FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Панелі мої видають 150-200 вольт напруги ,питаю у тих хто вже користуються данними інвертором, чи вистачить моїх панелей для запуску і роботи інвертора
от не повірете, але відповідь така - і так і ні.
він буде намагатись. але він не зможе.

Доброї ночі громадо. Допоможіть перемогти інвертор 5kw sg03lp1. Проблема полягає в зарядці, а саме вона не завершується. Хоч в режимі налаштувань по напрузі, хоч по CAN/rs485. Батарея заряджається до 100% після чого іде постійний заряд з струмом 0.5-1А. Пробував і з увімкненим і вимкн. Time Of use. Акб з бмс Seplos.

Доброї ночі громадо. Допоможіть перемогти інвертор 5kw sg03lp1. Проблема полягає в зарядці, а саме вона не завершується. Хоч в режимі налаштувань по напрузі, хоч по CAN/rs485. Батарея заряджається до 100% після чого іде постійний заряд з струмом 0.5-1А. Пробував і з увімкненим і вимкн. Time Of use. Акб з бмс Seplos.
на сеплосі все конектиться по кану, і нічого налаштовувати не треба, за умови що сам сеплос налаштований як має бути

на сеплосі все конектиться по кану, і нічого налаштовувати не треба, за умови що сам сеплос налаштований як має бути
Дякую за відповідь, проблему вирішено. В Seplos як раз дуже богато налаштувань які треба правити з коробки, та сама зарядка Lifepo4 до 3.6в не ліпша ідея як для ресурсу так і з точки зору ефективності, аларми на 3,5в, баланс на 3.4…, І так він працює по CAN, але сам виробник Seplos рекомендує Deye конектити по rs485 на якому вони чудово працюють.Проблема тільки з цим інвертором, таких було вже з півтора десятки, саме цей не зупиняв зарядку ні при яких налаштуваннях, і не тільки Seplos. Проблема вирішилась перепрошивкою на версію 0-3384-1515. Судячи з усього проблема була в Float charging, який був ввімкнений і не вимикався в ніякому з режимів і вручну в solarman, в налаштуваннях був деактивований, але по факту не вимикався. Вдоречі в цій прошивці вже з меню інвертора є галочка для деактивації Float.

от не повірете, але відповідь така - і так і ні.
він буде намагатись. але він не зможе.
Відповідаю сам собі, з 5к deya 6 панелей risen 410 чудово працюють, по сонечку в обід без питаннь компенсував 1 кват, (поки що тести тільки) а після 16 видава 160 ват, практично без сонця,я б сказав на перший погляд працює краще ніж кітайчик на 24 вольти. Єдине буду звертатися до продавця,при великому сонці без батареї видає помилку F46 хоча в налаштуваннях включено без батареї

Вкладення

• IMG_20231027_164109.jpg
    IMG_20231027_164109.jpg
    4,9 Mб · Перегляди: 47
  • IMG_20231027_204335.jpg
    IMG_20231027_204335.jpg
    1 Mб · Перегляди: 47
Добрий день. Цікаво запитати тут у людей які користуються/обслуговують інвертори Deye, а то китайці плутаються в показаннях. Штука ось у чому:
а) мерехтить світло при роботі інвертора від акумулятора. Не питайте який тип (скоріше всього світлодіодні але на разі не знаю чи всі одного виробника), та додаткові обставини. Усі деталі буду знати згодом, поки попередні дані так, як тільки інвертор переходить на акумулятор, одразу по всьому домі мерехтить світло, при роботі від мережі на пряму та у байпас режимі такого не спостерігають.
б) на входах PV появляється змінна напруга біля 110В, та постійна біля 240В при робочому інверторі. Сам я перевіркою такого ніколи не займався, питання чи це норма чи відхилення. Поки ніхто із впевненістю не може сказати в чому річ. Важливе уточнення: перевірка робилася стандартним тестером без True MRS, та не замірялося із низьким імпедансом. Тому я не впевнений чи те що поміряли не є наведеною напругою. Питання появилися після того як почали під'єднувати заземлення рейки до загального контуру і виявили що є змінна напруга між ними (щипалися проводи).
Буду вдячний навіть за будь-які судження з цього приводу.

а) мерехтить світло при роботі інвертора від акумулятора. Не питайте який тип (скоріше всього світлодіодні але на разі не знаю чи всі одного виробника), та додаткові обставини. Усі деталі буду знати згодом, поки попередні дані так, як тільки інвертор переходить на акумулятор, одразу по всьому домі мерехтить світло, при роботі від мережі на пряму та у байпас режимі такого не спостерігають.
інколи спостерігається. Попросіть китайців оновити прошивку - скоріше не допоможе, але все ж..... Далі, бува і лампи такі таке, теж бува.... Ще бува -нюанси в підключені інвертора.

б) на входах PV появляється змінна напруга біля 110В, та постійна біля 240В при робочому інверторі. Сам я перевіркою такого ніколи не займався, питання чи це норма чи відхилення. Поки ніхто із впевненістю не може сказати в чому річ. Важливе уточнення: перевірка робилася стандартним тестером без True MRS, та не замірялося із низьким імпедансом. Тому я не впевнений чи те що поміряли не є наведеною напругою. Питання появилися після того як почали під'єднувати заземлення рейки до загального контуру і виявили що є змінна напруга між ними (щипалися проводи).
у інверторі є фільтра по живленю, потенціал на корпусі то нормально, піля підключення заземлення все стане штатно, якщо інвертор справний

Там думки розійшлися. Спершу мова була про заводський брак, потім що так має бути а лампи то таке, буває. На разі більше деталей скидують на підтримку, може щось нове буде. Десяток станцій працює без нарікань, тільки щось цей.
інколи спостерігається. Попросіть китайців оновити прошивку - скоріше не допоможе, але все ж..... Далі, бува і лампи такі таке, теж бува.... Ще бува -нюанси в підключені інвертора.

у інверторі є фільтра по живленю, потенціал на корпусі то нормально, піля підключення заземлення все стане штатно, якщо інвертор с

Доброго дня, чи знаєте хтось різницю між 5kw sg03lp та 5kw sg05lp? за даташитом струм стрінгів до 18а підняли з 13а, може ще зміни е? чи варто за більш новою моделлю гнатися?

Доброго дня, чи знаєте хтось різницю між 5kw sg03lp та 5kw sg05lp? за даташитом струм стрінгів до 18а підняли з 13а, може ще зміни е? чи варто за більш новою моделлю гнатися?
Знімок екрана з 2023-11-01 08-50-16.pngЗнімок екрана з 2023-11-01 08-50-10.png
Всі нові панелі струм до 18А. Так що, я
думаю - варто.

PS на 7кг важче.

Останнє редагування:
Всі нові панелі струм до 18А. Так що, я
думаю - варто.
ну чому ж. це не так, є два типи панелей 14А та 18А, і випускаються і ті і інші, тут нема якогось приорітету.

Але є інше, ще з версією 03 не розібралися повністю, а тут вже 05.....

Окрім того, там треба глянути на сертифікати європейські, бо може бути пєчалька, в нас то не проблема, але якщо європа не видала, то виникають питання чому

ну чому ж. це не так, є два типи панелей 14А та 18А, і випускаються і ті і інші, тут нема якогось приорітету.

Але є інше, ще з версією 03 не розібралися повністю, а тут вже 05.....

Окрім того, там треба глянути на сертифікати європейські, бо може бути пєчалька, в нас то не проблема, але якщо європа не видала, то виникають питання чому
ну при струмах 18а (макс 27!) я думаю буде більший вибір по панелях.
Тим більше що там по вольтажах 150-425

А так 05 - нова платфома з діапазоном 3.6-8кВт (03я - 3.6-6кВт)
ну а так глянув - саме європейських сертифікатів немає також на
SUN-(3-6)K-SG04LP1 і на
SUN-(5-12)K-SG04LP3 і на
SUN-(3.6-8)K-SG01LP1

Останнє редагування:
спрогнозуйте побудову , яка потужність вийде по панелях
Leapton Solar LP210*210-M-66-MH-650W, 650 Вт
45,58V*18.16A

я на ринок України завів першим багато інверторів. Не благодарна та справа. Коли виробник на тобі тестує і допилює.
ну так у нас вся сонячна енергетика - це завжди щось нове. Розбиратися самому, тестувати. вчитися.
Потім встановлювати замовникам. І ще дуже довго умовляти, пояснювати, привчати до умов обслуговування
та експлуатації. Змінювати думку. Мені от саме тому і цікаво в цій сфері

Але це вже оффтоп. І я сам себе попереджую).

так, але ж якщо оптимально завантажити інвертора , то що ми отримаємо???

оптимально мається на увазі по напрузі, а не по паспорту потужності
5+5
раніше писали, що навіть 410ті 5шт працює. Чому не працюватиме 650?
Звісно - в ідеальних умаовах треба вантажити стрінги 300-400V
і по 3кВт на МРРТ. В наших умовах це скоріш за все панелі 400-500Вт.
Ну треба рахувати з тих що є і підбирати по Voc Isc
А якщо ще враховувати, які панелі можна буде замінити через декілька років?
Так що тут складових дуже багато.
І все це в темі -оффтоп.
Давайте вже закінчимо

і інвертору буде весело.

Я розумію, що впхнути можна, але я ж сам тому і писав - оптимально, а не аби впхнути, а потім за декілька років конденсатори посохші міняти.
5+5
раніше писали, що навіть 410ті 5шт працює. Чому не працюватиме 650?

Назад
Угорі