Доброго ранку, підскажіть напрямок руху, є инвертор дея, панелі, аккумулятор, все працює добре, тільки є кількість генерації яка втрачається (аккум повний, споживання мінімальне), продати немає можливості, є бажання зайве використати на нагрівання ємності з водою, інсталятори кажуть неможливо реалізувати, але хочу спробувати пошукати рішення. З дея справи не мав, якось більше з віктороном доводилось).
Є така можливість, якщо залишок сонячної генерації перевищує потужність нагрівача. Читайте про Smart Load.

• Like
Реакції: ALF
Знайшов в продажу дея смарт логер, згідно опису воно взагалі по віфі отримує інформацію та має власні реле для використання, та і вартість там копійчана для потестувати. Доречі, дивно шо дея може втратити з'єднання з віфі, і немає кнопки окремо перезавантажити модуль, особливо якщо до інвертора 100км, а всі хто біля нього згодні лише натиснути он/офф (, мабуть варто перейти на з'єднання витою парою)))

Підкажіть будь-ласка розпиновку кабелю RJ45 (які кольори і куди підключати до CANalyst-II)
Вся необхідна інформація є в документації, яка йде з батареєю, та на офіційному сайті Deye.
"Скрін" з User Manual батареї (ст. 17 і 18)
deye_bat_ports.jpg
В моєму випадку я використав звичайний "комп'ютерний" патчкорд. З однієї сторони відкусив RJ45 і використав жили пінів 1 та 2 (жовтий і біло-жовтий).
rj-45-pinout-t568b.png
Зі стотрони CANalyst-II є дві группи пінів для CAN-1 і CAN-2.
can2-e1743599718996.jpg
Кожна группа має:
H - CAN bus recessive - конектим з CANH ( з жовтим)
S - Power supply negative - в нашому випадку не використовуємо
L - Can bus dominance - конектим з CANL (з біло-жовтим)

P.S.
Загалом хто хоче більш глибоко зрозуміти що та як функціонує всередині Deye SE-G5.1 Pro (і не Pro) то перегляньте гілку форуму з ПАР.
Тут дуже детально все "розкладено" по цим батареям, включно з проблемою низького струму балансування BMS Deye і метод вирішення цієї проблеми - https://powerforum.co.za/topic/20233-deye-se-g51-pro-batteries/

Останнє редагування:
Доречі, дивно шо дея може втратити з'єднання з віфі, і немає кнопки окремо перезавантажити модуль, особливо якщо до інвертора 100км, а всі хто біля нього згодні лише натиснути он/офф (, мабуть варто перейти на з'єднання витою парою)))
За рік роботи не було жодної проблеми зі штатним логером. Якщо й пропадав зв'язок, то тільки за вини роутера або провайдера. Після перезапуску роутера логер сам з'єднується, не треба нічого перезавантажувати.

26 кВт Total Consumption Power при номіналі 20 кВ
Або я погано поясняю, або ви мене не розумієте. Подивіться, з чого складаються ці 26 кВт? При прямому заживленні споживачів перед інвертором, СТ покаже вам сумарну потужність, яка забирається ДО інвертора, та яка проходить ЧЕРЕЗ інвертор. СУМУ, розумієте? Хоч і 50 кВт. І інвертор при цьому не впаде у захист, бо струм тече напряму з мережі до споживачів, які перед інвертором.

Або я погано поясняю, або ви мене не розумієте.
Пояснюєте ви нормально, я вас прекрасно розумію.
Але я сумніваюся, що насправді це так як ви пишите.
В моєму розумінні Total Consumption Power - сумарна потужність споживання з інвертора, тобто сума UPS Load + Home Load.
Бо без СТ в режимі Zero Export to Load за тими ж графіками Total Consumption Power = UPS Load, оскільки Home Load = 0.

А якщо так як ви пишите, то чому дорівнює Total Grid Power?
Total Grid Power = Total Consumption Power мінус все навантаження інвертора (UPS Load плюс зарядка від мережі мінус сонце)?

Доброго ранку, підскажіть напрямок руху, є инвертор дея, панелі, аккумулятор, все працює добре, тільки є кількість генерації яка втрачається (аккум повний, споживання мінімальне), продати немає можливості, є бажання зайве використати на нагрівання ємності з водою, інсталятори кажуть неможливо реалізувати, але хочу спробувати пошукати рішення. З дея справи не мав, якось більше з віктороном доводилось).
Марка інвертора (версія прошивки), ємність аккумуляторів та величина надлишків?
Варіанти вирішення використання пікової надлишкової генерації:
1) включення через SMART Load лінії споживання, де знаходяться - бойлер прямого/непрямого нагріву, ...
2) задіяння режиму використання аккумуляторів TimeOfUse (time, % batt, kW) - програмування часу використання так, щоб живлення UPS Load використовував акки вночі, а з появою генерації поступово заряджався з макс виходом на пік генерації
3) максимальне використання на час пік стабільного споживання - прання, кондиціонери, ...
Я задіяв усі три, а в мене максимальні пікові надлишки були біля 9 кВт.

в чому проблема підключити в розетку кип'ятильник, воно ж сонце буде брало у сонячний день.

В моєму розумінні Total Consumption Power - сумарна потужність споживання з інвертора, тобто сума UPS Load + Home Load.
Бо без СТ в режимі Zero Export to Load за тими ж графіками Total Consumption Power = UPS Load, оскільки Home Load = 0.
Саме так. От тільки на Home Load потужність заходить не через інвертор, а напряму з мережі. Що я й намагаюсь донести до вас. Тому ця потужність, без всякої шкоди для інвертора, може бути в рази більша за номінал. Частину її інвертор може компенсувати сонцем або з батареї - як налаштуєте. Так от саме ця частина ніколи не вийде за номінал.

А якщо так як ви пишите, то чому дорівнює Total Grid Power?
Як я розумію - це різниця між загальним споживанням та компенсацією сонцем або батареєю. Тобто те, що накрутить лічильник.

на Home Load потужність заходить не через інвертор, а напряму з мережі. Що я й намагаюсь донести до вас. Тому ця потужність, без всякої шкоди для інвертора, може бути в рази більша за номінал.
Та це я розумію, з цим і не сперечаюся.

Можливо десь на початку один одного ми не зрозуміли, я мав на увазі Home Load - це не повне споживання цього навантаження, а лише та частина, яку домішав інвертор.

Та це я розумію, з цим і не сперечаюся.

Можливо десь на початку один одного ми не зрозуміли, я мав на увазі Home Load - це не повне споживання цього навантаження, а лише та частина, яку домішав інвертор.
Саме так.

Який сенс у цьому? Чоловік про інше питав наче.
Та саме про то. Я теж думав, як бути, навантаження (бойлер) статичне, а зайве сонце плаває та буває меншим за бойлер. Але в смартлоаді це враховано, компенсується з акб.
Варіанти вирішення використання пікової надлишкової генерації...
краще не сказати. Зранку батка майже пуста (tou). Сонце наганяє ємніть(до порога % в смарт), далі смартлоад витрачає зайве (% смарта), потім смарт вимикається(параметр потужність сонця в смарті), батка на залишках сонця набирає до 100%, які витрачаються ввечері/вночі. Далі нічний тариф.

Та саме про то. Я теж думав, як бути, навантаження (бойлер) статичне, а зайве сонце плаває та буває меншим за бойлер. Але в смартлоаді це враховано, компенсується з акб.

краще не сказати. Зранку батка майже пуста (tou). Сонце наганяє ємніть(до порога % в смарт), далі смартлоад витрачає зайве (% смарта), потім смарт вимикається(параметр потужність сонця в смарті), батка на залишках сонця набирає до 100%, які витрачаються ввечері/вночі. Далі нічний тариф.
Так, все вірно. Але я витратив більше тижня на відслідкування всіх діючих параметрів та потужностей для складання "Карти роботи складових системи". Та й схема в мене - на рівні АЕС :) (маю ЗТ)
Energy system.jpg

Останнє редагування:
А скільки % ви залишаєте?
5квт акб.
Незимовий TOU
00:00-07:00 40%
07:00-23:00 10%
23:00-00:00 40%
з 7ї години ранку до початку роботи панелей залишається звичайно 15-20%. Далі до 85% сонце, потім смарт 85-75%, а коли панелі вже дають менше 1600 вт, смарт виключається та акб встигає зарядитися до 95-98%
Можна добу на тиждень вимкнути tou, щоб гарантовано нагнати 100% для балансування.
В сонячний день виглядає все гарно. На графіку видна робота смарта "пилою" в межах 75-85% та навантаженням овер 2квт. Мало сонця - акб недозаряджена. В пасмурний - живлення від мережі. В залежності від пори року буде потрібно змінювати пару налаштувань, бо сонце відрізняється.
Додати б сюди керування tou за прогнозом погоди)))

Вкладення

• Screenshot_20250521_101210_Deye Cloud.jpg
    Screenshot_20250521_101210_Deye Cloud.jpg
    376,5 Кб · Перегляди: 4
Додати б сюди керування tou за прогнозом погоди)))
Наче Deye AI так вміє.
Плюс хтось колись на фейсбуці в профільній групі розповідав як він налаштував керування ТоU стороннім сервером через прогноз погоди... Але там прям дуже кастомно, складно і заплутано. Нажаль не зберіг цю історію.

Собі поставив ToU 25% на всю добу, за останні 2 тижні лише 2 рази акум вперся в цей ліміт. Зазвичай як на скріні.
Взимку буду ліміт підіймати і вмикати зарядку від мережі так щоб хоч іноді акум повністю заряджався.

Вкладення

• зображення_viber_2025-05-21_10-52-38-213.jpg
    зображення_viber_2025-05-21_10-52-38-213.jpg
    153,1 Кб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Назад
Угорі