FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Не пишіть дурні. Щоб змінний струм не пішом на MPPT паралельно PV входу треба поставити будь-який потужний швидкісний діод, анодом до мінуса, катодом до плюса. Класичний захист від зворотньої полярності.
Не хаміть будь ласка. У вас примітивні уявлення в царині схемотехніки. Робіть що хочете, ваші гроші.

Всіх з прийдешнім святом!

Всім привіт.
Маю низьковольтний трифазний інвертор Дея 12кВт Deye SUN-12K-SG04LP3 і є пару питань.
Перше - це підключення однофазного генератора через частотний перетворювач 220-380 (для роботи ел двигунів), чи хтось намагався так реалізувати?
Друге питання стосовно максимального використання можливостей сонячного поля. Іншими словами скільки можна максимум підключити панелей до даного інвертора? Треба орієнтуватися лише по напрузі? Тобто не перевищувати максимальну для інвертора (в моєму випадку 800В) виходячи із напруги холостого ходу панелей та щоб робоча напруга інвертора (в моєму випадку 200-650В) відповідала напрузі при макс. потужності панелей? Чи потрібно ще враховувати максимальну потужність сонячного поля (в моєму випадку 15600Вт)?

Всім привіт.
Маю низьковольтний трифазний інвертор Дея 12кВт Deye SUN-12K-SG04LP3 і є пару питань.
Перше - це підключення однофазного генератора через частотний перетворювач 220-380 (для роботи ел двигунів), чи хтось намагався так реалізувати?
Друге питання стосовно максимального використання можливостей сонячного поля. Іншими словами скільки можна максимум підключити панелей до даного інвертора? Треба орієнтуватися лише по напрузі? Тобто не перевищувати максимальну для інвертора (в моєму випадку 800В) виходячи із напруги холостого ходу панелей та щоб робоча напруга інвертора (в моєму випадку 200-650В) відповідала напрузі при макс. потужності панелей? Чи потрібно ще враховувати максимальну потужність сонячного поля (в моєму випадку 15600Вт)?
Вопрос с частотниками возникает постоянно, это конечно самый удобный вариант, но пока никто не пробовал. По солнечному полю - обязательно добавьте к напряжению холостого хода панелей 10-12% на зимние условия эксплуатации и ориентируйтесь на этот вольтаж и желательно чтоб максимальный рабочий ток панелей не превышал максимальный ток PV входа инвертора

У вас примітивні уявлення...
Потрібно ще розуміти, що таке цей мост, як він працює, та що з ним відбудеться при пробої одного діода по струму на прийдешній полухвилі. А виб'є другий діод та буде замикання. На Інвертор піде максимум 0.6 вольт зворотньої напруги. Але як можна спалити замиканням ВХІД? ))))

Вопрос с частотниками возникает постоянно, это конечно самый удобный вариант, но пока никто не пробовал.
Ніхто не спробував, бо вихід частотника це 3 фази без нейтралі, трикутником. Як його підключити до інвертора без нейтралі ніхто не уявляє поки що.

Потрібно ще розуміти, що таке цей мост, як він працює, та що з ним відбудеться при пробої одного діода по струму на прийдешній полухвилі. А виб'є другий діод та буде замикання. На Інвертор піде максимум 0.6 вольт зворотньої напруги. Але як можна спалити замиканням ВХІД? ))))
Думаєте у вірному напрямку, але думайте ще. Краще помалювати, буде зрозуміліше.

Ніхто не спробував, бо вихід частотника це 3 фази без нейтралі, трикутником. Як його підключити до інвертора без нейтралі ніхто не уявляє поки що.
Насколько я понимаю есть частотники с встроенными разделительными трансформаторами на выходе, где есть и нейтраль. Ну или использовать самому что-то вроде этого. Но сразу уточню - в электротехнике я не спец, больше Гугло пользователь ).

Насколько я понимаю есть частотники с встроенными разделительными трансформаторами на выходе, где есть и нейтраль.
Не зустрічав таких. Справа в тому, що трансформатор працює у дуже обмеженому діапазоні частот. Він практично обнуляє всі переваги частотного перетворювача. А загалом, звичайно існують транси, які мають вхід трикутником а вихід зіркою. Великі, важкі та коштують відповідно. Тому нащо такі складності, якщо можна заряджати акумулятор напряму за допомогою автоматичного зарядного пристрою, не від'єднуючи інвертор?

Я так думаю 3ф інвертор від 1ф генчика через частоний перетворювач 1ф 220 / 3ф 380 не буде працювати.
Тому що будь-який частотник розрахований на пряме підключення виключно до двигуна.
Двигун - це суто індуктивне навантаження. А інвертор - ні.

Останнє редагування:
Вопрос с частотниками возникает постоянно, это конечно самый удобный вариант, но пока никто не пробовал. По солнечному полю - обязательно добавьте к напряжению холостого хода панелей 10-12% на зимние условия эксплуатации и ориентируйтесь на этот вольтаж и желательно чтоб максимальный рабочий ток панелей не превышал максимальный ток PV входа инвертора
Струм на панелях та в інверторі однакові 13А. Якщо розраховувати по напрузі то можна підʼєднати всього 42 панелі потужністю 530Вт, а це виходить 22260Вт загальної потужності, при допустимій 15600Вт. Як поведе себе інвертор із «надлишком» потужності?

Я сам думаю що інвертор буде обмежувати всю доступну потужність від сонця через налаштування “Max Solar Power” на заданому рівні. Але так це чи ні?

Інвертор візьме ту потужність, яку треба та не більше. Нема ні якого "надлишка" при споживанні.

Інвертор Deye 6k SG5, BMS JK-PB2A16S20P. BMS з'єднана з інвертором по CAN.

У BMS налаштував на зарядку напругу 3,45 (55,2), плаваючий заряд відключений.
Але незважаючи на те, що напруга заряду досягнута, заряд триває і вже 3,463в(55,41в)! Що не так?

Вкладення

• BMS Settings.jpg
    BMS Settings.jpg
    242,3 Кб · Перегляди: 4
  • Deye monitoring.jpg
    Deye monitoring.jpg
    921,4 Кб · Перегляди: 4
Останнє редагування:
У BMS налаштував на зарядку напругу 3,45 (55,2), плаваючий заряд відключений.
Але незважаючи на те, що напруга заряду досягнута, заряд триває і вже 3,463в(55,41в)! Що не так?
БМС міряє напругу на банках, а інвертор на своєму порті батареї.
Може оці 0,21 В різниці якраз падають на проводах між інвертором і батареєю?
Плюс БМС і інвертор міряють кожен зі своєю похибкою...

БМС міряє напругу на банках, а інвертор на своєму порті батареї.
Може оці 0,21 В різниці якраз падають на проводах між інвертором і батареєю?
Плюс БМС і інвертор міряють кожен зі своєю похибкою...
На першому скрині - дані від самої БМС, на якому видно, що загальна напруга вже перевищила зарядну.
А на другому, скрін з інвертора, показуючий що інвертор отримав дані від БМС і знає про те, що напруга перевищела максимальну для заряду (3,45в).
Сам інвертор у такому разі повинен покладатися не на свої виміри, а на дані від БМС. Тож швидше за все справа тут у чомусь іншому.

Доброї ночі.
Підкажіть... Кожного дня біля 12 ночи мій deye 6k переходить на АКБ, розряджає АКБ приблизно на 1% після чого повертається на живлення від мережі, заряджає АКБ на той 1% і далі працює нормально. Мережа при цьому присутня і не зникає.

Хтось знає, чого інвертор на АКБ переходить?

В time of use в мене діапазоні 23.55 - 00.00 і схоже це воно..., але я міркував, що цей діапазон - це коли інвертор заряджає АКБ від мережі. Навіщо він починає ці 5 хв живити навантаження від АКБ?

Ви показали скрін з бмс та скрін з окна бмс в інверторі.
А яку напругу показує сам інвертор? Це скрін одразу після кліку по кружку батареї.
І що показує мультиметр на клемах АКБ? Там дійсно більше 55.2?
Не може бути так, що калібровкою напруги в бмс ви загнали напругу у верх. Вот бмс вам і пише 55.4, а реально на клемах (і за вимірами інвертора) там меньше 55.2, вот інвертор і продовжує заряд...

Тому приміряйте мультиметром і бажано на клемах 1 та 16 банок, співпадає з показами бмс? Замір бажано робити без, або з мінімальним струмом, щоб падіння на проводах впливало мінімально.

Також бажано побачити скрін з бмс де напруга по коміркам показана.

Назад
Угорі