Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

В мене через ESP по бт все обновляється тобто платку я рідну бт не ставлю. Ось зараз стоїть ESP з останньою прошивкою від 20251031_0 і через додаток 702 і прошивка 2.50 то моніторю вампіра і той законекчиний з Daxtromn 10.2
Це наче підтверджує що там в еСПшці по блютузу залишився старий протокол. по ідеї прошивка 2.50 не мала б працювати з новою прошивкою ЕСП. А те, що прошивається по блютузу, то не показник. В мене теж прошивається. В тій частині прошивки нічого не змінювалося...
Почекаємо що скаже realrabbit.

Версія ESP32 20251101_0 - підтримка нового застосунку.

Для відкату на старі версії додаю файл 20251014_0. Відкат виконувати через локальний web інтерфейс за посиланням http://<ip адреса>/update
1761992998151.png
Розпакувати архів! WEB інтерфейс: "Choose file" => файл vampire_esp32_1.0.bin => "Update From File"

Вкладення

• ver 20251014_0.zip
    1,1 Mб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
Це наче підтверджує що там в еСПшці по блютузу залишився старий протокол. по ідеї прошивка 2.50 не мала б працювати з новою прошивкою ЕСП. А те, що прошивається по блютузу, то не показник. В мене теж прошивається. В тій частині прошивки нічого не змінювалося...
Почекаємо що скаже realrabbit.
Всім доброго мирного вечора ! І так провівши щойно низку експерементів з моїм вампіром переконався що всеж була проблема в ЕСП томущо поставивши рідний БТ все конектилось на ура на всіх прошивках а от підключивши ЕСП казало що дата кабель не підключений до інвертора це в додатку 705 а от зайшовши на локал оказалось шо рандомні дані проходять навіть ресет повний ЕСП не допомагав ((( Але після того як прошив останню прошивку ЕСП (WiFi Ver 20251101_0) все стало на місце ))) І додаток ожив і віддалений і локальний доступи !
Всім дякую за швидку реакцію та підтримку !

• Like
Реакції: Karl
Доброго дня! Дуже давно вже небув у цій гілці. Будьласка в декількох словах чи є перевірина робоча схема ПАРАЛЕЛЬНОГО використання солар_вампір з ANENJI 11kw в якого wifi модуль вбудований в середені ? (був останній раз тут як був користувачем повМр 6,2 а аненжі 11 кв був тільки в дорозі до мене)

Скажіть як підключити вампір до нового аненжі 11кв з одним роз'ємом rs 485 і на які контакти?

З'ясувалося, що у Аненжі 4 та 6 кВт є така недокументована фіча. Вони вміють віддавати дані і через роз'єм RS485. Тобто на RS232 можна залишити штатний даталогер, а на RS485 почепити Вампіра через конвертор. Є велика ймовірність, що Аненжі 11кВт також це вміє робити. Але батарею туди вже не вийде підключити.

З'ясувалося, що у Аненжі 4 та 6 кВт є така недокументована фіча. Вони вміють віддавати дані і через роз'єм RS485. Тобто на RS232 можна залишити штатний даталогер, а на RS485 почепити Вампіра через конвертор. Є велика ймовірність, що Аненжі 11кВт також це вміє робити. Але батарею туди вже не вийде підключити.
У мене Аненжі 11кВт, даталогер вбудований в корпус. На корпусі є окремо RS485 (так розумію для підключення БМС акб) БМС мені підключати в планах немає а от щоб ваш пристрій працюва булоб чудово. Немає реального досвіду з 11kw версіями?

Наче misha66 саме так підключив. Чекаємо від нього підтвердження.

Можливо хто знає де в Україні можна купити той конвертор RS туди сюди?

Версія ESP32 20251103_0
Раз з'явився грід, то shave його теж враховує. Тепер перевірка йде по сумі параметрів, потужність розряда акб+потужність grid.

Є інвертор Daxtromn 6.2kw/ Придбав вампіра, обжав кабель, перевірив по напругам на кабелі, все норм. Чіпляю-пробую, законектилось. Почав гратись з налаштуваннями, підрубив навантаження до ТТ-реле. пройшло мабуть години півтори і почались пропадання конекту телефону з пристроєм, типу або кабель, або протокол не той (вибраний Voltronic & Clone). Данні не оновлюються, і все. Перезавантаження пристрою, новий конект - проходить!. Але пару хвилин і все, знов помилка. так програвся хв 20. Йду знімаю пач-корд з роутеру, зєдную вампіра з інвертором - ламочки заблимали, конект є.... хвилин 15 данні оновлювались, далі та сама історія. при тому світова індикація взагалі признаків ніяких не подає. Виймаю кабель з вампіра, тестером проміряв, є +13 на 4тій, на першій -13. Все виключив бо було пізно, сонце вже спало та і задовбався.
Сьогодні пробую знов, картина та сама, але вже зовсім конекту не було, світлова індикація тухла сильно швидко після переВмикання кабелю, і на телефону показувало вже повторний конект, який результату не приносив.
взяв півтора метри єкранованого кабелю, обжав його новими розїемами, перевірив, вставляю - працює! інколи бачу що світлодіоди не по черці мигають, правий іноді пропуски робить, данні в телефоні бачу, але іноді обривається на корокий час.
Так пропрацювало трохи більше двох годин, поки не пропав повністю конект на телефоні. На вампірі індикації зовсім нема, нічого не горить, але частково відкрито реле і навантаження без змін висить на інверторі. Вампір завис, відгуку немає, що з цим робити?

Вкладення

• photo_2025-11-03_15-13-57.jpg
    photo_2025-11-03_15-13-57.jpg
    119,6 Кб · Перегляди: 7
Є інвертор Daxtromn 6.2kw/ Придбав вампіра, обжав кабель, перевірив по напругам на кабелі, все норм. Чіпляю-пробую, законектилось. Почав гратись з налаштуваннями, підрубив навантаження до ТТ-реле. пройшло мабуть години півтори і почались пропадання конекту телефону з пристроєм, типу або кабель, або протокол не той (вибраний Voltronic & Clone). Данні не оновлюються, і все. Перезавантаження пристрою, новий конект - проходить!. Але пару хвилин і все, знов помилка. так програвся хв 20. Йду знімаю пач-корд з роутеру, зєдную вампіра з інвертором - ламочки заблимали, конект є.... хвилин 15 данні оновлювались, далі та сама історія. при тому світова індикація взагалі признаків ніяких не подає. Виймаю кабель з вампіра, тестером проміряв, є +13 на 4тій, на першій -13. Все виключив бо було пізно, сонце вже спало та і задовбався.
Сьогодні пробую знов, картина та сама, але вже зовсім конекту не було, світлова індикація тухла сильно швидко після переВмикання кабелю, і на телефону показувало вже повторний конект, який результату не приносив.
взяв півтора метри єкранованого кабелю, обжав його новими розїемами, перевірив, вставляю - працює! інколи бачу що світлодіоди не по черці мигають, правий іноді пропуски робить, данні в телефоні бачу, але іноді обривається на корокий час.
Так пропрацювало трохи більше двох годин, поки не пропав повністю конект на телефоні. На вампірі індикації зовсім нема, нічого не горить, але частково відкрито реле і навантаження без змін висить на інверторі. Вампір завис, відгуку немає, що з цим робити?
Схоже, що ваш інвертор дає великі перешкоди, раз екранування кабелю трохи допомогло. Можливо перешколи лізуть і по живленню. Спробуйте для перевірки заживити Вампіра від окремого блоку живлення 12В. Ще можна спробувати протокол PowMr Modbus, він трохи більш стійкий до перешкод.

Доброго дня. Підскажіть, чи буде працювати вампір з інвертором Q-Power Axpert max 7200 ?

Схоже, що ваш інвертор дає великі перешкоди, раз екранування кабелю трохи допомогло. Можливо перешколи лізуть і по живленню. Спробуйте для перевірки заживити Вампіра від окремого блоку живлення 12В. Ще можна спробувати протокол PowMr Modbus, він трохи більш стійкий до перешкод.
пробував ставити, але це здається вчора і по якихось данних (вже в голові все змішалось), не було вірних показників, десь здається нулі були, але потім все відключалось повністю.
ок, якщо це дійсно перешкоди по живленню, на платі вампіра я так зрозумів немає джампера або виводу зовнішнього живлення? (можливо я щось забув з доків які читав, але начеб-то там такого не було). пару конденсаторів по живленню наврят тоді вирішать питання, різати? куди краще паятись зовнішнім?
П.С: тільки що наблюдав за інвертором: пройшли всі заданні запобіжники (напруга батареї, струми, SOC) Вампір звісно в відключці, жре все по повній, вирубив вручну, переконектив кабель, заблимав, але не попарно! ща якщо вдасця, відео закреплю.

Вкладення

• IMG_3029.mp4
    6,8 Mб
  • photo_2025-11-03_15-59-41.jpg
    photo_2025-11-03_15-59-41.jpg
    110,8 Кб · Перегляди: 10
  • photo_2025-11-03_15-59-45.jpg
    photo_2025-11-03_15-59-45.jpg
    108,8 Кб · Перегляди: 10
пробував ставити, але це здається вчора і по якихось данних (вже в голові все змішалось), не було вірних показників, десь здається нулі були, але потім все відключалось повністю.
ок, якщо це дійсно перешкоди по живленню, на платі вампіра я так зрозумів немає джампера або виводу зовнішнього живлення? (можливо я щось забув з доків які читав, але начеб-то там такого не було). пару конденсаторів по живленню наврят тоді вирішать питання, різати? куди краще паятись зовнішнім?
П.С: тільки що наблюдав за інвертором: пройшли всі заданні запобіжники (напруга батареї, струми, SOC) Вампір звісно в відключці, жре все по повній, вирубив вручну, переконектив кабель, заблимав, але не попарно! ща якщо вдасця, відео закреплю.
Та явно щось не так. Інвертор на половину запитів не відповідає. Протокол у застосунку міняти пробували?
Стосовно живлення. Джамперів нема, треба з кабелем колхозити. Треба на тому, який не жалко, перерізати 4 та 8 дроти, і з боку Вампіра подати на них зовнішні 12В.

Думаю на вході котла до твердотільного реле поставити фільтр вхідний від пральної машинки для зменшення зворотнього шуму . Ніхто таким не бавився?

Доброго вечора ! В мене Daxtromn конектеться лиш по цьому протоколу PowMr Modbus 1PV .

Назад
Угорі