Хто користується SolarAssistant - з'явилось оновлення для Deye.

На якій базі? Якщо є якийсь досвід - поділіться.
я перевірю коли буду ставити у друга, я йому буду робити із двох 6кв одну 12кв,
але чисто для тестів кину на другу фазу, і одну фазу відключу

Є певне розуміння як мастер і слейв інвертори спілкуються між собою. Мастеру пофіг скільки слейвів. Тож не бачу перешкод чому система в трифазному режимі не працюватиме з одним слейвом. На одній же фазі 2 інвертора (майстер і слейв) працюють же штатно. Те саме і для трифазної системи, лище задається зсув фаз.

Генератор Matari MX10000EA + інвертор Deye SUN-6K.
Шановні колеги, підкажіть будь ласка, які налаштування інвертора треба змінити щоб ця парочка працювала максимально стабільно?
Щось я не бачу в налаштуваннях діапазону частоти для генератора....
Генератор не інверторний.

Щось я не бачу в налаштуваннях діапазону частоти для генератора....
Для генератора діють мережеві налаштування. Як по напрузі, так і по частоті. Якщо часто переходить на батарею - скоріш за все різкі навантаження просаджують частоту генератора або напругу нижче встановлених для мережі значень.

По трифазному підключенню ви й досі впевнені що все так само як і при паралельному?

По трифазному підключенню ви й досі впевнені що все так само як і при паралельному?
Починаю сумніватися ))))
Так, в трифазному підключення всі інвертори - майстри, а не як в паралельному один майстер, а всі інші - слейви.
Але не бачу проблем і перешкод щоб працювали 2 з 3. Хіба що відсутній 3-й буде блокувати роботу всієї схеми.....

Є певне розуміння як мастер і слейв інвертори спілкуються між собою. Мастеру пофіг скільки слейвів. Тож не бачу перешкод чому система в трифазному режимі не працюватиме з одним слейвом. На одній же фазі 2 інвертора (майстер і слейв) працюють же штатно. Те саме і для трифазної системи, лище задається зсув фаз.
Не забувайте, що трифазна система і з'єднана інакше, у трифазній системі струми не протікають через N-провідник, а у випадку підключення двох фаз перекіс буде шалений. Коли немає фази це аварія і для мережі і для інвертора, 99,9 що працювати не буде.

у випадку підключення двох фаз перекіс буде шалений
Абсолютно вірно. Три окремих інвертора у трифазному включенні ведуть себе аналогічно трифазному інвертору. Перекіс фаз більше 15% приведе до переходу на батарею.

Не розумію, навіщо два інвертори синхронізувати по фазам, якщо нема 3ф споживачів на лоаді.

Не розумію, навіщо два інвертори синхронізувати по фазам, якщо нема 3ф споживачів на лоаді.
Чтобы работать по CAN с одним блоком батарей.
2 из 3-х прекрасно работают. Хватит спорить)

Не забувайте, що трифазна система і з'єднана інакше, у трифазній системі струми не протікають через N-провідник, а у випадку підключення двох фаз перекіс буде шалений. Коли немає фази це аварія і для мережі і для інвертора, 99,9 що працювати не буде.
Це справедливо за наявності трифазних навантажень. Якщо їх нема - то перекос буде, струм через нуль потече, але ніякого перекосу напруг не буде. В трифазній системі кожен з трьох інверторів формує фазну напругу - 230 В.
Аварія - це втрата фази в трифазному навантаженні.

Чтобы работать по CAN с одним блоком батарей.
2 из 3-х прекрасно работают. Хватит спорить)
Тобто якщо 3ф з трьох інверторів, нема мережі, і один інвертор "зникає", то два інших продовжують навалювати синхронні 2ф? На 3ф споживачів? І це норм?

Це справедливо за наявності трифазних навантажень. Якщо їх нема - то перекос буде, струм через нуль потече, але ніякого перекосу напруг не буде. В трифазній системі кожен з трьох інверторів формує фазну напругу - 230 В.
Аварія - це втрата фази в трифазному навантаженні.
Аварія це аварія, не важливо де вона сталася, інвертор повинен вимкнути генерацію у разі пропадання фази (а тут навіть не фази а цілого інвертора)

Тобто якщо 3ф з трьох інверторів, нема мережі, і один інвертор "зникає", то два інших продовжують навалювати синхронні 2ф? На 3ф споживачів? І це норм?
Выше разговор о 2-х фазном подключении. Инвертор видит 2 фазы сразу, когда вы его настроили и перезагрузили оба.

Назад
Угорі