Народ підкажіть таке питання - інвертор + бензиновий генератор.
Сьогодні під'єднав на вхід Gen інвертора генератор 3,5 кВт, інверторний з чистою синусоїдою на виході. Під'єднав лише фазу від генератора та ноль, сам генератор заземлений. Хочу за необхідності мати можливість зарядити АКБ від генератора.
Розрядив АКБ до 70%, в "Time of use" прибрав галочку з "Grid charge", поставив галку на "Gen", ліміт заряду підняв до 80%, тобто повинно було від генератора в АКБ 10% залити... Але генератор працював, но заставити інвертор брати заряд від генератора я так і не зміг.
Тоді пішов у налаштування батареї "Battery setting". Поставив галку на "Gen charge" і підняв в пункті "Start" до 75%. Але інвертор так і не брав заряд від генератора... Є підозра, що я чогось у налаштуваннях не включив потрібне.
Є ще пункт "Gen port use". Але я не зовсім розумію вказані там опції. Наприклад пункт "Gen connect tо grid input" - це за перекладом "Підключення генератора до вхідного порту мережі". В мануалі написано теж саме! Я вірно зрозумію, що з цією опцією інвертор почне потужність, що дає генератор, переливати в мережу 220В? Це ж дурня, кіловат від генератора (бенз. чи дизель) значно дорожчий, ніж від мережи, немає сенсу такий перелив робити. Але скоріше за все, я суть цього пункту не вірно розумію.
Підкажіть pls, що мені зробити, щоб інвертор заряджав АКБ від генератора?