FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Доброго часу доби всім! Маю таку проблему, може хто щось підкаже. Є ДБЖ під СЕC але поки без панелей. Три трифазні інвертори Deye 12 кВт в паралель, до них приєднані вісім батарей Deye 48В 5 кВтг. Все це пов'язане між собою як належить modbus/can. Встановлені найновіші прошивки на батареї та інвертори. Але система веде себе неадекватно з батареями - постіно заряджає та розряджає по колу одну батарею, якщо її від'єднати, то починає смикати іншу. В процесі виявилось, що інвертор заряджає батарею до bulk 58,4В та SOC 100% а потім переходить у float 53,37В. Ці рівні встановлені автоматично БМС. Але при цьому ще працює керування по SOC - коли батарея розряджається до float, SOC падає до 99% і знову включається bulk і так по колу. Батарея ковбаситься конкретно, набирає цикли на очах.
В з'вязку з цим хочу спробувати керування напряму по напрузі, пр цьому SOC гадаю, не буде впливати. Для цього доведеться встановити галку в налаштуваннях Use Batt V, та встановити адекватні bulk та float.
Питання, чи це безпечно взагалі? Чи буде інвертор бачити BMS в цьому режимі, бо це важливо, струм заряду там і т.і.?
Я можу вам дати дані як заряджати через Use Batt V. Якшо цікаво.
Треба лише інформацію, скільки годин заряджати, о котрій, до якого SOC розряджати, коли, тоді можу більш менш сказати.
В мене вже місяць працює безвідмовно система лише на Use batt V.gcgc.JPG

Останнє редагування:
А там что-то видно?
Мені так. Видно один дата-кабель з першої батареї, підключений до майстер-інвертора. Далі послідовні короткі дата-кабелі з батареї на батарею. Невже не видно?

Треба розібратись чому цикли тільки на одній батареї. Не працює CAN. Додаток Дея Клауд бачить всі 8 батарей?
С этим понятно, там после зарядки до 3,65 та SOC 100% батареї дружно начинают разряжаться до float 3.34. SOK на окремих батареях падає, але нерівномірно. Перша батарея яка досягає SOC 99% переключається знову в заряд до 3,65, інші відключаються при цьому MOSами, й перестають розряжатись. І ця батарея входить в такий разколбас. Якщо її від'єднати, естафету перебирає інша. Якщо обмежити потужність розрядки через шедул, починає вже колбасити всі батареї по черзі. Це я гадаю програмний глюк, у товариша такаж сама система, прошивка старіша і проблеми немає

Добрий вечір всім.
Я хотів би уточнити стан справ на даний час із проблемою високочастотного шуму, який генерується однофазним інвертором. На вкладеному відео цей шум добре чути.
По-перше, наскільки я зрозумів з повідомлень на форумі, у більшості користувачів цей писк присутній. Я особисто на двох інверторах, які мені доводилося бачити, чув цей шум. Проте хтось пише, що шуму немає жодного. Відповідно, це особливість/проблема конкретного екземпляру і заміна на інший аналогічний допоможе, чи справа в особливостях слуху тих, хто слухає?
По-друге, тихий режим в меню інвертора, наскільки я розумію, впливає на шум, який виникає від приладів, у яких є блок живлення, а не шуми, що генерується інвертором?

Відповідно, чи існують способи позбутися писку інвертора, чи можливо лише його, інвертор, ізолювати або перенести в інше місце?
Бо жити з цим шумом дуже складно. Якби знав перед купівлею, шукав би інші варіанти. ))
Дякую!
в мене є. Це стандартний шум 15 кГц. Треба ізольовану кімнату чи комору з дверима, тоді шуму не буде. Ше шуму не буде якшо від'єднати від мережі. А коли воно в мережі і синхронізує з нею, тоді є той шум. Можете попробувати вирубити мережу і побачите шо пропаде.
Заміна на аналогічний не допоможе!
Дехто не чує бо люди з віком тратять можливість чути високочастотні шуми. У них є просто вони їх не чують :)

Я можу вам дати дані як заряджати через Use Batt V. Якшо цікаво.
Треба лише інформацію, скільки годин заряджати, о котрій, до якого SOC розряджати, коли, тоді можу більш менш сказати.
В мене вже місяць працює безвідмовно система лише на Use batt V.Переглянути вкладення 6263
Цікаво, дякую. В приніципі як заряджати LIFEPo4 я знаю, фізику цю теж розумію, підібрати рівні напруги та скласти розклад не проблема. Цікавить саме особливості взаємодії між БМС та інвертором в цьому випадку. Бо десь чув, що Deye не рекомендує Use Batt V для літію. В моєму випадку важливо, наприклад, щоб струм заряду обмежувався, бо в приміщенні прохолодно, десь 12С

Цікаво, дякую. В приніципі як заряджати LIFEPo4 я знаю, фізику цю теж розумію, підібрати рівні напруги та скласти розклад не проблема. Цікавить саме особливості взаємодії між БМС та інвертором в цьому випадку. Бо десь чув, що Deye не рекомендує Use Batt V для літію. В моєму випадку важливо, наприклад, щоб струм заряду обмежувався, бо в приміщенні прохолодно, десь 12С
підібрати якраз трохи проблема. Я 2 тижні тестую різні напруги заряду і розряду шоб досягти ідеалу.
Не рекомендує деє бо люди не знають нічого у тих процесах і краще як не лізтимуть.
Обмежувати не потрібно струм, а обмежувати U. Струм сам по собі обмежиться законом Ома.

підібрати якраз трохи проблема. Я 2 тижні тестую різні напруги заряду і розряду шоб досягти ідеалу.
Не рекомендує деє бо люди не знають нічого у тих процесах і краще як не лізтимуть.
Обмежувати не потрібно струм, а обмежувати U. Струм сам по собі обмежиться законом Ома.
Я цю кухню теж проходив на домашньму інверторі. В нас рокладу немає, це ДБЖ загальнобудинковий наразі. Навесні плануємо підключати панелі. Струм обмежувати потрібно, бо воно на холоді працює, там не більше 0,1С допустимо інколи. А інвертори можуть вдуть і 720А. Закон Ома пам'ятаю, звісно там через U, але цільова функція струм

Я цю кухню теж проходив на домашньму інверторі. В нас рокладу немає, це ДБЖ загальнобудинковий наразі. Навесні плануємо підключати панелі. Струм обмежувати потрібно, бо воно на холоді працює, там не більше 0,1С допустимо інколи. А інвертори можуть вдуть і 720А. Закон Ома пам'ятаю, звісно там через U, але цільова функція струм
якшо у вас батарея 36 кВт*год, 0.1С це 3600Вт або ~70 Ампер. Легко раз обмежити і все.

Пару питань по Deye SUN-20K-SG05LP3-EU-SM2.

На підключення батареї є 2 плюси, 2 мінуси (відповідно 2 двополюсні автомати). Тобто можна двома окремими кабелями підключити 2 пачки батарей. А на якому етапі вони паралеляться? Одразу за автоматами? Чи на кожну "пачку" окрема силова електроніка заряду/розряду, що працюють синхронно? Питаю щоб розуміти наскільки доцільно обидва "плюси" (і відповідно обидва "мінуси") замкнути на зовнішній шині і чи є в цьому сенс.

PV вхід. 2 трекери, ззовні маємо 3 пари конекторів. Як я розумію лівий та середній - це один трекер (макс 36 А), правий - другий (макс 20 А). А ось лівий та середній порти всередині тупо паралельно з'єднані, чи мають окремі силові ланцюги, кожен на 18 А?

Вкладення

• 1736150807217.png
    1736150807217.png
    97,2 Кб · Перегляди: 9
  • 1.JPG
    1.JPG
    138,5 Кб · Перегляди: 8
  • 3.JPG
    3.JPG
    105,9 Кб · Перегляди: 8
Це я гадаю програмний глюк, у товариша такаж сама система, прошивка старіша і проблеми немає
З'сувалась, що проблема є! Зайшов на Плант до товарища, а в нього такє, одна батарея з 12-ти

Вкладення

• Безымянный.jpg
    Безымянный.jpg
    127,5 Кб · Перегляди: 14
Тобто це загальна проблема з прошивкою, а не наша локальна

З'сувалась, що проблема є! Зайшов на Плант до товарища, а в нього такє, одна батарея з 12-ти
логічно, шо в системі з 12 елементів такі проблеми будуть.
Найгірше шо воно в простої їсть купу енергії впусту і цикли витрачає. Треба зменшувати bulk/absorption/float до нормальних значень.

Отож, але я поки не можу колег переконати, вони бояться)

Контроль не в мене, нажаль. І доречі таке саме навіть з однією батареєю, кількість не має занчення

якшо у вас батарея 36 кВт*год, 0.1С це 3600Вт або ~70 Ампер. Легко раз обмежити і все.
70А замало, 10 годин зарядка. В нас воно починає умовно з 70, потім з прогрівом ток збільшується, БМС адекватно керує цим

70А замало, 10 годин зарядка. В нас воно починає умовно з 70, потім з прогрівом ток збільшується, БМС адекватно керує цим
10 годин це з нуля. Але ж ви заряджаєте починаючи з 50-70% SOC чи ні?
Дивно, шо люди, які не мають поняття як це працює і бояться мають доступ до контролю.
З таким боянням батареї деградують передчасно.

І доречі таке саме навіть з однією батареєю, кількість не має занчення
В мене 10-ка трифазна. Вони з 12-кою наче в одній лінійці та мають одне й те саме ПЗ. Маю 2 батареї, з жодною такого "розковбасу" не помічав.

1736159295321.png

1736159407102.png

Можливо справа саме в ПЗ батарей? В мене інші батареї -Deye RW-6.1-B.

Назад
Угорі