Jikong BMS (JK BMS) - налаштування, прошивка, обговорення

всім гарного дня,
маю інвертор Luxpower SNA6000 та зібрану батарею на 48в з JK inverter bms ver. V15.32
не можу батарею подружити з інвертором, використовую власний кабель для з'єднання, на бмс перший з ліва порт пін 1,2,3 на інверторі теж відповідно 1,2,3 піни. на бмс налаштування протоколу 05 (pylon)
вдень зможу поробити фото та додати.
допоможіть хто стикався з таким залізом

всім гарного дня,
маю інвертор Luxpower SNA6000 та зібрану батарею на 48в з JK inverter bms ver. V15.32
не можу батарею подружити з інвертором, використовую власний кабель для з'єднання, на бмс перший з ліва порт пін 1,2,3 на інверторі теж відповідно 1,2,3 піни. на бмс налаштування протоколу 05 (pylon)
Підходить кабель прямого обжиму тобто 1-1,2-2, 3-3....8-8, навіть звичайний пачкорд від роутера, в бмс і інверторі ставте однаковий протокол люксповер або пілоновський і все запрацює. при зміні протокола в інверторі він перезавантажиться і кажись скинуться налаштування зарядки акб, доведеться налаштовувати заново.

Підходить кабель прямого обжиму тобто 1-1,2-2, 3-3....8-8, навіть звичайний пачкорд від роутера, в бмс і інверторі ставте однаковий протокол люксповер або пілоновський і все запрацює. при зміні протокола в інверторі він перезавантажиться і кажись скинуться налаштування зарядки акб, доведеться налаштовувати заново.
ну ще додам - не змінюйте тип батарейки, коли інвертор під навантаженням.
Так спокійніше буде))).

і доречі - таки відповіли китаці-виробники
Код:
Thank you for your support and recognition of JIKONG. Our only official website is www.jk-bms.com.

всім гарного дня,
я б ще прошивку оновив
це - перевірене джерело від відомого у вузьких колах
andy from offgrid garage ))

Дякую за підказку.
Зробив новий кабель де всі піни запаралелив...
В результаті декількох годин танців з бубном вдалося подружити батарею з інвертором, але трохи історії... надіюсь комусь буде цікаво/корисно.

1. Шлях невдачі (успіх/рішення нижче в пункті 2)
Спочатку все підключав згідно інструкцій до bms та інвертора, а саме:
- зі сторони інвертора згідно інструкцій можна підключити батарею лише в один порт, тут наче все ясно.

1741805868846.png
- зі сторони jk inverter bms по інструкції кабель підключається в перший порт rj45.
1741806048701.png
1741806143357.png

Підключив кабель і давай налаштовувати... в налаштуваннях додатку bms в пункті UART1 обрав опцію 005-PYLON

Screenshot_2025-03-12-21-04-59-475_com.jktech.bms.jpg

На інверторі у відповідному пункті меню в налаштуваннях протоколу обирав по черзі з 0 по 7 опцію протоколу, хоч протокол PYLON був за номером 2. Я перебирав перші 7 опцій тому що в знайомого декілька місяців назад на такому ж інверторі підключали батарею від компанії 2Е і хоч в налаштуваннях протоколу батареї стояв PYLON інвертор з налаштуванням на цей протокол батарею не побачив і тоді просто почали пробувати кожну опцію вибору протоколу в налаштуванні інвертора, в результаті інвертор побачив батарею з опцією 4, яка в мануалі інвертора аж ніяк не описана. І взагалі мануал на інвертор не повний тому що в ньому показано налаштування чотирьох протоколів, а в самому інверторі в налаштуваннях їх більше 20 і вони ніяк не підписані - просто номер 1, 2, 3 і т.д. Виходячи з цього досвіду я перебрав перші сім... інвертор батарею не побачив....

1741806929862.png

Потім в налаштуваннях bms пролиставши список протоколів до кінця я побачив ще один протокол 014 - PYLON і з новою надією знову спробувавши перші сім опцій протоколів на інверторі - підключення не відбулося.

Screenshot_2025-03-12-21-05-11-969_com.jktech.bms.jpg

Не знаючи що робити я спробував ще декілька протоколів в налаштуваннях bms перебираючи ті перші сім опцій на інверторі - все дарма.

2. Успіх
Поки пребирав налаштування протоколів (майже дві години - інвертор перезавантажувався після кожної зміни протоколу на інверторі) гуглив та дивився різні відео і десь наткнувся що в когось для комунікації між батареєю і інвертором використовували другий порт bms.
В налаштуваннях додатку він підписаний як Can protocol, відкривши доступні опції для даного поля побачив протоколи комунікації серед яких був і протокол 011- Luxpower - мого інвертора. Підключив кабель в bms в другий порт, обрав протокол на bms 011- Luxpower, а на інверторі відповідно згідно інструкції опція 6 - і все запрацювало - УРА

Screenshot_2025-03-12-21-05-35-082_com.jktech.bms.jpg

Вкладення

• 1741808698075.jpeg
    1741808698075.jpeg
    31 Кб · Перегляди: 0
  • Screenshot_2025-03-12-21-05-35-082_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_2025-03-12-21-05-35-082_com.jktech.bms.jpg
    28,6 Кб · Перегляди: 0
я б ще прошивку оновив
це - перевірене джерело від відомого у вузьких колах
andy from offgrid garage ))
так, прошивку буду оновлювати, вже замовив на алі USB to RS485 (FT232L)
Канал Енді знаю, дивлюсь час від часу, молодець мужик і відео його всі на позитиві.

так, прошивку буду оновлювати, вже замовив на алі USB to RS485 (FT232L)
Канал Енді знаю, дивлюсь час від часу, молодець мужик і відео його всі на позитиві.
я купив на промі перехідник за 60грн і прикрутив до нього старий кабель якому вже років 10, 5 з яких він висів на дворі, і через нього прошив до 15,35, була 15,29 і були проблеми з зарядкою. день вбив поки знайшов що нада зробити. і де взяти прошивку і як прошить.

bms 011- Luxpower, а на інверторі відповідно згідно інструкції опція 6 - і все запрацювало - УРА
В мене працює і так і з Пілонтеч який звичайний на БМС.
Моя проблема була в адресі БМС. Потрібно ставити 1

я тож поставив адресу 1 на бмс, доречі прошивать бмс нада при вимкнутому інверторі

Назад
Угорі