Ігор_Л
Tier1
- Реєстрування
- 8 Сер 2024
- Дописи
- 151
- Бали
- 28
Може насправді причина такої "пилки" не в прошивках і алгоритмах, а банально в опорі кабелів та конекторів?
У мене не фірмова батарея, сам збирав на жк бмс, але щоб я спробував на вашому місті.
Кабелі та їх длина впливають на напругу пропорційно струму. Чим більше струм - тим більше просадка напруги на кабелях. Якщо струм малий, то що 2 метри кабелю, що 0.5 метрів... різниця напруги за рахунок опору самого кабелю буде мізерна. Я так розумію, у вас різна напруга на АКБ наприкінці заряду і струми що надходять на АКБ повинні бути не великі. Тому навряд це кабелі... Але...
Я би поміряв струм на кожному АКБ струмовими кліщами. Це покаже, в кабелях може бути справа чи ні.
І ще одно. Може я пропустив... Но ви показуєте скрини з моніторингу. А ви мультиметром напругу на АКБ зі стрибками перевіряли? Дійсно стрибає?
В інший темі тут на форумі я писав... В мене здохла маленька жк бмс на 40А без зрозумілих причин. Симптоми незвичні... почала стрибати напруга на комірках. 3.4...3.4...3.57...3.4...3.4...3.52...3.4...
І так на всіх комірках. Походу щось з АЦП в контролері на платі БМС. Загальна напруга АКБ при цьому також стрибала в залежності від комбінації напруг на комірках. Мультиметр звісно ніяких стрибків не бачів. Поміняв БМС і все стало нормально.
Останнє редагування: