляди: 5
  • 11006633_SPF_203500-5000_20ES_UA.pdf
    10,5 Mб · Перегляди: 4
Всем привет. Проблема с инвертором MUST PH18-3024 PRO и батареей MUST LP16-24200. Соединены по CAN , инвертор видит температуру и % заряда (SOC), но вот после включения "света" (после плановых отключений), инвертор почему то заряжает батарею 8-15А, хотя раньше заряжал под 50А. Заряд на момент включения 62% (SOC) и вольтаж 26.4В. Помогатет только проклацывание меню полностью, когда выхожу из меню начинает заряжать нормально, либо полное отключение и включение инвертора и батареи, либо вытаскивание/вставление кабеля CAN из инвертора. Переключается сеть/инвертор через АВР. Всем спасибо за ответ.

Добрий день, а хтось комунікував по rs485 anenji anj-6200-48v-wifi і батарейку Dyness DL5.0C? В комплекті були кабеля обжаті, вибрав з 1і2 обжатим контактом що на інверторі що в АКБ, по інструкції наче так має бути. Переводив Діп на АКБ і 2 вверх, потім спробував і 3, в налаштуваннях інвертора виставляв АКБ і лі2 і лі4, помилка 19 і лі індикатор біля АКБ не засвічується... Наче перечитав всі сторінки теми, але якщо пропустив то ткніть в повідомлення. Наперед дякую.

Назад
Угорі