PowMr помилка 05, 03

Тема: КРИТИЧНО: Помилка E52, клацання реле при малому навантаженні (POW-HVM3.2H-24V-N, LiFePO4 8S, неправильні налаштування)

Доброго дня, шановні колеги!
Прошу допомоги з діагностикою та пошуком можливого рішення щодо роботи гібридного інвертора PowMr POW-HVM3.2H-24V-N (3.2KW, 24V).
Опис проблеми:
  1. Часті вимкнення та захист: Інвертор періодично (5-6 разів на день) вимикається, переходячи в захист.
  2. Код помилки: Під час вимкнення на екрані з'являється помилка E52 (DC Bus Soft Start Fault).
  3. Звук: У момент переходу в захист чути чітке клацання реле всередині інвертора.
  4. Повторний запуск: Через деякий час інвертор самостійно виходить із захисту та відновлює нормальну роботу.
Конфігурація системи:
  • Модель інвертора: PowMr POW-HVM3.2H-24V-N (номінальна напруга 24В).
  • Вік інвертора: До 2 років.
  • АКБ: LiFePO4, 8S (8 елементів EVE 314Ah).
  • BMS: JK-PB1A16S15P.
  • Фактична напруга АКБ (за BMS): 27.61V (стандартна напруга для 8S).
  • Навантаження під час вимкнення: Дуже невелике. Працюють лише холодильник та комп'ютер (загалом значно нижче 1 кВт).
Поточні налаштування інвертора (надано скрін):
| Програма | Опис | Встановлене значення |
| :---: | :---: | :---: |
| 05 | Тип АКБ | USE |
| 26 | Bulk (Основний заряд) | 55.2V |
| 27 | Float (Підтримуючий) | 55.2V |
| 29 | Cut Off (Вимкнення за низькою напругою) | 48V |
| 31 | Повернення до мережі | 56.2V |
Головне питання та припущення:
Ми виявили, що 24В інвертор налаштовано на параметри 48В системи (цільова напруга 55.2V). Це, ймовірно, є причиною помилки E52, оскільки інвертор не може досягти цільової напруги.
Наші кроки (плануємо виконати або вже виконуємо):
  1. Проведемо скидання інвертора до заводських налаштувань.
  2. Встановимо правильні параметри для 24В LiFePO4 (наприклад, Bulk 28.4V, Float 27.6V, Cut Off 24.0V).
Питання до спільноти (якщо зміна налаштувань не допоможе):
  1. Чи може бути апаратна несправність (наприклад, деградація конденсаторів DC-Bus) причиною E52 та клацання реле, якщо інвертор все ще вимикається навіть при правильних налаштуваннях?
  2. Чи може BMS (JK-PB1A16S15P) спрацьовувати на піковий струм холодильника, що викликає E52? (BMS не показувала помилок у момент збою).
Будемо вдячні за будь-який досвід та поради, особливо щодо можливого ремонту, якщо проблема не в налаштуваннях.

Вкладення

• IMG_20251112_152338_903.jpg
    IMG_20251112_152338_903.jpg
    67,3 Кб · Перегляди: 10
  • IMG_20251112_152239_942.jpg
    IMG_20251112_152239_942.jpg
    40,8 Кб · Перегляди: 11
  • IMG_20251110_212856_053.jpg
    IMG_20251110_212856_053.jpg
    26,4 Кб · Перегляди: 10
  • IMG_20251110_212435_529.jpg
    IMG_20251110_212435_529.jpg
    64,9 Кб · Перегляди: 10
Интересно... это как? зашили левую прошивку? от старшой модели?
Не я налаштовував так я не сильно в цьому розуміюся, спочатку все було ок, а з часом з'явились проблеми, ті налаштування які я скинув дійсно не правильні для цього інвертора?

Я ставил PowMr 6.2 и батареи Felisolar 100ah. Соединял по 485. Режим lil. И на всех инверторах есть ошибка 05 при полном заряде. Как я понял это следствие того что в прошивке жёсткого задано верхнее напряжение заряда 53 вольт. А в тех батареях что мы ставили это 57.7 вольта. И в прошивке это изменить нельзя. Мы писали запрос в Powmr и Felisolar. Кино снимали, фото - реакции нет. Powmr предложил работать в режиме User. В других инверторах есть возможность указать 15s или 16s, что меняет это диапазон. В powmr 6.2 такого нет. Мы смирились с ошибкой 05 - она возникает при 100% заряде и исчезает. Основная проблема это если есть солнце. Mppt догоняет заряд до 100 и держит. Инвертор падает в ошибку 03 и отражает выход. В этом случае про 485 забываем и ставим режим батареи Use с с параметрами из даташита на батарею

Bemory - это производитель батки. БМС там KS48100 - на зарубежном форуме часто встречается по ним инфа.
Ну и таки да, такое впечатление, что инвертор только отображает инфо, но не использует ее для управления именно зарядом, т.к. заряд осуществляется всеравно по настройкам в пунктах 26,27. Но, при этом какие то ошибки или подобные события инвертор от батки получает либо же сам себе придумывает неверно обрабатывая данные от бмс. На текущий момент понятно, что ничего не понятно))
На цій бмс працють батарейки Bemory, Cernss та Papool. Але десь ще проскакувало, що і VoltPolska працює. Також там може бути встановлений JK smart balancer jk-b2a16s.

Також у мене є софт для компа, якщо комусь допоможе можу завантажити

Схожа проблема з помилками маю в своєму гібридному інверторі Anenji 2kW (ANJ-2000-12V-WIFI), в налаштуваннях якого, в 5-му пункті меню є вибір типу акумулятора не лише між: наливний, AGM та "ручні налаштування", а також і три додаткові пункти для літієвих батарей: Li2 (для PYLON US2000), Li4 (інші протоколи), та Li6 (для літієвих батарей, які не підключені кабелем до RS порту). Через те, що у мене звичайна LiFePO4 батарея, я підключив її до клем інвертора, в налаштуваннях обираю Li6, і одразу з'являється помилка 04 про перегрів фотоелектричного модуля (хоча сонянчі панелі відсутні). Перемикання на тип батареї USE вирішує.

і одразу з'являється помилка 04
А це хіба не низький заряд батареї? В powmr 04 саме низькій заряд.
Варіант ще глянути пунк в інверторі де вказана напруга при якій відмикатися від батареї. Вона може бути зависокою

А це хіба не низький заряд батареї?
Сама батарея заряджена на 96%, і в налаштуваннях "USE" все виставлено правильно. Але ви праві, що відповідно до переліку в Fault Reference Code помилка 04 - це перегрів PV модуля, а відповідно до переліку у Warning Indicator, 04 означає низький заряд батареї (із супроводженням сигналу щосекунди). Іконкі на дисплеї у цих помилках різні. В моєму випадку блимає 04 із знаком оклику в трикутнику, тобто "низький заряд батареї", що дивно.

А яка саме стоїть напруга на вимкнення інвертора?
Ще може бути таке коли батарея не тримає струм і під навантаженням напруга просідає. Тобто вона може бути і 100% заряду але струм для неї завеликий.

Ще може бути таке коли батарея не тримає струм і під навантаженням напруга просідає.
Це зрозуміло, що при навантаженні напруга на батареї просідає, але у мене самозбірна батарея з розумною BMS, яка показує на власному дисплеї 13,3 Вольт. Жодного навантаження до інвертора ще не підключено. Просто дістав з коробки, накинув клеми, і вирішив перевірити роботу, ввести налаштування, і ось така фігня.
І знову Ви праві. При перемиканні з USE на Li_6 значення низького зарядку (і не тільки) в пункті 29 змінились. Якщо за інструкцією там дефолтні значення 10,5В, то після перемикання на Li_6, з'явилось повідомлення про помилку 04, я пішов в пункт 29, а там Low DC cut-off voltage прописано 12,5 Вольт !!! (хоча це менше, ніж 13,3В які є на батареї). Змінив це значення на 10,5 Вольт і помилка 04 зникла.
Дякую.

прописано 12,5 Вольт !!! (хоча це менше, ніж 13,3В які є на батареї).
Як показує практика інвертор починає видавати цю помилку коли напруга підходить до нижнього порогу. А от на скільки починає підходити тут треба глибше копати.
В мене на 8s на інверторі стоїть 24в а пищати починає вже десь з 25,3в

Назад
Угорі