Да, що до використання АКБ "до 3.4В на комірку". Тут була полеміка, з цього питання...
Загалом це буде працювати, але у той же час буде лажа з SOC, яка в окремих випадках може мати погані наслідки. Я це особисто на собі перевірив. Суть в наступному.
JK BMS Inverter не дозволяє ставити параметр 100% SOC вище за RCV. Відповідно вам прийдеться 100% SOC поставити на 3.4В.
Коли АКБ розряджений нижче 3.4В (наприклад 2.8-3.3В на комірці) і ви даете на АКБ зарядний струм, нехай даже не великий, 0.1-0.2С, у вас на АКБ стрибає/зростає напруга. Причому стрибає вона дуже близько до 3.4В, а якщо струм побільше (0.4-0.5С) то може стрибнути і вище 3.4В. А вот далі, після 3.4В напруга вже починає зростати повільно, по мірі заряджання комірок... Коли напруга на АКБ перейде за 3.4В БМС скине лічильник SOC і напише вам 100%, хоча тих 100% в АКБ і близько ще немає!
А зараз моделюємо наступну ситуацію (я особисто з цім зіткнувся).
1. У вас 100 Аг АКБ. Коли при розряді ви візьмете з АКБ 10 Аг, SOC на БМС покаже вам 90%.
2. Вам дають світло і інвертор починає заряджати АКБ... напруга стрибає вверх, близько до 3.4В... після набору 1-2% заряду межа 3.4В (а це 100% SOC у налаштуванні БМС) перевищена і БМС починає вам писати 100% SOC. Якщо світло довго є, то нічого страшного не станеться, АКБ набере заряд, струм впаде і у вас дійсно буде заряджений АКБ.
3. Але що буде, якщо струм на початку заряду зникне ще раз? АКБ у вас реально набрав 1-2% ємності, реальний заряд АКБ у вас 91-92%, але БМС вам пише 100% SOC! АКБ почне розряджатися БМС і буде рахувати SOC по ампер-годинам думаючи, що у вас 100%, тобто повний АКБ. Але у вас реально лише 91-92% заряду...
4. А якщо така ж ситуація ще раз циклічно трапиться? ...
Я з цією лажою стикнувся при роботі АКБ на 3.4В. В мене 90% SOC це 53.17-53.20В на АКБ, або 3.325В на комірку.
Після тижня роботи на 3.4В, як раз коли світло вимикали постійно якось глянув АКБ, а там 2.73В на комірку і пише 90% SOC! Добре, що свій АКБ знаю і всі напруги пам'ятаю... Почав слідкувати-розбиратися та побачив те, що вище описав. АКБ набирає пару % потім напруга переходе за 3.4В і БМС після 92% заряду одразу починає писати 100% і тут знову зникає світло. І розряд іде 99%...98%... але напруги на АКБ вже зовсім НЕ ТІ!.