При использовании связи CAN будет отображаться только страница BMS.
Це відписка. У більшості фірмові батареї підключені до CAN (на вашому малюнку самий правий). У мене також. Так намальовано в інструкції, що докладається до інвертора. Відображається кожна з батарей окремо. Батареї в мене інші: DEYE RW-M6.1-B. Тому по вашим не маю досвіду. Треба все ж підтримку додавлювати, щось з ПЗ або інвертора або батарей.

Останнє редагування:
ПЗ саме свіже, що на акуми, що на інвертор, даже логгер LAN оновили.
Батареї рідні Deye
Причому на попередніх прошивках було теж саме............може щось з портом BMS? якісь проводки не підпаяли?
а крім того акумуляторі працюють віддаленно з командами по серійному номеру (відповідають про кількість циклів заряду-розряду) і коли підключив Canalyst-II софт теж побачив всі акумулятори, всі комірки

Останнє редагування:
а що може бути з кабелем? стандартний RJ45 4х2=8 жил (пробував кабель і від акумуляторів, і від інвертора, і дзвонив його тестером)
T-568B
Доречі, зробив кабель з двох жил 4-5..............різниці немає

Щось я пропустив оце. Стаб заземлений якісно? І спробуй відключити все, включно з стабом - лише холоста подача від лічильника та проведи заміри.
Так 2 відео як раз при повністю відключених споживачах. Там лише лічильник та ввідний автомати перед ним. І все, далі нічого немає, великий автомат АП50Б за лічильником розімкнутий.

Так 2 відео як раз при повністю відключених споживачах. Там лише лічильник та ввідний автомати перед ним. І все, далі нічого немає, великий автомат АП50Б за лічильником розімкнутий.
Ок. Витрачати кошти на пасивий/активний фільтр шумів тобі смислу не має (на 15кВт - не менше 200 к.грн.). Звертайся до свого Оператора системи розподілу з вимогою усунути порушення. І обовязково !!! попередь їх, що у разі ігнорування вимоги або її "спускання на тормозах" - відповідна скарга буде направлена в Держенергонагляд та НКРЕКП (на сайті є можливість звернення). Я сам працював у всіх цих конторах, їхню "кухню" знаю, за потреби допоможу.

Ок. Витрачати кошти на пасивий/активний фільтр шумів тобі смислу не має (на 15кВт - не менше 200 к.грн.). Звертайся до свого Оператора системи розподілу з вимогою усунути порушення. І обовязково !!! попередь їх, що у разі ігнорування вимоги або її "спускання на тормозах" - відповідна скарга буде направлена в Держенергонагляд та НКРЕКП (на сайті є можливість звернення). Я сам працював у всіх цих конторах, їхню "кухню" знаю, за потреби допоможу.
Та у мене все стало просто ппц...

Сьогодні коли їхав з роботи побачив, що вимкнулось в домі світло. Приїхав додому... біля входу стоїть машина ДТЕК з вишкою. Я думав, то вони приїхали перевіряти лінію по моєму зверненню... А оказалося вони мені на стовпі біля забору причепили зовнішній лічильник. На питання якого дідька не попередили - сказали "зв'язатися не могли". Телефон в особистому кабінеті прописаний. Іноді від них автовідповідач телефонує, нагадує скільки сплатити потрібно, тобто телефон знають! Просто не телефонували...
На питання, що мені робити з лічильником в домі, він же під пломбами, я ж по ньому плачу... сказали телефонуйте на гарячу лінію, все там розкажуть. Сіли у свій тарантас і поїхали.

Коли зайшов у дом і глянув щіток - на моему лічильнику мигають світлодіоди що сигналізують "Зворотній порядок фаз". Ти дебили коли лічильник вішали на стовпі, переплутали фази. Почав телефонувати на гарячу лінію, думав встигну повернули машину - грає музика і ніхто трубу не бере. Почитав що то за зворотній порядок - начебто якщо немає 3 фазних споживачів (а у мене немає) то нічого страшного.

Но це все фігня. Не фігня почалась коли я увімкнув чайник і увімкнулася насосна станція - зникло світло. Почав розбиратися... рядом с лічильником на стовпі вони поставили на 3 фази автомати С10, на 10 пи-пи-пи ампер!!! Їх вибило.

Дозвонился на гарячу лінію... Питаю що це за уйня? І мені відповідають, що автомати поставили у відповідності до договору де начебто вписана потужність 1,5 кВт! Зайшов до особистого кабінету де плачу за електрику, да, там чогось прописано 1,5 кВт, ніколи не звертав на це увагу. Підняв свої документи паперові, від 2001 року договір на підключення. Там прописано 3 фази, 3 кВт. Якого дідька у них 1,5 з'явилося не зрозуміло. 3 кВт також дуже мало, але в ті часи всім так писали.

Вот зараз сижу і боюсь увімкнути чайник... Про електродуховку (3,6 кВт), пральну машину (2,8 кВт), кондиціонери та ін. мова вже не йде.
Сиджу і думаю, що це за маразм і що з цім робити. Може хтось щось порадить? Це мля якійсь енерго-рекет!

А ви говорите скаргами їх стращати? Та вони ж як мартишка з гранатою... ніколи не знаєш, куди вона її кине.

Підкажіть ще плс. В гаражі, де домовий лічильник, якій я так понімаю вже можна прибирати (на вулиці ж їх лічильник поставили), стоїть інвертор з АКБ. Коли буду знімати пломби з домового лічильника, прийдеться в гараж пускати ДТЕК. Мені за інвертор нічого пред'явити не зможуть? Типу "заборонено, потрібно узаконити" та ін.?

І ще, може хтось знає... та потужність у договорі, прописана як 1,5 кВт... це мається на увазі на кожну фазу по 1,5 кВт, тобто загалом 3*1,5=4,5кВт? Або це загальна потужність всіх 3х фаз? І за договором я можу розраховувати на 500 Вт на фазу? Останній варіант це якійсь феєричний маразм, але після того що маю, я вже нічому не здивуюся.

Останнє редагування:
на моему лічильнику мигають світлодіоди що сигналізують "Зворотній порядок фаз".
О, це вони вміють, це вони регулярно практикують - "от фонаря" підключають 3 фазних провода.
У мене в будинку так щитову ліфтів перепідключали. А потім замість виправити свій косяк просто на кожному з трьої ліфтів поміняли місцями 1 та 2 фази. Дібіли....

Мені за інвертор нічого пред'явити не зможуть?
Нічого. Їх не турбує що стоїть за лічильником. Взагалі не турбує.

І ще, може хтось знає... та потужність у договорі, прописана як 1,5 кВт... це мається на увазі на кожну фазу по 1,5 кВт, тобто загалом 3*1,5=4,5кВт? Або це загальна потужність всіх 3х фаз?
Загальна всіх трьох, але щось замало в вас написано, писали раніше всім 5 кВт при трифазному підключенні, в мене так було з 1992 року, це і є приблизно 1,5 кВт на фазу

Може хтось щось порадить? Це мля якійсь енерго-рекет!
......
А ви говорите скаргами їх стращати? Та вони ж як мартишка з гранатою... ніколи не знаєш, куди вона її кине.
Це приїжджали "однокліточні амеби" - такий контингент був, є і буде.
Єдинно-правильні твої дії:
1) Зроби фото/відео фіксацію нового лічильника, аларму Зворотня фазність, автоматів. Старий лічильник не зачіпай до закінчення цього цирку! Згідно рішення НКРЕКП з 01.01.2023 мінімальна приєднана потужність для індивідуальних побутових споживачів - 5кВт, до цього було 3кВт, підняття автоматичне.
2) Дзвониш на Гарячу лінію, попереджаєш, що розмова буде записана і долучена до скарг в Держенергонагляд та НКРЕКП. Далі розказуєш їй про усю ситуацію і наполягаєш на переключенні зав'язку на керівництво.
3) Знайди усі можливі документи по своєму підключенні - проект, договір і т.д.

І зразу готуєшся до оскарження дій ДТЕК
https://sies.gov.ua/forma-dlya-podannya-zayavki-rinok

Я сам "бувший" з цих контор, і за скаргами після розслідування - там штрафи і догани сипляться усім.

Згідно рішення НКРЕКП з 01.01.2023 мінімальна приєднана потужність для індивідуальних побутових споживачів - 5кВт, до цього було 3кВт, підняття автоматичне.
Так вони саме так і зробили. Автомат на 10А - це 6 кВт на 3-х фазах.

Я трохи не про те.
Так вони саме так і зробили. Автомат на 10А - це 6 кВт на 3-х фазах.
Я трохи не про те - тут порушена процедура внесення змін в договір, виносу лічильника та його монтаж. А далі при наступній перевірці - ці косяки ляжуть на споживача, і він буде писати заяву, платити кошти за пломбування і роботу по усуненню Аларму на лічильнику. + Можливий перерахунок по обліку використаної електроенергії (в залежності від лічильника).

І зразу готуєшся до оскарження дій ДТЕК

Якщо у договорі вказується сумарна потужність всіх фаз... Я не зовсім розумію, що тут можна оскаржувати. Вони поставили по 10А автомати на фазу, це 2.2 кВт на фазу, або сумарно по 3 фазам 6.6 кВт. Якщо по рішенню НКРЕКП повинно бути 5 кВт, то виходить мені ще зверху 1.6 кВт подарували... Я мля ще дякувати їм повинен :( В паперах що у мене на руках зовсім 3 кВт вказано...

Ну поскаржуся... Поміняють вони 3 кВт у договорі на 5 кВт, а автомати на 10А у мене так і залишаться.

А те, що при 2.2 кВт на фазу я тупо не можу більшість звичайних для будинку споживачів увімкнути (духовку, пральну машину, кондиціонери та ін.), це як би моя проблема.

Шо ще цікаво... У мене зараз у домі лічильник стоїть трифазний NIK 2301 на 120 ампер, він світіться в особистому кабінеті на сайті ДТЕК, але ніяких паперів на його встановлення, типу проекту та ін. я не маю. Є лише писулька, що у 2009 вони мені його встановили та опломбували. Перед лічильником вхідний автомат АП50Б на 50А, також ДТЕК ставив і опломбований він.
Може за цей лічильник + автомат якось вчепитися можна?

Останнє редагування:
Якщо у договорі вказується сумарна потужність всіх фаз... Я не зовсім розумію, що тут можна оскаржувати. Вони поставили по 10А автомати на фазу, це 2.2 кВт на фазу, або сумарно по 3 фазам 6.6 кВт. Якщо по рішенню НКРЕКП повинно бути 5 кВт, то виходить мені ще зверху 1.6 кВт подарували... Я мля ще дякувати їм повинен :( В паперах що у мене на руках зовсім 3 кВт вказано...

Ну поскаржуся... Поміняють вони 3 кВт у договорі на 5 кВт, а автомати на 10А у мене так і залишаться.

А те, що при 2.2 кВт на фазу я тупо не можу більшість звичайних для будинку споживачів увімкнути (духовку, пральну машину, кондиціонери та ін.), це як би моя проблема.

Шо ще цікаво... У мене лічильник стоїть трифазний NIK 2301 на 120 ампер, він світіться в особистому кабінеті на сайті ДТЕК, але ніяких паперів на його встановлення, типу проекту та ін. я не маю. Є лише писулька, що у 2009 вони мені його встановили та опломбували. Перед лічильником вхідний автомат АП50Б на 50А, також ДТЕК ставив і опломбований він.
Може за цей лічильник якось вчепитися можна?
У вас там що - загальний "беспредєл"? Чи понабирали в енергетику всіх, кого зловили на вулиці?

Зворотня послідовність фаз на лічильнику NIK 2301, як і на інших трифазних лічильниках, вказує на неправильне підключення проводів живлення. Це може призвести до некоректного обліку електроенергії, і як наслідок до нарахування штрафів!

У договорі вказується потужність приєднання (загальна), але і там є ще зазначений коеф. потужності. А при cos φ 0,6/0,7 (електродвигун малої потужності) автомат на 10А це чуть більше 4кВт. Ці нюанси враховуються в договорі, який після підняття потужності з 3 до 5 кВт повинен бути оформлений по новому та підписаний споживачем.

Встановлення та заміна лічильника фіксується у Акті пломбування з обовязковим підписом споживача. Для лічильника обовязкова наявність Акту повірки (параметризації).

Усі Договора, Акти, Протоколи і т.д. після відповідного оформлення видаються споживачу, під розпис на основному екземплярі.

Може за цей лічильник + автомат якось вчепитися можна?
Подивіться який лічильник вони Вам зараз поставили. Мені торік навіщось поставили трифазну GAMA 300. Типу мотивували, що він з дистанційним зняттям показань і бла-бла-бла. Але вивчення його характеристик також показало що в ньому є така неприємна штука як керований вимикач. Типу можуть дистанційно відключити за несплату, або його можна налаштувати, щоб він автоматично вимикався при перевищенні договірної потужності. Спробуйте вчепитися в це. Нехай активують цю автоматичну функцію і сбільшать номінал автоматів. Тоді формально більше договірної потужністі Ви не зможете взяти, але зможете її брати навіть з однієї фази.

Так... гілка просто перетворилася "в іншу тему"
То ж запитаю по темі:
чи достатньо буде для нормальної роботи одного стрингу ДЕЯ 6кВт чотирьох панелей "inte renergy solar 600w n-type"?
  • Номінальна потужність: 600 Вт.
  • Напруга без навантаження (Voc): 48,72 В.
  • Максимальна робоча напруга (Vmp): 41,03 В.
  • Струм короткого замикання (Isc): 15,6 А.
  • Максимальний робочий струм (Imp): 14,62 А.
Просто вже на одному стрінгу працюють 9шт панелей 575Вт (південний захід),
а хочеться ще поставити чотири на схід, більше немає просто місця для розміщення.

Останнє редагування:
Просто вже на одному стрінгу працюють 9шт панелей 575Вт (південний захід),
а хочеться ще поставити чотири на схід, більше немає просто місця для розміщення.
розгляньте роботу з оптимізаторами.

а по панелях - ОК
по вольтажу влазите (150-425V startup 125V)
по струмам - теж (18/27А)

Назад
Угорі