У мене тен = 2кВт.
По зовнішному лічильнику в режимі DIMMER я проміряв які показники на яких значеннях:
10% - 10Вт
20% - 316Вт
30% - 1100Вт
40% - 1580Вт
50% - 1830Вт
55% - 1900Вт
60% - 1940Вт
70% - 2000Вт.
Тепер питяннячко, який Max reg краще поставити? Я ставив 70%, так як видно зміна дуже не лінійна. Ви рекомендуете близько 48%, та то буде макс потужність ~ 1800Вт.
тут складно... Я не знаю, як закладено в алгоритм Вампіра.
В алгоритмі розрахунку SHAV (в есп32) закладено лінійний розрахунок.
В алгоритмі потужності OUT зараз заклав теоретично правильний алгоритм.
Далі загальна інформація з вищої математики

, а потім роздуми, як краще знаходити ті налаштування.
Твердотільні реле регулюють потужність, підрізая по часу кожну хвилю змінного струму.

Причому відсоток підрізки (за часом, по осі Х) верогідно й лінійний. Тобто вся регуліровка, з перекладу на тригонометрію (функцію сінуса) від 0 до 100%: це 0 - Pi (на зворотній полухвилі повторюється)
Але потужність - це інтеграл від того сінуса на включеній ділянці, який дорівнює cos(begin=0)-cos(end) = 1-cos(end). Тут не має значення, підрізка з початку чи з кінця хвилі, але не факт, що 0mA дорівнює початку хвилі, але припустимо...
end вирахуємо через співвідношення до повного Pi. end=(потужність%/100)*Pi
На ділянці 0-Pi вся площа графіка дорівнює двум (1-cos(pi)=1-(-1)=2). тому фінальна формула буде
Потужність_Вампіра * ( 1-cos( (потужність%/100)*Pi ) )/2
Потрібно тягнути такий тягар до мікропроцесорів чи ні, питання таке... На сервері це зроблено. Для SHAV це не критично.
Тепер питання, як знайти ті межі. Якщо дивитись лічильником, то під 100% зміни потужності дуже малі та можуть коливатись в межах похибки вимірювань. Змінюєш проценти, а воно майже теж саме. Але можна доволі точно виміряти половину потужності, а далі процент помножити на два. Все б було гарно, якби реле повністю відповідало вишенаписаному. Але там не факт, що є лінійність залежності струма до кута хвилі.
Можна взяти наприклад 28% як 1квт, тобто повна потужність - то буде 56%, та встановити повну потужність Вампіра 1900 вт. Буде красиво рахувати, але не добирати 100 вт. Ну або встановити 70% та не дивитись на ті розрахунки.
P.S. Багато написав, а можна просто пошукати datasheet з графіком)))