Питання по інвертору Anern FGI-S5000

Показник ХХ залежить напряму від потужності .
Якщо наприклад Luxpower SNA 6000 споживає 50Вт , то це означає атоматом що Lux відсталий дєшман ?
Чи може щось інше.Я ось про кажу.
ХХ без розгляду конфігурації-начинки то є сферічний кінь в вакуумі
Ну ще недавно було
3-4квт -30-35вт
5-6квт 60-70вт
10+квт - 100вт
Самоспоживання каже про втрати

а ви є користувачем цього інвертора, що цікавитесь?
якщо без навантаження лише інвертор і акумулятор, і лише робота як безперебійника в очікуванні, то при встановленні в налаштуваннях bulk 28В, а флоат float 26,6В , інвертор зарядить акум до 28В, а потім акум буде поступово розряджатись до 26,6 В. Цей розряд в очікуванні триватиме досить довго і коли досягне 26,6В , то знову буде заряджати до 28В.
Немає змісту робити такі речі. Тому я в себе встановив 28,2 і 28,1 В, а можна і однакові величини.
У мене таким чином працював і попередній інвертор MUST-PV18-3224 VPM II з тим сами акумом
Постійно тримати 28В на LFP це деградація батарей. ідеально щоб інвертор після заряджання bulk спустив напругу до float і тримав її на рівні Float.

Добре, якщо так, але це мало ймовірно. (Бмс може не бачити той 1А, чи менше.)
Все залежить від інвертора. і вибранного режима роботи. якщо вибрано заряджати акум від мережі то навіть після повного заряджання батареї все живлення на внутрішні потреби буде йти від мережі.
Мій старий 6.2квт PoWMR в такому режимі кушає 150Вт, а якщо поміняти режим USB на SBU то від батареї він кушає 35-40Вт. Тому я програмно міняю режим після зарядки.
Ще деякі інвертори як цей мают режим Еко, в якому інвертор вимикає вихід якщо немає зовнішнього споживання. Для ДБЖ це непоганий режим. Споживання 10-15вт від батареї.

Так я ж намагаюсь добитися конкретної відповіді. При заряджанні до 28 (наприклад) інвертор що робить потім(?) - переходить у флоат. Без варіантів. Читав , читав - не понятно, чи можливо на ньому виставити флоат 26.6 і щоб воно висіло на цій напрузі нескінченно (поки мережа, чи сонце є)

Так я ж намагаюсь добитися конкретної відповіді. При заряджанні до 28 (наприклад) інвертор що робить потім(?) - переходить у флоат. Без варіантів. Читав , читав - не понятно, чи можливо на ньому виставити флоат 26.6 і щоб воно висіло на цій напрузі нескінченно (поки мережа, чи сонце є)
Пару сторінок назад я описував як працює

Доброго. Дійсно алгоритм заряду не зрозумілий нікому, окрім самому Богу китайських інверторів і напевно тільки тому китайцю який писав, лівою рукою і з одним оком, прошивку цього "чудо апарату" налаштування bulk 24,8V float 28V.
Я вас і читав. З цього місця.
Чекаю інших коментарів.
Зв'язка з бмс не планую.

так, можна виставити flot 26,6В і буде на ній "висіти". Сподіваюсь повірите мені. Робити відео 24 годинного тесту мабуть не потрібно.

Я вас і читав. З цього місця.
Чекаю інших коментарів.
Зв'язка з бмс не планую.
Звʼязку інвертора з bms також немає. В моєму випадку мені так і не вдалося зарядити акумулятор до рівня bulk (в моєму випадку - до 28,2в). Заряд тривав тільки до рівня float (у мене - 27в) і після цього припинявся. Але не надовго. Через десяток хвилин напруга трохи просідала і заряд поновлювався малим током. Починалися качелі.
Якщо акумулятор значно розряджався на навантаження, то після цього зарядка йшла все одно, тільки до рівня float.

Звʼязку інвертора з bms також немає. В моєму випадку мені так і не вдалося зарядити акумулятор до рівня bulk (в моєму випадку - до 28,2в). Заряд тривав тільки до рівня float (у мене - 27в) і після цього припинявся. Але не надовго. Через десяток хвилин напруга трохи просідала і заряд поновлювався малим током. Починалися качелі.
Якщо акумулятор значно розряджався на навантаження, то після цього зарядка йшла все одно, тільки до рівня float.
В на скільки ви його розряджаєте? Перед зарядом?

В на скільки ви його розряджаєте? Перед зарядом?
Розряджав до напруги «float - 2в», в моєму випадку до 25в. Тобто до 3,125в на комірку.
Але коли почався заряд, інвертор все одно, встановив гранічне значення заряду 27в, тобто float, a не bulk, не 28,2.
Тому в мене і питання- які умови переходу від режиму float до режиму bulk?

Розряджав до напруги «float - 2в», в моєму випадку до 25в. Тобто до 3,125в на комірку.
Але коли почався заряд, інвертор все одно, встановив гранічне значення заряду 27в, тобто float, a не bulk, не 28,2.
Хто його зна як він працює)) алгоритми заряду не підлягають аналізу ))

Для любителів аматорських експериментів та дискусій, пропоную передивитись (але спробуйте повністю від початку до кінця) це відео, але щодо bulk , float це з 10.25 хв.
Коли я вперше 3 роки тому встановив саме такий інвертор, то дотримався порад з налаштувань.
Понад місяць тому при заміні інвертора і з цим акумулятором, виконав аналогічні налаштування напруги при заряджанні.
Все працює аналогічно і без проблем. Якщо комусь це було корисно, я радію за вас. Дякую.

Останнє редагування:
Це проблема, з якої я почав всю цю гілку, коли до мене попав цей інвертор в кінці минулого року. Там ще прикол, що якщо флоат задати невисоким (26.6-27.2), то струм заряду буде обмеженим - інвертор не видасть виставлений Mains Charging Current, якщо він 80А чи вище. Для підвищення струму допомагає виключно підняття значення флоат - от така загадка. Рішення я поки не знайшов.

Дослідним шляхом вияснив, що така дебільна поведінка алгоритму заряда (інвертор використовує параметр флоат замість балк при заряді) має місце в режимах FEL і User-Defined. Якщо виставити AGM або Flood - все працює коректно, але ж в цих режимах нема можливості виставляти вручну параметри балк і флоат :confused:

Сумеречний китайський геній.

Боротьба з вітряками закінчилася ще у прошлому віці. Флоат більше потрібен для свинцевих акумів. Все, що вам тлумачуть - то є практика роботи з залізофосфатними комірками.
Тоді чому, в JK-BMS є RCV, RFV, і ще відсоток розрядки акума після якого включається RCV?

Це проблема, з якої я почав всю цю гілку, коли до мене попав цей інвертор в кінці минулого року. Там ще прикол, що якщо флоат задати невисоким (26.6-27.2), то струм заряду буде обмеженим - інвертор не видасть виставлений Mains Charging Current, якщо він 80А чи вище. Для підвищення струму допомагає виключно підняття значення флоат - от така загадка. Рішення я поки не знайшов.

Дослідним шляхом вияснив, що така дебільна поведінка алгоритму заряда (інвертор використовує параметр флоат замість балк при заряді) має місце в режимах FEL і User-Defined. Якщо виставити AGM або Flood - все працює коректно, але ж в цих режимах нема можливості виставляти вручну параметри балк і флоат :confused:

Сумеречний китайський геній.
я скинув відео щодо налаштувань інвертора Must, яким я користувався 3 роки. І там чітко описується, що для літієвих, літій-залізо-фосфатних акумів саме так і відбувається процес зарядки. І що напруга float має бути дуже близько до bulk.
Перегляньте, я навіть вказав з якої хвилини !!!!!!!!!

якщо з учасників каналу придбав цей інвертор і незадоволений його роботою, то прошу написати безпосередньо, вказати ціну і я спробую відкупити їх. Якось так, бо є на них замовники.

я скинув відео щодо налаштувань інвертора Must, яким я користувався 3 роки. І там чітко описується, що для літієвих, літій-залізо-фосфатних акумів саме так і відбувається процес зарядки. І що напруга float має бути дуже близько до bulk.
Перегляньте, я навіть вказав з якої хвилини !!!!!!!!!
Це не аксіома. Це ви шось вигадали собі.
В моєму інверторі в режимі юзер все працює як годинник по нормальному алгоритму, не залежно, яка різниця між флоат і балк, хоч 0.1В хоч 3 !
Ведучий виробник малює зовсім інший графік заряду. Майже такий , як і для свинцю. Це при тому, що в нього гарантія на акуми 5 років і термін на ринку більше пів століття.

Останнє редагування:
Назад
Угорі