Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Так, ця проблема поширена 253 вольта це ще не межа - 264 бачив на власні очі. Старі мережи по дачним кооперативам та селам...
Левое значение это grid. И проводка на столбах от трансформатора свежая, в том году только заменили. Но баланса на фазах не хватает.
1754765773223.png

Левое значение это grid. И проводка на столбах от трансформатора свежая, в том году только заменили. Но баланса на фазах не хватает.
У Вас є сусіди з Зеленим тарифом які так задрали напругу?
Бо якщо то просто через нерівномірність навантаження, то таке ніякими Вампірами не виправити.

У Вас є сусіди з Зеленим тарифом які так задрали напругу?
У соседей с улицы я панелей не видел. Это моя ситуация как пример что бывает в сёлах :(
сейчас напряжение гуляет в течении суток 220-270, может скакануть и выше 280. До замены проводов было низкое, 180 это как здрастуйте, а то и до 150 опускалось (насос уже такое не вывозил)

Подивився доку на цей лічильник - підходить, можна легко додати його протокол до протоколів Вампіра.
Але спочатку потрібно зрозуміти як саме обмежують генерацію мережеві інвертори. Якщо для цього використовуються виносні трансформатори струму, то дійсно задача легко вирішується. Потрібно буде поставити баластне навантаження під керуванням Вампіра після інвертора, але до трансформаторів струму. У якості реле потрібно буде використати SSR з характеристикою 0-10В виробника LeiChuangTEC. Зараз спеціально розібрав таке реле. Там по перше стоїть "чесний" симістор, по друге вхідне коло має високий опір і таких реле можна підключити до Вампіра більше 3шт. Так що можна спробувати.
Ми мабуть не до кінця один одного зрозуміли. Я взагалі не хочу обмежувати генерацію інвертора. Краще поставити лічильник на вводі і брати дані по експорту електроенергії в мережу, якщо генерація більша зайву енергію спалювати через вампір. При цьому навіть власне споживання будинку буде братися не з обмеженої генерації зменшуючи експорт, а з надлишкової яка взагалі пропадає плюс можна підігрівати бойлер або басейн кому що. Напомню що я розмовляю за on grіd інвертор тут мережа не розділена на до інвертора і після. on grіd инверторів велика кількість і підлаштуватися до всіх мабуть дуже складна задача набагато легше спалювати зайву електроенергію на тенах. Підключатися до струмомірних датчиків теж не варіант. Що буде якщо зі сторони бойлера буде КЗ інвертор цих струмів взагалі не побачить і випустить білий дим.

Подивився доку на цей лічильник - підходить, можна легко додати його протокол до протоколів Вампіра.
Але спочатку потрібно зрозуміти як саме обмежують генерацію мережеві інвертори. Якщо для цього використовуються виносні трансформатори струму, то дійсно задача легко вирішується. Потрібно буде поставити баластне навантаження під керуванням Вампіра після інвертора, але до трансформаторів струму. У якості реле потрібно буде використати SSR з характеристикою 0-10В виробника LeiChuangTEC. Зараз спеціально розібрав таке реле. Там по перше стоїть "чесний" симістор, по друге вхідне коло має високий опір і таких реле можна підключити до Вампіра більше 3шт. Так що можна спробувати.
Якщо зможете добавити протокол то це те що потрібно. Взагалі це може корисно для трифазних споживачів навіть якщо інвертор однофазний. Споживання не завжди відбувається по одній фазі. Та і взагалі варіант з лічильником хоч і дорожчий але більш універсальний не потрібно підв'язуватися до якоїсь конкретного інвертора

Ми мабуть не до кінця один одного зрозуміли. Я взагалі не хочу обмежувати генерацію інвертора. Краще поставити лічильник на вводі і брати дані по експорту електроенергії в мережу, якщо генерація більша зайву енергію спалювати через вампір. При цьому навіть власне споживання будинку буде братися не з обмеженої генерації зменшуючи експорт, а з надлишкової яка взагалі пропадає плюс можна підігрівати бойлер або басейн кому що. Напомню що я розмовляю за on grіd інвертор тут мережа не розділена на до інвертора і після. on grіd инверторів велика кількість і підлаштуватися до всіх мабуть дуже складна задача набагато легше спалювати зайву електроенергію на тенах. Підключатися до струмомірних датчиків теж не варіант. Що буде якщо зі сторони бойлера буде КЗ інвертор цих струмів взагалі не побачить і випустить білий дим.

Я Вас зрозумів. Просто мені була не дуже зрозуміла конфігурація як в таких системах організоване власне споживання.
Якщо інвертор і будинок просто ввімкнуті паралельно після РЕСівського лічильника, то дійсно можна вимкнути інвертору обмеження генерації, а залишкову генерацію контролювати за допомогою ще одного свого лічильника і палити зайве на ТЕНі Вампіром.
В принципі "ватметрова" версія Вампіра так і працює. Необхідно лише додати йому протокол конкретної моделі 3фазного лічильника. Якщо хочете, то давайте поексперементуємо. Пишіть мені в приватні повідомлення.

Нова версія ESP32 20250809_2.
Алгоритм підрахунку target змінено (пришвидшено). Додано обмеження не рахувати значення PV, якщо воно менше за запобіжник PV1 (активність запобіжника не потрібна). Сам запобіжник БАЖАНО вимкнути!!! Вампір самостійно вимкне потужність. Загалом всі запобіжники зайві, якщо все гарно налаштовано та адекватно працює.
За поведінкою потрібно поспостерігати. Теперь target може в плюс улетіти на хмарах.
Дякую, сьогодні більш адекватно працює, як на мене. При хмарах або зкиду MPPT воно не знижує PC1* до низьких значень.
Залишилось вирішити одну проблему, та я й сам незнаю як. Коли TargetPV високий і добре сонце, почати його знижувати. На даний час це можливо зробити якщо включиться чайник або насос, щоб зробити високе навантаження на панелі, SHAV спрацює, вампір відключиться і таргет почне корегуватися. Якщо нічого не робити - то він не добирає потужності :(

Дякую, сьогодні більш адекватно працює, як на мене. При хмарах або зкиду MPPT воно не знижує PC1* до низьких значень.
Залишилось вирішити одну проблему, та я й сам незнаю як. Коли TargetPV високий і добре сонце, почати його знижувати. На даний час це можливо зробити якщо включиться чайник або насос, щоб зробити високе навантаження на панелі, SHAV спрацює, вампір відключиться і таргет почне корегуватися. Якщо нічого не робити - то він не добирає потужності :(
Знижайте ajust, зменшуйте shav, піднимайте/знижуйте start.
Тобто не давайте йому рости
Це вже особливості інвертора...

Останнє редагування:
Доброго дня, підкажіть будь ласка, без підключення WEB доступу, через локальну мережу керувати налаштуванням вампира неможливо, та розрахунок VaMPPT також не буде працювати, чі я щось не так роблю? Дякую за відповідь.
[/
IMG_20250813_063351.jpg

SPOILER]

[IMG_20250813_062949.jpg/SPOILER]

Доброго дня, підкажіть будь ласка, без підключення WEB доступу, через локальну мережу керувати налаштуванням вампира неможливо, та розрахунок VaMPPT також не буде працювати, чі я щось не так роблю?
Локально налаштовується лише доступ. Через web налаштовується лише керування Вампіром.
Перегляд даних є в обох варіантах.

Останнє редагування:
Локально налаштовується лише доступ. Через web - лише керування Вампіром.
Перегляд даних є в обох варіантах.
Тобто якщо відсутній інтернет, то відсутня можливість керування Вампіром, та автоматично TargetPV не розраховуєтеся, я вірно розумію?

Алгоритми всі в есп32, без інтернета все працює. Наявність інтернета - для змін налаштувань.

Власники Вампірів SV-38573835 та SV-33592A3C, які юзають WiFi.
Оновіть прошивку до 2.40. Бо в протоколах ваших інверторів знайшлися помилки при виводі струму сонячного входу.
Нагадаю що прошивку можна оновлювати прямо через ESP32.
Алгоритм наступний. Заходитите локально і тимчасово вимикаєте WEB access (знімаєте галочку).
Далі запускаєте пошук ВТ пристроїв. Знаходите свій і коннектите смартфон до нього.
Далі оновлюєте прошивку як звичайно вампірівським застосунком. ESP32 буде емулювати платку ВТ.
Потім знову ввімкніть WEB access.

Останнє редагування:
Доброго дня, підкажіть будь ласка, чомусь з ранку немає доступу до web сторінки, хоча WEB access увімкнуто, прошивка вампіра та ESP32 остання

Доброго дня, підкажіть будь ласка, чомусь з ранку немає доступу до web сторінки, хоча WEB access увімкнуто, прошивка вампіра та ESP32 остання
Все функціонує, доступ є.
Для web доступу потрібно:
1. Налаштований wi-fi (доступ через локальну мережу)
2. Активований Remote WEB access
3. Встановлений там пароль pass
4. Сгенерований secure key (автоматично)
5. Реєстрація ключа з п.4 на сервері, наприклад через "Direct link registration"

Якщо була вибрана та збережена опція "Regenerate SecureKey", потрібна нова реєстрація ключа на сервері, наприклад через "Direct link registration". Перегенерацію ключа потрібно виконувати, якщо є підозра з безпекою або компроментацією ключа. Зазвичай це робити не потрібно.

Таки mysql зламався :rolleyes: зараз починю не чиниться. буде час - переставлю. поки не робе.

Останнє редагування:
Все функціонує, доступ є.
Для web доступу потрібно:
1. Налаштований wi-fi (доступ через локальну мережу)
2. Активований Remote WEB access
3. Встановлений там пароль pass
4. Сгенерований secure key (автоматично)
5. Реєстрація ключа з п.4 на сервері, наприклад через "Direct link registration"

Якщо була вибрана та збережена опція "Regenerate SecureKey", потрібна нова реєстрація ключа на сервері, наприклад через "Direct link registration". Перегенерацію ключа потрібно виконувати, якщо є підозра з безпекою або компроментацією ключа. Зазвичай це робити не потрібно.

Таки mysql зламався :rolleyes: зараз починю не чиниться. буде час - переставлю. поки не робе.
Дякую, тоді друге питання, е можливість зробити налаштування вампіром через локальну мережу?

Дякую, тоді друге питання, е можливість зробити налаштування вампіром через локальну мережу?
Такої реалізації не буде. Потрібно локально налаштовувати - використовуйте блютуз доступ.

Назад
Угорі